Thursday, November 27, 2008

Menjawab Tag Nonie....

1. Berat sebelum mengandung

Berat ker aku sebelum ngandung??? Hee.. hee.. aku sememangnya berat sejak azali lagi. Aku ni jenis orang yang suka makan. Jadinyaaa??? Dengan ketinggian 5 kaki 2 inci (ni dah layak nak jadi stewardess nie..) berat aku sebelum ngandung ialah 52kg...

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin

Tu diaa... Seperti yang diwar war kan.. aku ni kaki pemakan.. berat aku sebaik sahaja sebelum Rizq keluar is 73kg! Time tu rasa macam tong drum bergerak jer... Time tu jugak hidung aku bak jambu kembang semangkuk.. hee.. hee.....

3. Berat selepas habis pantang

Uhuk... uhuk... sedihnya aku memikirkan cemana lah nak membuang segala lemak tepu ni.. Berat aku dok maintain 60kg jer... Agaknya segala jamu, bengkung tu tak berkesan kat aku. Nak tau kenapa?? Sebab aku berpantang sengsorang kat umah. Time tu bula poser. So bila hubby balik keje jer.. aku order apa apa yang aku teringin nak makan dr pasar ramadhan. Aku main belasah jer. McDonald burger tu kira biasa makanan rutine.. Hee.. hee...


4. Apa yang korang suka makan masa mengandung

Suka sangat aku makan ayam, tetambah lagi nasi ayam Chee Meng kat Jln Bukit Bintang. Member aku naik muak dah temankan aku makan nasi ayam jer.. Lagi satu aku suka Western food.. Pergghhh!! Nikmat!


5. Hospital mana anda bersalin

Kat SJMC. Doctor tu ensem giler babe!!! Sungguh seronok kalo nak pergi cek up! Haa.. haa.. Tapi dah veteran laa...

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg..

Ooopppss... ini aku tak ada! Tak sanggup nak tengok diri sendiri time mengandung..

Itu lah serba sedikit pasal aku 5 tahun yang lepas.... Next?? Tak tau lah lagi bila ada rezeki...

9 comments:

HappyIrfa said...

salam ..
macam x caya buleh sampai berat 73kg.hehe.tp tabiklah sbb skrg dah maintain x gemuk pun.
next?insya Allah..

NONIE AZIZ said...

hahaha...sama berat masa aku ngandung Nayli dulu Mar...teringin aku nak tengok hidung jambu bak kembang semangkuk tu...kakaka

NONIE AZIZ said...

upsss...dr. tu ensem eik...nanti bagitau aku kot la nanti aku tergerak hati nak pi bersalin kat SJMC hahahha...macam la senang lekat...

Mak Su said...

maksu ni pun masalah besar bab makan2, camner ek?

Pp said...

hehehehe mummy rizq....:-)

best kan bila doktor ensemmm!! hehehe
veteran pun ok laa janji ensem.

isk isk, kenapa lah dulu saya malas belajar, kalau dak dah jadi doktor pakar wanita...kan best tu!!

Alinlai said...

ke ke ke...hidung kembang semangkuk... mujurlah hidung cuma kembang sehari sblm nak bersalin :)

atehlaila said...

Eh..kan ke ari tu aku tgk hang dah slim...takkan ko naik balik kutttt..

KV said...

bersungguh aku roll down nak nengok gambar ko time ngandung. Hampeh. Haha

aNIe said...

MR...masa akak ngandung dulu...doktor muda baru kluar U...amboi...kene cek masa tu...tersipu2 akak...malu...hahhahaha

Akak ingatkan ade gambar ngandung...takde rupanya...