Wednesday, October 08, 2008

RAYA 2008

Hooo..ho... hooo... Raya dah habis. Kena start dengan kerja yang tak pernah pernah habis.

Macamana raya? Macam tak raya. Hee.. hee... Yer lah.. yang pertama kan portfolio aku dah bertukar daripada mommy kepada maid? So memang lah tersangat sibuk time time raya tu...

Then Rizq pulak start dari 3 hari raya sampai 6 hari raya tak sihat. Anything that goes into his mouth he vomitted back.

Kat Melaka dua kali amek ubat Rizq kat klinik.. then tak elok jugak. Pergi pulak ke specialist. Doc suggest kasik injection je coz kalau kasik ubat makan, nanti mesti dia muntah lagi.

Even after that.. dia still muntah. Then asyik mengadu perut dia sakit.. kembung! Kesian sungguh aku tengok dia.

Berat hati aku nak datang ofis sebab terpaksa tinggalkan dengan neighbour sebelah rumah while Tina tak ada. Nasib baik jugak neighbour aku tu (Rizq panggil Tok Bit) memang OK jaga bebudak. Rizq pun suka dengan dia, so tak ada lah risau sangat...

Alhamdulillah.. semalam dia dah beransur OK. Makan pun dah berselera.

So enjoy the photos below.....
















10 comments:

Cat Cat said...

Mummy,
Cantik baju raya... Love the kaler... Very unique... Aduh, kesiannya Rizq.. Glad he feels better now.

sya said...

Comel anak bujang tu.. Alhamdullilah dah sihat. Balik Melaka kat mana?

Mummy Rizq said...

cat - tq cat... dia dah ok just the coughing tu blom habis lagi....

kak sya - melaka kat air keroh.. yg tempat kak sya sesat kat seri negeri tu.. dah dekat dah.

zino said...

selamat hari raya.. kesian ritz.. ramai yg demam lepas raya kenapa ya?

HappyIrfa said...

SALAM MR..
sedondon gitu.pasal kad raya tu aku x hantarlah..sbb lewat dapat address ko..lgpun kalau pos lambat takut posmen x nak hantar(alasan)..
tahun depan aku hantar double ek..

.:HalogAmora:. said...

mar bila time raya mmg portfolio serta merta bertukar wakakaka.

eh rizq punya kaler bj sama ngan aunty la...cuns...orange!

so skang rizq baik udah?

atehlaila said...

Selamat Hari Raya...kesian rizq..demam rindu kak Tina kuttt

Pp said...

oh mummy beraya di rumah bungalow depan golf course tu ye...:)
tak jauh tu dgn rumah saya yang masih kosong tu....hehehe
baru semalam ada agent called kata ada satu family nak sewa.

suka baju raya mummy rizq and family...!!

kesian rizq manja mama tu....

semoga dah sembuh sepenuhnya.

mana pergi maid tu??

aNIe said...

MR..kesian Rizq...akak kat rumah ni pun batuk2 aje...musim kot...

cikdinz said...

so tema tahun ni warna cekelat yeik...