Monday, October 05, 2009

Raya 2009 - Yang Dah Basi!

Wooohooooo!! Ari ni dah Syawal keberapa yer! Lost count dah nie. Baru ada masa sket nak update pasal Raya. After Raya ni pun ada banyak gambar nak diupdate. Pergi lunch laa.. open house laaa...

Tapi tak per. One by one. Aku update pasal Raya dulu...

As usual, sambutan Raya aku dimulakan dengan balik ke Teluk Intan dulu. Hari Jumaat pagi aku bertolak dari Shah Alam. Kali ni aku ikut jalan lama.. thru Puncak Alam, Ijok, Kuala Selangor dan aku singgak di Sg Air Tawar rumah mak cik aku dulu sebelum aku meneruskan perjalanan ke Teluk Intan. Sampai ke Teluk Intan around 3pm. Sok sek sok sek.. time for buka puasa pun tiba lah...

Hari Sabtu pergi ke bandar beli barang barang sket. Then mak pulak soh tolong pi kedai belikan TV rack yang baru. Waktu tu dah tengahari. Tapi aku gesa jugak apek kedai tu untuk antar ke umah aku petang raya tu jugak. Hee..hee..hee.. yer ler.. beli barang baru mesti nak pakai raya kan!

First raya selepas bersalam salaman dengan family semua.. makan makan.. borak borak sket.. aku sefamily (chewaaahh..cam ramai jer) pun bertolak lah ke Melaka. We were in Melaka from that first Raya sampailah ke hari Khamis tu...

So kat bawah tu ada lah gambar gambar Raya sket...



Me & bapak.


Mak, kak Zah (kakak ipar), myself & kak long


Besalam salaman.. bermaaf maafan...


Sedondon biru!

Kak long & abang cik (abang ke 3)

Tiba di Melaka @ first Raya


Anak bujang

Another pose from anak bujang ku...

Malam 2nd Raya. Main bunga api dengan all the second cousins...




Third Raya. Ready to go for shopping

Mummy & daddy pun nak rayau jugak!

The one and only.. anak Mummy!









10 comments:

sya said...

Alahai comelnya mummy n anak..

Maaf ler kak sya tak gi sama ngan kak ani smlm.. sibuk menuai FV sampai kak ani suruh bersiap pun tak dengar.. last2 dia gi sendiri

Em's Family said...

no wayyy you makin kurus :p

pB said...

ingat kan dah lupa password blogger.com

Ayah said...

anak bujang senyum je.. sure banyak ang pow tu

ladymarko said...

Dah besor dah anak bujang ko ye chik? Ensem lak tu...

Selamat hari raya...maaf zahir batin ye...

-Nin-

.:HalogAmora:. said...

selamat hari raya mar :) better late than never eh hehe. dah nk masuk deepavali baru aku wish kat hang. from teluk intan to m'cca tuuuuuu dia!

semoga berbahagia hingga keakhir hayat ye.

aNIe said...

Marlina...gambar raya tak basi tau...yang basi...ketupat & rendang raya...heheheh

Cantik2 gambar mummy dgn cik abang dia...

en_me said...

chomeyynyerrr..

Anonymous said...

Good day, sun shines!
There have been times of troubles when I didn't know about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright pessimistic person.
I have never imagined that there weren't any need in big initial investment.
Now, I'm happy and lucky , I started take up real income.
It gets down to choose a proper partner who uses your money in a right way - that is incorporate it in real deals, parts and divides the income with me.

You can ask, if there are such firms? I have to answer the truth, YES, there are. Please get to know about one of them:
http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

simah said...

amboi..sedondon betulkorang.... eh raya bukannya dah lama dah ka habis:0) love the photos!