Monday, June 09, 2008

SATU HARI DI HARI MINGGU

Minggu ni daddy dah book nak main golf kat Kota Kemuning on Sunday. So mummy & Rizq pun paksa daddy keluar bawa we all jalan jalan on Saturday sebagai ganti Sunday tu.



Ke mana we all???? Tak jauh. Lepak lepak kat Shah Alam jer...



Saturday morning ke Holiday Inn Glenmarie for breakfast...



Rizq and daddy depan hotel dekat car park..




Rizq tengah tunggu makanan




Tu dia.... sodap sungguh!





Muka mengada-ngada....


Dah habis kenyang makan segalanya... operasi shopping baju raya pun bermula.. Kami ke sini....


Best..... Murah murah kain kat Alta Mode Seksyen 13 Shah Alam nie... Tahun ni tema baju raya we all i s gold.. sedondon giteww.. hee.. hee...




Ni aktiviti pagi Ahad pulak... Celik jer mata..


"Mummy Dizq nak main computer game..."




After main computer game, aku paksa dia mandi.. and dalam hujan renyai renyai tu aku seret dia pergi brekfast kat Kopitiam. Tu pun dah dekat pukul 10 pagi...


Petang pulak...


Tergolek lagi depan playstation pulak.....




23 comments:

atehlaila said...

achik..tergelak aku tgk muka Rizq tak mandi pagi..sebijik muka ko masa dulu2..belum mandi pagi...tak gosok gigi, ko balun makan pagi...

Mummy Rizq said...

jgn tak caya.. sampai sekarang aku masih cenggitu! haa.. haa...

Alinlai said...

ke ke ke baru je nak komen benda yang sama cam atehlaila.... teringat zaman pi b'fast kat dining hall D1 dengan tak mandi bagai tu... apa ntah nama kakak yang 'gumuk' tu... kwang kwang kwang....

Mummy Rizq said...

itewww cerita lama.. haa.. haa... paling achik tak tahan nak makan makaroni sup & ikan jaket masak sambal time lunch.. eewwww...

Zakiah said...

La cepatnyer beli baju raya. Cakap pasal baju raya aku luper yang dalam lemari aku ader berpuluh pasang kain ela dari Dubai aku terlupa nak bisnes. Nasib baik ko mengingatkan aku...hihihih. Nanti nak kena buat entry baju raya ni...

Eh aku gi la bbqtu. Nanti jumpa sana ek

Mummy Rizq said...

kiah - aku suggest ko open table satu kat BBQ tu nanti... hee.. hee..

apa apa pun aku nak tgk kain ela dr Dubai tu...

mama ranggie said...

hensem dah die skrg!n nakal tu x leh buat ape2 lah mummy..budak2 kan?

NONIE AZIZ said...

kalau anak aku hari Ahad dok rumah mau meraung2 Mar!!!hihihi benor nye jangan kata anak aku pun kakakakakaka...

Mummy Rizq said...

MR-KEKADANG BILA TERLEBIH NAKAL TU YG GREMMMMM TU..

NONIE - AKU RASA YANG BENORNYA MAK YG MERAUNG!

zino said...

dari komputer ke playstation.. budak2 zaman sekarang..hehe

dudae_simboyo said...

.

wah, kena hukum bila nak main golf ya?

.

PuteriSatu said...

rizq tu kekadang muka dia muka budak baik..kekadang muka budak nakal...apapun...rizq tetap macho..kan..?

Ibu Emir said...

seronoknyer jadik budak2 tak yah nak risau pasal mummy nak gune banyak duit nak shopping etc... hehehe main makan tido main makan tido.. how nice kan :)

Mummy Rizq said...

zino - kita dulu cuma kenal batu seremban & baling botol...

dud - pergi range kalo daddy free.. dgn mommy, no way!

puterisatu - huh! dia memang nakal lah.. cuma still under mommy's control..

mira - itu budak2 sekarang, kita dulu mana berani nak minta parents belikan macam macam kan...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

dh bijak berposingg laa diaa..

Aku Bukan Bidadari said...

tu dia smpai tergolek main video game tuh. hi hi hi

ajzie said...

wahhhhh dah beli baju raya eik.. dah tempah lum? Kat sini end June dah last mereka ambil tempahan daaaaaaa...

pakpayne said...

mummy rizq ...:)

sporting la tu papa rizq bawaq jalan2 dulu sebelum dia gi main golf tu...hehehe. time dia minta nak main golf la bagus nego untuk budget shopping....

beli jgn tak beli kain ela cik kiah tu...hehehe.
minta la special discount!!

abg id

HAPPYIRFA said...

salam mr..
ko nak gi kuching bulan 8 kan?duk damai beach resort yg tepi pantai tu kan?best tu..

wah dah ready baju raya.aku punya dah tempah tp hubby dn anak2 belum lagi.he he

Kak Lady said...

Mummy rizq...sikecik akak tu kalau hari ahad...memang itu aje kerja dia...ps...computer game...tapi dgn syarat dah buat kerja sekolah...

Hari ni dia kene pergi buat spec...sebab dah rabun...akibat ps & computer kot...

13may said...

hehhe hehhe hehhe

hanya ini mampu saya komen :D

Anonymous said...

assalamualaikum acik, ni finas org kedah. dulu kita sama2 duduk Delima 1 till grad, ex-DPA, classmate Lynn. tak tau le acik ingat ke tak. kita satu bilik masa MSR kat seroja. pastu part 1 and 2, kita se level sama2 ngan ika, ana ngan kak ita. tiba2 terjumpa blog acik ni masa gatal2 tangan cari kisah2 lama kat itm shah alam. mula2 tak sure either it's you or someone else, tp ada link to your photopages. bila tgk gambar2 kat situ, baru confirm betoi le acik. Dpt gak jumpa kawan2 lama...

Mummy Rizq said...

LC - dia ni jgn disuruh bergambar.. posing maut dia bg!

ABB-budak malas kalo main game memang cenggitu.. hee..

ajzie - blom tempah lg.. nak tunggu tailor dtg opis... senang sket..

abg id - yer.. kita harus tahu bila masanya kita harus memintaaa...

irfa - ko pernah ke sana erk! mana best dok hotel room or chalet?

kak lady - budak2 sekarang dah tak tau main police sentri agaknyaaa...

13may - haa.. haa.. haa..

finas - wei.. hang tak payah kasi description pun achik kenai laaa.. meh email ctc to marlina@affinsecurities.com.my boleh citer pjg...