Thursday, November 30, 2006

Macam Dah Tak Cukup Hari

Dah lama tak update.. and dah lama tak round blog orang..

Aku busy & teramat busy. Ni nak update sket untuk menunjukkan kewujudan aku dalam dunia blog nie...

Aku sepatutnya cuti last Monday & Tuesday untuk menunjuk ajar maid. Tapi dipanggil balik bekerja. Sampai kemalam pulak tu. Sampai rasa dah tak cukup ruang nak bernafas! Memang really hectic & giler rasanya.. Nasib baik aku masih siuman.

Sorry sebab tak sempat nak jawab comment. Nak melawat ke blog korang pun masih belum ada masa. Ni boss keluar, aku curik waktu sikit nak menulis.

Since semua orang tanya pasal maid, kat bawah ni aku ceritakan sikit..

MAIB BARU

Namanya Tina. Orang Jawa Timur. Very polite & soft spoken. Kejap dia panggil aku ibu & kejap dia panggil aku mem. Confuse! Pernah bekerja kat Ipoh sebelum ni dengan family Cina.

Pasal makan pulak, dia berbeza dengan maid aku yang lepas. Tina makan sikit sangat... Pagi memang tak breakfast. Dia cuma makan sekali waktu tengahari, sekali waktu malam. Tak pernah nampak dia bancuh air untuk minum pun. Then lagi satu, dah jenuh aku & hubby suruh dia makan atas kerusi, tapi dia tak nak. Still selesa makan atas lantai..

Rizq seems to get along well with her. Tina cook for Rizq. Mungkin sebab Tina ni rajin layan Rizq main, that's why Rizq suka. She is married with one son aged 3 years old.

So.. itu jer boleh aku cerita setakat ni. Too new too judge kan. Apa apa pun kita tunggu after 6 months ok!

RIZQ

Still batuk & flu. Sekarang under medication..

Till then.. See you!

18 comments:

Hot Mama said...

hmm baguslaa dapat maid yg blh get along with ur son... senang skit legakan bila g kerja

alinlai said...

sure dulu dia kena keja teruk dengan previous majikan sebab tu dia kurus kering... harap2 dia beringat dan bekerja dengan lebih bersungguh2 dengan majikan la ni iaitu Achik ke ke ke...insyaAllah ok budak Tina tu (cehh macam la kenal...)

Anonymous said...

a nice beginning..at least fşrst impression nampak ok la maid tu..good luck!

mkn ubat jangan tak makan..selamat berkerja..dan jagalah kesiuman anda :0)

marlinabaharom said...

HM-tu laa.. at least datang kerja pun senang hati..

lyn-harap harap nya dapat lah bertahan. jgn nanti 6 bulan kerja nak balik sebab teringat anak & laki..

simah-yea.. aku masih siuman! muaahaahaa..

Ibu said...

ibu pun tgh fikir nak tukar maid. bibi's been with us for 7 years now!! boleh bagi loyalty awards to her. tgh weighing the pros & cons. for the very times in my life, i still cannot decide for sure. nak tukar ke tidak? sigh ....

Syikin said...

salam,

eloklah dah dpt maid yg blh get along ngan si Rizq tu..legakan nak p keje..

kisahhidupku said...

to MB..timakasih sbb bg komen kat blog saya.tp nak bgtau blog shy dah tutup sebab ada problem.
dtglah blog baru.tp cite masih sama

Anonymous said...

dia blum merasa kesedapan duduk atas kerusi tu..cuba ko sruh dia bersila atas kerusi, kompem lepas tu hari2 dia dok atas kerusi..

PuteriSatu said...

tul la tuh...dia masih malu-malu kuching lagi dengan korang tuh...tunggula sebulan dua...nanti atas meja pun dia dok makan..baru haru biru ko nanti..muahahaha...

ibuVouge said...

ha ada pun khabar kawanaku sowang ni
skang ko tak yah la terkejar bangun awal lagi kan
leh rest sket
ko tak update pun aku tau , ko tetap wujud..heheh

kasutVINCCI said...

bibi ker? Heheheheh..kerja woi jgn tak kerja!
ok lak maid baru tu kan? tp masih peringkat awal lagi, lama sikit bau boleh nilai. Hehehe

.:HalogamoRa:. said...

mmg terserlah kesibukan lu, type maid jadi maib xpe wa paham beb.

to rizq, get well soon ok.

marlinabaharom said...

ibu-sometimes tu bila dah terlampau lama kita dah rasa macam family kan.. itu yang sayang tu.

syikin-alhamdulillah setakat nie nampaknya ok..

kisahhidupku-naper tak bleh masuk pun blog tu

MS-hee..hee... dia blom tahu keempukan kusi kat umah aku tuh!

puteri satu-kalo atas meja tu dah lawan tokeh tu..

marlinabaharom said...

IV-erm.. bila la kita bleh berYM lagi erk!

KV-hujung tahun sepatutnya time to relax.. ni terbalik plak!

halo-hee..hee.. tu ler.. menaip pun curi curi.. mana tak nya maid pun jadik maib!!

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet