Wednesday, November 22, 2006

Blom Jawab Tag

Aku masih berhutang dengan MR... nanti erk! Ni aku tak sempat nak pikir. Tapi mesti... aku tetap akan buat..

Actually aku tak der idea nak tulis apa hari ni. Tapi disebabkan boss blom masuk (dia sakit! now tengah jumpa doktor.. YES!! YES!!!), aku nak amek peluang mengupdate.

RIZQ

Semalam petang kakak yang jaga RIZQ dah bawa dia jumpa doctor. Macam macam ubat kena makan sebab doctor kata dia dapat food poisoning. So malam tu nampaknya dia dah nak makan biskut & minum susu. Kira ok jugak la. At least he ate something, rather than perut kosong tak makan apa apa. Mesti lemah badan tu.

HUBBY

Dia tengah attend 2-days training kat Sunway Convention Centre. Tapi tak boleh escape sebab boss dia kena pi skali.. muaahaahaaa..

AKU

Aku masih seperti yang dulu..(kena nyanyi cam rentak lagu Hetty Koes Endang)! Ermm.. tak der mender menarik nak cakap. Busy kat ofis, busy kat rumah. Tapi badan masih ditahap yang lama. Montel tak kurang kurang!

MAID

Akhirnya, maid aku dah landing di Malaysia malam tadi. So, this Friday nite, agent akan hantar kerumah... Dan aku boleh menarik nafas lega selepas hujung minggu ni. Net Monday & Tuesday aku akan bercuti. Nak mengajar maid plak. Tunjuk ajar ku Sifu!

Itu jer lah entry merapu aku hari ini. Till then!

27 comments:

Anonymous said...

aiyaaaaaaaa....tunjuk ajarku sifu!!!! jgn garang2 sangat cian minah tu baru landing culture shock plak nanti ha ha ha...

Anonymous said...

waahh..lepas ni boleh la ko belek2 rizq lelama sikit..sian dia x sihat lagi..
ko torture skit maid tu, biar dia takut ngan ko..hehe

ibuVouge said...

boleh buat program baru ni,
nanti aku syor kan Datuk farid Ridzuan..heheheh

kisahhidupku said...

seronok orang ada maid kan?mesti tak payah susah2 basuh baju.cuci bilik air,bangun pagi2 siapkan nak ke sekolah..tp saya tak mampu tuk semua itu..so bersyukurlah dgn apa yg ada

happyirfa said...

hai MB..lama tak jenguk blog awak..harap semuanya successlah yer

marlinabaharom said...

lyn-achik kan baik.. mana ada garang!

MS-tu ler yg perlu aku lakukan. belek rizq! hee..hee..

IV-Ko bleh tolong sampaikan kat datuk farid, aku nak minta keje ngan tv3??

shygirl-memang aku bersyukur dgn apa yg ada...

happyirfa-TQ for coming.. jengah2 lah selalu k...

Anonymous said...

siap ambik cuti nak ajar maid.. bravo..sifu ajar biar maid keja betul betul!!
Alhamdulillah ur son dah ok sket.

mak mana tak risau anak sakit kan?

Aku Bukan Bidadari said...

waa dh dpt maid ek..
good luck n carefull ok..
kena berhati2 dan berjaga2 sentiasa.. setiap minit dan ketika..

wah lepas ni bleh relaks2 byk.. :)

blackpurple said...

Mana ada merapu..ok la tuh.....

kasutVINCCI said...

harapnya rizq boleh 'masuk' dgn maid baru ni.;)

Anonymous said...

HAHAHAHA...ingat tak pa...nanti ko letaklah gambo maid baru ko tu mar!!

Anonymous said...

HAHAHAHA...ingat tak pa...nanti ko letaklah gambo maid baru ko tu mar!!

marlinabaharom said...

simah-actually aku pun bkn tau nak ajar apa.. hee.. hee.. sebenarnya coti nak rehat!

ABB-tu haa.. nak mengulit anak jantan sorang tu!

BP-eh! ok yer tu.. tak sangka plak..

KV-harap2 nya cenggitu laa

MR-alaaa.. nanti ada plak jantan tergila gilakan maid aku. kan payah!

PuteriSatu said...

wah...leh relek la ko...dah berakhirla penderitaan ko ya...hehehhe....

Zakiah said...

kesian rizq. Dr tak bagi ubat apa apa ker kurangkan cirit birit. Hari tu rayyan makan smecta dilute with ors. cepat okay. Tapi eloknyer jangan bagi apa apa sebab semua virus harus dikeluarkan...tapi kita la kesian tengok depa. jaga maid baik baik...heheh

.:HalogamoRa:. said...

lina, lega dah dpt maid kan..
pasal bdn montel tu jgn risau janji hati senang, hubby sayang kan kan kan

Ajzie said...

mcm mentor lah..hihi jgn ajar maid nyanyi dah lah eik..

Anonymous said...

Siap ambik cuti dua hari nak ajar maid tu yer...hihi. Tapi betullah tu kan, takut ntah apa2 yang di buatnya karang...Harap2 rizq dapat sesuaikan diri dgn maid baru tu. Takut kalau dia tak boleh nak sesuaikan diri, makin lambat pulak sembuh dari sakitnya tu.

Syikin said...

salam,

selamat mengajar ya sifu..

Sherin Almashor said...

I hope Rizq is much better now. :)
Kesian dia.

Maid baru dah sampai MB... sibuk juga nak training ni kan?

Faridt said...

masa aku ambik maid awal2 dulu, aku hantar kat kg training seminggu dgn mak mertua aku. Selamat Ber "maid"

Pnut said...

wahh maid dah datang, boleh kuar tengok midnight punya show la lps ni..heheheh

anyway sekufu awak akt affinbank tu, dia kat it dept.

Arena said...

hopefully, oklah maid ko kali ni sis..

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet