Wednesday, November 08, 2006

Weekend Punya Citer

Fuh! Lama gak rasanya dah tak update. This week teramat lah busynya. Ada proposal kena siapkan.. Saper lagi yang kena buat kalau tak kuliketip sorang nie.. hee..hee..


Sabtu

Pagi pagi lagi seawal jam 5:00 aku dah bangun. Aku kena siapkan mencuci baju sebelum Rizq bangun.. kalau tidak mulut aku yg akan jadik penat marah kan budak yang tak makan saman tu! Habis mencuci semua.. aku clearkan pinggan mangkuk yang dah dicuci malam tadi. Settle around 6:30, Rizq pun bangun. Layan dia atas katil.. sampai pukul 7 lebih baru turun ke bawah. Mandikan si budak itew, kasi susu.. makan and gerak hubby. After semua dah siap, kami ke pasar & terus breakfast. What did Rizq had for breakfast? Nasi lemak, meehoon goreng, roti steam & half boiled egg. Meriah kan!

Balik dari pasar, cuci ikan & masak dua tiga jenis lauk untuk di freezekan for next week. Mula mula plan nak ke rumah Sherin awal. Tetiba plak itu budak kecik tido.. bangun dah dekat pukul 3 ptg. Dia bangun jer, kasik makan then siap siap. Last last dah dekat pukul 4 baru bertolak dari rumah. Kena pulak hujan teramat lebat. Lambat lah jadinya we arrived at Sherin's house.. itu pun tersesat sekejap. Hee..hee..

And guess.. what do we had there? A freshly baked butter cake and chocolate truffle (Rasanya la, betul tak Sherin?) Yummy.. yummy...

And Rissa and Em were such sweet kids. Rasa nak cium cium tapi disebabkan I'm having a bad cough, jadi terbatallah hasrat. Nanti takut berjangkit pulak! Kiss for them Sherin..!!

After about an hour there, we had to leave. Destinasi seterusnya to my hubby's uncles' houses kat Manjalara. After visited the uncles, we left for home at around 9 p.m. Penatnya...

Sunday

Erm.. hari ni ingat nak buat breakfast kat rumah. Tapi hubby kata nak makan kat kedai Kelantan pulak. So..off we went to the Kelantanese. Seronoknyaaa.. safe my energy daripada memasak.

Nothing much today. Just masaking & layaning anak jer kat rumah. Rizq ni kalau mummy ada, dia memang asyik nak berkepitssss ajer! Susah nak buat benda lain unless he sleeps.

Monday, Tuesday & Wednesday

Bz.. bz.. and bz.....

Looking forward to more open houses next coming weekend!

20 comments:

alinlai said...

wah syoknya jalan-jalan dan makan-makan....ehh sherin pi mana blog dia sunyi je :) tak pa bila busy kejap je dah 5pm bleh balik umah ke ke ke...

marlinabaharom said...

mungkin sherin bz jugak agaknya.. ada dateline.

.:HalogamoRa:. said...

bz schedule for last weekend. yg penting dua beranaks ni happy he he

Anonymous said...

si rizq tak makan saman ker??.....hehe

Seronok kan dpt jln2 n makan2..

MamaRisyia said...

Rizq...buli jer mummy tu...biar dia penat muahahhahaha

Ajzie said...

wahhh sok nya...jalan2..lama ajzie tak singgah kesini...Selamat Berhari Raya...

marlinabaharom said...

halogamora-apa apa pun hidup mesti mau happy!

yus-yer lah.. si kecik tu tak akan peduli apa org kata

MR-siulan ko!

WA-Selamat Berhari Raya jugak untuk ajzie...

kasutVINCCI said...

wah wah wah meriah yek makan makan. Rizq tu rasanya cam danish gak ler. Kalo mama ada, asyik berkepit jek. Abah nak bantu pun dia marah. Geram weh.;)

Syikin said...

salam...

kalau anak suka berkepit mmg time dia tidurlah kena buat semua tu..kalau tak, payahnya..

alia pun, dlm duk sportingnya tu, kalau nak berkepit, samalah mcm Rizq tu..

blackpurple said...

Selamat ber'open house'..

Jaga-jaga dengan kolestrol...hehehe

Kak Lady said...

Heheh...marlina...jalan2, makan-makan...memang syok...pastu ...pinggang kain dah tak boleh hook...

Memang penatkan kalau ada anak2 kecil yang nak melekap aje dengan kita...nak buat kerja pun susah...

simah said...

padan la sherin dah lama tak update blog..sibuk dengan open house rupanya... next to the deadline la tu..

bestnya open house.. awak tak buat open house ka?

Syikin said...

salam,

maid dah dtg ke MB?

Sherin Almashor said...

heheehe.. I am back MB. Dok bz sungguh baru-baru ni. Baru nak nafas dah dapat kerja lagi but dateline wednesday morning so boleh la blogging sat.

Sedap ke? Tu chocolate trifle & butter cake wth butter sauce. Just for you tau? Since u nak makan sangat butter cake I.

Rizq cute sungguh. Rasa nak cubit byk-byk tapi husband u ada takut dia kata awat minah ni first time jumpa terus cubit-cubit anak dia. :)

You have a nice family MB. I was glad u came. Anytime around the area jemput la ke rumah.:)

marlinabaharom said...

KV-agaknya anak sorang memang cenggitu lah kan...

syikin-kengkadang tu blom sempat abis keje.. anak dah bangun..errmm... maid this wiken sampai.

BP-makan dulu, kolestrol blakang citer..hee..

kak lady-mesti ni dah banyak experience ngan anak kecik kan..

simah-kalo saya buat open house, simah nak mai dak??

sherin-he.. he.. now its your turn to come to my house pulak. tapi i tak pandai bake apa apa.. kalau u datang i buat kari kepala ikan.. makan tak?

Sherin Almashor said...

Oh... MB, I ni ada darah mamak tau? So mana boleh tolak kari kepala ikan? hehehee.. Bila tu? syok ni..... :)

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet