Friday, October 31, 2008

FUIIYYOOOO!

Muuaahhhh.... muuaahhhh.... muuaahhhh....

Rindunya pada semua. Aku sibuk.. sibuk.. dan teramat sibuk....

Tak sempat nak mengular langsung. Now ada free sikkiiittt... jer coz petang ni nak ke Langkawi. Our Company is having a teambuilding trip kat sana this weekend. So by now, ramai yang dah bertolak. As for me, my flight will be at 6:45 petang ni. Dok dulu kat ofis buat keje.

Kenapa sibuk sangat lately??? Sebab we are moving into using a new HR system by 1 January next year. Aku asyik tak ada kat ofis sebab kena attend training banyak sangat. Or else, kena bertapa kat HQ key in employees data. Tak ke boring namanya tu????? Naik juling bijik mata mak ni haaa.....!

Dan lagi satu.. ingat tak yang aku citer Tina (maid aku) tu balik ke Indon cuti raya bebaru ni? Sepatutnya dia dah tiba ke Malaysia last Saturday. Tapi aku telah di***cingkan! Haa.. haa.. Padan muka aku kan! Dia dah lesap tanpa dapat dikesan. Buat penat aku gi renew permit dia sebelum dia balik itew hari. Membazir jer gi bayar ticket and permit dia. Memang ler pompuan tu tak tau diuntung!!! Eeeee.. aku tengah geram nie! Penat tau! Mana nak buat keje ofis lagi, balik rumah kerja lain pulak menunggu. Kurus aku dibuatnyaaa!! (one way its a good exercise for me jugak lerrr...)

OK ler. Tak dapek nak menulis pepanjang walaupun terlampau banyak story yang nak dicerita.

And as for Rizq, banyak dah benda yang tak sangka dia boleh buat / cakap, tapi dia dah pandai. Will be sending him to a kindy next year...

12 comments:

HappyIrfa said...

salam mr..
kes maid ko sama macam 2 kakak kat opis aku..balik raya sampai la ni x datang balik.mmg kesian dan sakit hati dengar citer diorang.
ada yg kain baju pun x bawak balik..mmg x jangka akan berlaku macam ni..xpelah,cepat kurus nanti

sya said...

Lama sungguh tak berapdet hampir sebulan tu... fuiyoooo

Selamat berhappy2 kat Langkawi

atehlaila said...

Achik..mmg patut ko geram..diaorang ni kadang2 susah..buat baik susah, tak baik susah...tu sebab kalau aku cakap pasal maid, zarin buat tak dengar jer

KV said...

jahatnya tina! Huh...mmmg patut kalo ko geram pun!

Anonymous said...

Memang patut geram. hmmmm...

~arena

Nik Ha said...

Mmg selalu dgr camtu. Asal blk raya lama sket terus tanak dtg.hangin betul kan? Anyway semoga semua berjln lancar & dpt pengganti soon ;)

13may said...

gambar takde ker mummy???

hehhe hehhe

aNIe said...

Laarrr...siannya MR...betul tak tau diuntung perempuan tu...

Selamat berteambuilding di langkawi...

NONIE AZIZ said...

laaaa...pulak dahhhh...tak pelah noksss...cepat sket ko bertambah kurus nanti kes kes kes..

Pp said...

fuiyoooo patutlaa sepi....mummy rizq kesibukan tahap kritikal tu...
that maid tu yang i nampak masa di renaisance hotel tu ka...nampak macam baik jer...isk isk...betul tak tau untung pompuan tu...!!

best tu....team building...pandai pilih tempat!! boleh makan angin lagik...

selamat berjuang!!

Alinlai said...

sumpah je jd sesumpah....org layan bebaik dia kencingkan juga... chisss

cikdinz said...

mcm-mcm dah buat tuk dia....