Tuesday, January 13, 2009

WELCOME 2009


Isshh.. isshh.. isshh.. dah 13 hb baru teringat nak wish Happy New Year? Yeaa.. at least we are still in the first month of the year kan...



Bukannya tak nak update, tapi macam macam yang perlu dibuat awal awal tahun cenggini. Report banyak yang menunggu.. to HQ, to Bursa, to BNM... Pening kepala dibuatnya!



Then Rizq pun dah masuk kindy this year. He's behaving very well. Ingatkan dia akan menangis on the first day & akan suruh mommy & daddy tunggu while he's schooling. But surprisingly he's ok when we just drop him off and left him all alone with his new friends and teachers. Teacher told us that he is very independent. And now, everyday a transport (from school) will come to pick him up at 8:30am and sent him back at around 12 noon.








Balik dari sekolah the "kakak" will suap him lunch and then kena paksa buat homework. Kalau tunggu mommy yang suruh buat homework macam macam alasan ada. Mata nak tutup lah.. nak gi toilet lah.. nak makan muruku dululah.... Sampai rasa macam nak naik darah kalau menunggu dia buat homework!!


Then lagi satu aku pun tengah busy nak menguruskan pembelian umah baru.. Hee.. hee... kalau semua berjalan lancar, insyaallah tahun ni dapat lah beraya di rumah baru. Kat Shah Alam. Tak sabar rasanya. Aku memang dah terbiasa dari belajar dulu lagi stay kat Shah Alam. So bila cari rumah nak stay now pun hati aku masih kata Shah Alam adalah tempat paling best nak dok.. Hee.. hee.. Kan..kan..kan....


(Iklan sekejap) We plan to sell our house kat Puncak Jalil. Brand new. Baru collect key last two weeks. Link 20 x 70. Anybody yang interested or know somebody else looking for a house please let me know. I'm selling below market price...


OK dude.. Gotta go now..


HAPPY NEW YEAR 2009 TO ALL!!

9 comments:

sya said...

Adik kak sya dok kat puncak jalil gak.

HappyIrfa said...

SALAM MR..
ko nak iklan jual umah macam jual muruku.hehe.semoga dapat pembeli

~ yus ~ said...

wahh pink baju tadika rizq yer:D Happy New Year 2009 buat MB dan family.

Sastri said...

selamat tahun baru mar...

wah, rizq... dah masuk kindy ek... tergelak baca alasan-alasan yang diberikan sementara nunggu dia wat homework, keskeskes...

Alinlai said...

wah nak duduk shah alam ke? bestnya... aman damai je rasa shah alam tu kan... nostalgia oooo ke ke ke

shiemz said...

Hepi new year too... salam perkenalan..:D

Zek Zek said...

shah alam kat mana wei? bleh aku mintak tolong siram pokok kalau balik kampung...hahaha.

Rayyan pun dah masuk kindy. Samalah anak sorang tu suruh buat homework...alasan banyak. Yang best tu dia buat2 nguap.

Nik Ha said...

Wah!congrats to Rizq.Baguh betul ank mommy ni ya, walaupun ank sowang tp independent. Senang sket mommy kan ;)

NONIE AZIZ said...

ko beli jelah kat-kat area rumah aku ni..bleh kalau ko masak aku pi rumah ko...lalalalalala