Tuesday, August 17, 2010

Poser Oh Poser..

Hari dah hari ke-7 berpuasa.. badan masih terasa lemau lemau tak bertenaga. Heehee.. Tapi puasa tahun ni trend makan En Hubby dah bertukar. Selalunya tahun tahun yang lepas.. kalau time sahur tu nasik tak boleh tinggal. Tapi sekarang demi menjaga perutnya yang semakin lama semakin kedepan tu, dia bertekad no more nasik during sahur. Just oats and roti. hahaha.. Makcik sukerrrrr..... Dan untuk tidak menjemukan.. aku pelbagaikan lah roti tu. Buat french toast ker.. butter toast ker.. roti cicah sardin ke.. tukar tukar gitu!

Time berbuka pulak.. menu biasa kat pasar ramadhan.. either murtabak, roti john, rojak singapore or yong tau foo. En Hubby akan beli untuk berbuka then after solat only aku akan masak nasi and lauk2 sementara menunggu dia balik Terawikh. Waktu makan malam we all adalah pada pukul 10 malam. Aduh! lepas makan sekejap terus tido. Betapa tidak sihatnya cara kita orang kan..

Dan cerita anak bujang aku pulak...

Hohoho... ini budak kan.. dia punya cakap dah mengalahkan orang tua! Tak tahan..tak tahan... Malam tadi dah lewat aku dan En Hubby balik. Tengok tengok dia blom siapkan homework. Start lah makcik yang kepenatan ni nak menjerit.... Dia pun start lah buat dengan tulisan dia yg mengantuk dan senget benget tu...

Bila aku tegur suruh dia padam.. dia pun jawab..

"Tak per mummy.. Lau She' tahu ini tulisan Rizq.. Dia dah paham dah.. Dia tak marah..."

Aku memang angin.. satu badan aku angin! Menjawab memang pandai..

Itu ari pulak En Hubby suruh dia carik kan remote Astro yang hilang...

Boleh dia kata dengan nada dia berlagu lagu tu.."Cariklah Sendiri!...."

Fuh.. sabar.. sabar.....

9 comments:

Pnut said...

weiiii tak makan nasi tapi makan roti sama je..eheheheh

makanlah oat kompem leh kurus...

Mummy Rizq said...

Secara psikologinya.. makan roti akan menjadi kurus compared to nasi..heheheeh...

Arena said...

Welcome back babe.. Lamaaaaanya tak update..

NONIE ABDUL AZIZ said...

hahaha...aku nak calit ngan Rizq..best la rizq...beb...sian kat suami ko..mesti dia frust kalau perut dia tak leper..makan nasi pukul 10 mau bertambah bulat tu!!tapi aku faham saja ko biarkan kekdah diet yang somi ko guna pasal pepagi idak la le memenatkan muahahahha

Mummy Rizq said...

Che Na - Ni nak tengah cuba sedaya mungkin mengupdate blog

Nonie- Eh ko tak nak jemput kita org meramaikan family ko berbuka poser ker? Kan kita dah dekat nie...

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet