Monday, November 24, 2008

Cepatlah Maid Ku Datang!!!!!

It's coming to 2 months that I have been living without a maid. Life goes haywire... hee.. heee... Bukannya apa. Its not that I depend too much on my maid. But it is more towards kesian kan Rizq.

As for me and hubby, we normally hit the road for work around 6:30a.m. or so. During this time, Rizq is still so much deep in his sleep. Kalau ada maid we can just kiss him, hug him waktu dia tengah tidur and tinggalkan dia dalam our bedroom. But now, pagi pagi dah terpaksa angkut dia kerumah baby sitter. Kengkadang tu hujan hujan pun terpaksa lah jugak.... mata pun still tak boleh nak bukak lagi dah kena dukung... Pity him!

Then lagi satu, bila balik kerja, we all sampai rumah pun dah malam. Biasanya dalam 7:30pm kalo hubby tak ada meeting and kalau aku tak banyak kerja.

Sampai rumah, amek Rizq, and I will have to start cooking pulak. Kemas rumah serba sikit. Tak ada sapa nak melayan Rizq. Terpaksa lah dia layan CD kalau mood baik. Kalau mood tak baik, menangis jerit-jerit panggil mummy ajak temankan dia tengok CD or main toys. Time tu lah kalau aku tak tahan sabar, tangan ni cepat jer nak naik... Garang gak aku ni kan!

But one thing for sure, walau pun aku sibuk dan penat, tapi kepuasan tengok rumah yang dah bersih, kemas dan tersusun tu lain! Aku rasa puas, dan aku rasa happy bila aku tengok rumah aku tu disusun & dikemas mengikut cara yang aku nak. Yang aku suka.

SATISFACTION GUARANTEED!

14 comments:

HappyIrfa said...

salam mr..
yg xde maid cam aku ni,hari macam tulah situasinya...tp sbb dah biasa,layankan je..hehe

KV said...

abih tu, bila maid mu nak datang nya?

13may said...

apsal lambat sgt?

Mak Su said...

apa kabar? lama tak jenguk kat sini...

PuteriSatu said...

uik...dah bersawang blog ko baru nak update...lama tak dengar citer anak bujang ko tuh....

NONIE AZIZ said...

yessss...bak kata Irfa layannnnn jeee...pasal aku pun tak maid...

sya said...

Kekadang banyak pros & cons ada maid.. kalau kita berkemas puas hati sume buat sendiri tapi keletihan dan anak tak dpt dilayan sepenuhnya yg buatkan ada maid lebih baik

NONIE AZIZ said...

HIKHIKHIK...AKU NAK MENAMBAHKAN SIBUK KO...NAH JAWAB TAG AKU TU...

Ibu Emir said...

yerp i agree, even kan orang kate mase i tak de maid.. i nampak slim sikit.. but now, lepas dah tinggal ngan mak, kembali semuala lemak lemak itu.. but yes.. kite rase penat tapi sangat puas sebab semua kite buat

cikdinz said...

bila dapat maid baru?

Anonymous said...

U memang sabar. I yang housewife pun, kalau maid balik, for 1 month je, meroyan kat rumah, okkkkk...tak tahan. But i'm not ashamed to say i need a maid all the time! hehe

nahiella said...

sabar

Mummy Rizq said...

irfa - yer la ni .. tengah layannn....

KV - maybe sampai dlm mid december kut....

13 may - biasalah.. kat indon tu.. kejap nenek gi haji... pastu mak sakit laaa.. memacam..

mak su - sihat alhamdulillah..

PS-bz sokmo.. anak bujang aku tu sihat.. dah nak masuk sekolah tahun depan.. hee.. cam tak caya jer..

nonie - tangkap lah satu maid.. tak sibuk sangat.. hee..

Mummy Rizq said...

kak sya - sokong cakap kak sya tu.. kalo badan penati darah ni cepat jer nak naiknya...

nonie-tima kasih bebanyak yer puan nonie...

mira - ala.. pompuan i memang payah nak menyingkirkan lemak lemak tepu ni.. kumpul jer la bebanyak buat harta.. haa.. haa..

cik dinz - rasanya mid december sampai la tu...

anon- tu lah kita ni. manja sangat agaknya. semua nak kena ada maid kan!

nahiela - tengah menahan sabar ler ni...