Wednesday, January 25, 2006

Buah hati



Gambar terbaru hujung minggu hari tu. Eventhough si kecik dah nak masuk 15 months 28 Jan nie, tapi dia still tak tahu bercakap. Mungkin setiap kanak kanak berbeza. Si kecik cepat berjalan. Seawal 9 bulan dia dah laju berjalan. Tak lama selepas tu, gigi pulak tumbuh. Si kecik memang cepat bab bab yang itu...cuma blom boleh bercakap. Dia akan faham segala yang kita cakap or suruh dia buat. I don't think its a problem right????

4 comments:

MAMARISYIA said...

haii..salam kenal MR dari blog NZNM sebenarnya...mesti sekarang ni si kenit ada jer benda dia nak explore kan...

marlinabaharom said...

terlampau banyak yang dia nak explore sampai tak larat nak cakap NO... any suggestions?

Kak Lady said...

hai marlinabaharom...salam perkenalan...hehhe...comel baby u...selalunya orang kata budak yang cepat berjalan..akan lambat bercakap...entahlah...tapi bila dah mula bercakap...dia dah mula tau banyak vocabulary....sebab dia dah lama simpan...

NZNM said...

Hai, saya pun biasa dgr kalau baby cpt jln, dia lambat ckp. Tp saya rasa normal tu. Ada ank kwn saya 2 thn br dpt ckp. Betul kata Kak Lady bb simpan dulu apa yg dia dgr. Kdg2 ank saya dia br start ckp word yg saya dah ajar sbln lps. Masa tu saya pun dah lupa. Kwn saya ckp tunggu sampai dia boleh ckp, mesti ckp tak berenti nyer..he..he..yg penting kita mesti selalu ckp dgn dia.