Monday, September 19, 2005

MACAM MACAM...

Lamanya tak nenulis...Banyak nya benda yang terjadi.... Camana nak buat nie???

ANAK

Rizq dah nak masuk umur 11 bulan. Teramat lasak dah kelakuannya. Kengkadang tu rasa cam nak dicubit cubit jer bontot dia tu sebab tak boleh nak duduk diam. Jalan dah macam orang besar. Sesiapa yang tengok dia mesti kata umur dia dah setahun lebih. Dia tu suka sangat bertenggong. pagi tadi paling kelakar. Biasanya Rizq akan bangun seawal 5 pagi. So kalau dia bangun...dia mesti nak ada mami disebelahnya. Pagi tadi macam biasa aku bangun pergi buat bubur nasi. Then terdengar suara dia menangis. So, aku bancuhkan susu dia sekali. Masuk jer bilik, aku tengok dia tengah menangis tersedu sedu sambil bertenggong di sudut katil. Memang betul betul macam orang kalah judi dibuatnya. Camana lah aku tak tergelak dibuatnya! Anak...anak....

SUAMI

Semakin hari semakin sayang....

KERJA

Eee..pening..pening. Boss ni memang macam macam kerenah! Tak abis ngan boss....anak buah boss pun sama. Semua nak kasik aku pening jer. Rasa cam nak berenti keje jer. Tapi kalo berenti saper nak kasik aku ribu ribu setiap bulan??? Rasanya kalo buka bisnes jual nasi lemak leh dapat duwet ribu ribu tak??

MAID

Aku kena kasik thumbs up kat maid aku this week. Ari Jumaat ari tu, bila balik dari keje tengok umah dah clear...Sliding door nyer curtain dia dah cuci! Siap rendam air panas lagi. Kalo aku pun tak sanggup nak cuci langsir tu dengan tangan. tak abis ngan langsir...comforter yang queen size tu pun dia cuci tangan gak. Lagi bersih dari antar laundry. So untuk mengenang jasa, ari minggu ari tu aku belikan sandal dia ntuk ganti yang dah putus tu...Sengih jer member dapat sandal baru...

3 comments:

josiah94misael said...
This comment has been removed by a blog administrator.
atehlaila said...

yg paling mahal...semakin lama semakin sayang...

philgreene2436 said...

Click Here Now Mortgage rates as low as 3.95%
$150,000 mortgage for $494/mo. Other loan amounts available. Up to 4 lenders in 24 hours.
Save money Click Here Now