Tuesday, June 16, 2009

Lamanya tak masak...

Semenjak dua menjak tak ada maid ni.. week days dah jarang sangat aku masak. Selalu sampai rumah pun dah malam. Banyak benda lain yang perlu di uruskan. So jawabnya buat jer lah lawatan ke kedai kedai makan yang mana perlu. He..hee.. hee..

So last wiken on Sunday (as hubby had a golf tournament on Saturday), aku pun start mengasah skill masak aku balik.

Sunday morning ke Rawang. Rizq nak makan hot cake Mc Donald. Dia ni kalo makan hotcake 1 set (2 hotcakes) memang tak cukup. Kena 2 set baru kenyang. Tak kisah lah as long as dia nak makan....

Balik dari Rawang dah dekat pukul 11:00am. So inilah hidangan lunch kita orang hari tu...

The whole lauk pauk

Tom yam campur. Tak merah coz buat untuk Rizq. Tak boleh pedas sangat...


Masak lemak ikan merah


Sambal / sweet sour ikan bawal hitam




Itu jer lah yang sempat dimasak. Next week masak lagi!!!!
Eh tak bleh.. tak bleh. Next week both day Saturday & Sunday nak berbowling... Cuti masak lagi lah yer En Suami.....

















7 comments:

sya said...

Kak sya baca "ini aje sempat di masak" waduh kira dah cukup banyak le tu, kalau kak sya masak tomyam tu aje.. serba lengkap satu lauk

Delimasari said...

rajin tu ade tiga macam masakan.
suka main bowling ke? dimana selalu membaling?

HappyIrfa said...

aku pun sama.sejak x lalu makan nasi ni mmg aku x masak,sblm balik tanya anak2 nak makan apa.kalau nak makan beger,aku beli sorang satu dah cukup..lepas magrib aku dah tido..anak2 buat hal memasing

Zek Zek said...

aku minat corningware tu..mentang mentang selalu g langkawi...:P

Anyway, nak pindah rumah dah yer?
Suruh orang datang ukur kat rumah so nanti tak silap....

aku pergi kat kedai Baagus yang dekat seksyen 9. Dia datang ukur + pasang sekali. langsir + blinds semua buat dekat situ. Tapi sebab rumah aku ni tingkap semua comel dan tak banyak sangat..dan takder sliding door...tapi kalau ada budget lebih sket boleh la pergi.

Ataupun, dekat pasar shah alam hari ahad tu ada satu akak ni, dia ada bukak stall. Dia datang ukur dengan pasang sekali. Hari ahad ko pergi la dekat stadium tu. Mesti jumpa punyer.

zino said...

nampak sedap lauk pauk tu hehe

13may said...

memang berbakat :)

Alinlai said...

hmmm sedap tu :) bila la nak merasa masakan kawan sorang ni ;)