Tuesday, July 07, 2009

070709

Ooo.. lamanya tak bersiaran. Bukannya apa. Opis now tengah buat operasi pasal staf yang suka berfacebook.. berblog.. sampaikan intranet trading slow. So aku yang menurut perintah & tak mahu nama aku masuk dalam senarai top 10, terpaksa memperlahankan aktiviti aku. Just some updates on my happenings.

Rumah

Tengah dalam proses renovation. So sekarang my weekends penuh dengan jalan jalan mencari barang. Selalu full jer. Tapi insyaallah.. by mid August i.e. sebelum Ramadhan aku akan berpindah ke rumah di Shah Alam.


Rizq

Uisshhh.. dia ni sekarang suka berleter. Ada saja benda yang nak dicakap kan atau diborakkan. Sampaikan hubby and myself tak boleh nak bercakap atau berdiskusi.

"Dengar ni dengar ni.. Rizq nak cakap ni. Rizq nak cakap dulu. Mummy dengan daddy diam" Itu lah yang selalu terjadi.

Loyar buruk pun iyer jugak. Hari tu aku cakap dengan dia.. "Rizq tak boleh membazir.. Rizq kena jimat".. Boleh dia cakap dengan aku.."Kalau nak jimat pergilah Carrefour.." Kurang asam punya anak.. hee.. hee..

We spend 3 days 2 nites dekat Legend Hotel 26 Jun - 28 Jun. Below are some of the pictures.... Tapi the sad thing is.. dia demam dan tak boleh nak enjoy sangat the stay..
































Maid
Still maidless. Tapi Ros (temp maid yang pernah keje ngan aku for 2 mos earlier this year) is willing to help us sampai before Ramadhan. She is the best maid that I ever had. Tapi sayangnya dia tak boleh stay lama. But at least I have somebody to help me out with the packing and others.



















7 comments:

sya said...

Makin besar makin comel Rizq

HappyIrfa said...

aku pun risau gak..skrg kompeni cari salah staff je

KV said...

dah hensem rizq.

Sue said...

salam kenal...

comelnye rizq. kelakar bila dia suh g carrefour sbb nk jimat. hehe

aNIe said...

MR...mau tak pandai dia bercakap...dah semakin besar dah tu...ensem plak tu...hehehe....

Alinlai said...

he he he bagus gak tu berjimatlah di C'four... mmg loyar buruk... ke training nak jadi lawyer Chik ;)

PuteriSatu said...

weh...anak teruna ko memang dah terserlah kehensemannya aar.....