Wednesday, December 17, 2008

SEMALAM DI SUNGKAI

Last weekend we took a short break at Felda Residence Sungkai. First time there - for hubby's family day.

Arrived at around 12:00p.m. Saturday, 13 December 08. Weather was OK at first but it began to rain later in the evening. Got to postponed the plan to mandi manda dekat kolam air panas due to the rain. And as for Rizq... dah tak boleh duduk diam or bersabar nak pergi berendam!


Just arrived!


Felda Residence - View from the front

Felda Residence - View from our hotel room


Anak mummy!


Kolam air gunung - sejuukkk.....


Mandi dengan daddy - mummy jaga beg jer lah....


Kolam air panas - ni mummy berani masuk sebab air dia best!


La ni time ujan - nothing to do.. amek gambar jer lah...


Jalan jalan keliling hotel...


Dining place

Tengah tengok fish...


Ni gambar Rizq yang tangkap before keluar dinner...
Check out on Sunday after lunch...
Nak kena balik cepat coz agen nak hantar temporary maid today! YAAHOOOO!!!!!!!

20 comments:

KV said...

akhirnya, ada jgk ko maid walo pun temporary. Hik hik

Mummy Rizq said...

Kv - yer laa.. dapat lah berehat sekejap.. hee.. hee..

een said...

not bad the place ek achik..
btw pandai anak teruna tu amik gambo mummy & daddy die..

pB said...

nice place ...

nice nice nice


hi hi hi

sya said...

wah pandai rizq jadi jurufoto..

HappyIrfa said...

cantik tempat tu..
gambar last tu aku suker.pasni rizq jd jurugambar korang lak

HappyIrfa said...

cantik tempat tu..
gambar last tu aku suker.pasni rizq jd jurugambar korang lak

Mak Su said...

pernah baca tempat ni kat newspaper, mandi air panas kan...ada bilik ya? ingatkan cuma kolam jer.

Pp said...

nice!! tak sangka eh ada felda yang di jadikan resot sebegitu rupa.

nampak happy mummy dalam kolam...awatnya dok nyorot belakang rizq? hehehe

gambar atas katil - romantis!!!

what happened after dinner? hehehe

Pp

aNIe said...

MR...cantik tempatnya ye...cuti sekolah mesti ramai orang tu...

Hehehe...rizq ada gaya jadi fotografer dah...

Mummy Rizq said...

een - dia kalo dapat camera, habis semua gambar diameknya! sensored punya gambar pun ada .. hee.. hee..

pb - bawak lah anak anak dara ke sana...

kak sya - jurufoto tak bertauliah!

irfa - kalo keje jurugambar leh jadi kaya tak??? haa.. haa...

mak su - aaa.. ada bilik run by FELDA. Bilik dia cantik! Tapi tak banyak cuma 64 rooms jer...

pp - mummy nyorok belakang anak nak cover perut.. hee..hee... what happened after dinner?? zzzzzzz.... daddy berseronok ngan kengkawan.. haa..haa....

kak lady - fuh! penuh kolam tu kak lady! tapi something different lah coz air panas..

Alinlai said...

wah dah pandai bergambar dan ambik gambar.... syabas syabas :)

atehlaila said...

em..after 9 years,...a bit different..but still nice & romantic tu..

Zakiah said...

ello ello...lamer kita tak masuk siniii...lama betulllllll......hang sehat kaaaaaa? Mana pi maid dulu tu? Tini ker Tina...yang suka main badminton tu>

Ibu Emir said...

u makin slim melim laa, kan main lagi.. :D

PuteriSatu said...

amboi...sakan ko yek..si bujang ko tuh pun...makin encem la....

Arena said...

Phewwittt..

MULAN said...

salam mummy rizq.....

waaahhh.. best tempat tu.. nak tanya, kolam air panas tu kat luar residence tu atau kat dalam area tu jugak eh?

Mummy Rizq said...

alin- dah memacam pandainyaaa...

ateh - romantic kena selalu.. tapi rizq tu tahap kejelesan nya terserlah!

kiah - hee.. hee.. hang still ingat dia suka main badminton yer! si tina tu dah hilang tanpa dapat dikesan...

mira - slim?? isshh.. silap tengok kut...

puteri - ensem?? hee.. ikut mummy..

arena - lama tak nampak???

mulan - kolam yang besar tu dalam kawasan tapi kena jalan around 10 mins kut.. but i heard the private chalet ada own private jacuzi ke something.. boleh lah try...

13may said...

bestnya :D