Thursday, September 04, 2008

NO BABY BABY

Duhhhh... ingatkan bulan puasa ni bolehlah rehat rehat sket. Tapi hancusss....

Rasanya 8:00 - 5:00 waktu keje tu tak cukup cukup... Rush buat itu, rush buat ini. Pening dah sangat kepala. Balik rumah pun still teringat kerja kerja yang terbengkalai lagi kat ofis.

Nasib baik lah ada penghibur hati kat rumah... Rizq and daddy Rizq lah.

Tak sempat nak update banyak. Just nak story sikit pasal Rizq.

Now vocab dia dah bertambah.. cakap pun macam bertih jagung. Ragam pun bertambah jugak! Hee.. hee....

Last week waktu dalam kereta, duduk kat belakang sorang-sorang dia pun start mengiraaa..

21.. 22..23.........27, 28, 29, 20 TEN!!!!

Amacam? Pandai tak dia???

Lagi satu kes pulak....

Mommy & Rizq tengah tergolek depan TV .. tapi tak ingat tengah tengok citer apa...

Sambil baring baring Mommy pun tepuk tepuk lah bontot Rizq sebab time tu dia dah nak tertido...

Tau dia cakap apa dengan aku???

"Mommy tak payah lah tepuk tepuk Rizq. Rizq kan NO BABY BABY lagi!!!

Alaa... cepat nya dia dah nak besar! Belum puas rasanya aku gomol gomol dia.. cium cium dia.. now nak tepuk pun dia dah tak nak!

16 comments:

KV said...

wahaha..kalo danish mesti malu2 kucing bila kv olok2 manja kan dia > Selalu kan dok gomol adik dia je.

pB said...

mummy ...

Rizq nak babyyyyyyyy

atehlaila said...

Itu tandanya dia nak adik cepat

13may said...

20 TEN...hahha hahha hahha :D

PuteriSatu said...

dah besar encem boy kan

Ibu Emir said...

i rase kan lepas ni mesti dia cakap "alaa mummy, tak yah laa cium rizq, riza kan no baby baby"..heheh i guess

.:HalogAmora:. said...

mar.. itu mcm kalu ...kene tambah lg satu... hehe

N|i|N said...

Sama la chik...my daughter pun takmo tepuk dah sekarang. Terasa kecik ati bila die cakap taknak tepuk hahaha!

But my son still nak "popok". Siap positionkan my hand kat punggung dia. Ada satu spot ni je yg boleh tepuk. Kalau terkeluar that spot, die tarik balik my hand to that position. Hehehe...macam2 pe'el budak2 ni kan?

Gone are the days when I had to use both hands to tepuk both of them...kiri kanan!

aNIe said...

MR...dia nak baby tu...sebab tu dia takmo jadi baby lagik...heheheh

Bila diorang tu sedang sedap dibuat main...terasa cepat benau plak dia besar kan?

cikdinz said...

nak new baby...hehehee...

Alinlai said...

:) malu le tu, alahai rizq ni... sabar je la chik oiii

Irfa said...

salam mr..
wah..menarik kan damai beach?
aku pun dah terasa hero kenit dah besar.dah jarang mintak peluk.sib baiklah tido sama lagi..kalau tidak,makin aku terasa dia dh membesar

sya said...

Kena ada baby baru utk ditepuk nih

NONIE AZIZ said...

kakakaka...hamik ko...NO BABY BABY...20 ten tu...syasya pun dulu pun jugak...

simah said...

tepuk ja.. nanti bila dia dah masuk teenage years.. nak jalan sebelah mak dia pun nanti dia malu.. ambik peluang selagi ada heheheheh...

soo cute la buah hati hang ni..

13may said...

Selamat hari raya buat mummy sekeluarga :)