Wednesday, March 25, 2009

2 R

Hee.. hee.. ada oghang dah komplen blog aku tak berupdate update.. Sorry ler cik PNut. Aku kebizian pulak semenjak dua menjak nie.....

Tajuk entry kali nie.. 2R.. RIZQ & RUMAH

Dua benda utama aku nak update .

RIZQ

Wuisshh.. aku tak sangka. Kindergarten sekarang ni banyak sungguh homework. Berbeza dengan zaman aku dolu dolu... 30 tahun yang lepas bila ke tadika.. aku .. SEMPOI... Pergi sekadar nak jumpa kawan.. main main.. nyanyi nyanyi.. baca lebih kurang pastu balik umah.. Alangkah indahnya!

Tapi sekarang bila Rizq ke kindergarten (note.. nama pun dah tukar dari tadika ke kindergarten..) everyday ada jer kerja sekolah yang dia kena buat. Dah lah budak sorang ni "Teramatlah Rajinnya" nak buat homework.. Kena paksa and duduk depan dia baru dia nak buka buku. Pas tu kalo kaler pokok.. dari daun ke dahan.. ke batang semua nya kaler hijau. Kalau kaler orang pulak dari rambut, ke muka, kebadan semua kaler hitam.. Eeeee.. geram betul aku! Dah berapa kali ajar, masih camtu. Kalau tulis pulak.. nak cepat ajer. Asal siap. Pastu kelam kabut nak carik PSP dia.... Fenin kepala mokcik nie...


Ni last week. Ke Mid Valley.. Biasa ler melawat Mega Kidz dia tu...


Sempat bergambar depan sports car yang diminati


Ni daddy tak ada.... dia bergaya dengan spec daddy nya..



Kekonon buat homework

RUMAH
S&P dah sign. Loan pun dah approved. Tengah nak tunggu dapat green light dari land office. Ni takes time sket. Berbulan bulan prosesnya. Anybody ada orang yang dikenali di land Office Shah Alam?? Hee. hee.. Tolong ler.....
Lorong nak masuk ke kitchen






Bilik air bawah






Staircase






This is Rizq's bathroom. Yang semestinya dia tak akan gunakan sebab dia akan tido & mandi kat bilik mommy.. Sekadar nama Bilik Rizq...









Master bedroom




Bathroom kat Master bedroom..


View dari penjuru Master bedroom




Dining area.. pintu ke stor & staircase nak naik keatas..

Sila abaikan Rizq yang interframe dalam setiap gambar.. memang pak sibuk sket budak nie...










12 comments:

NONIE AZIZ said...

hikhikhik..wei...rizq macam Nurin wei...cukup tak suka kaler2 ni..besanya kalau S&P dah ok, bank dah ok kebiasaannya 3 bln lagi buleh duduk dah la tu...

Alinlai said...

bestnya nak masuk rumah baru.... paling best masa lawatan ke kedai tiles, kedai cat, kedai perabot hmmmm pilih pilih... ke ke ke jgn fikir masa nak buka wallet...

Ibu Emir said...

best nyer rumah b aru, boleh berangan lebih lebih .. banyak boleh buat tu, master bedroom tu besar tu..

eh, btw, i gelak bace entry anak u kaler hitam semua.. ape nak buat budak laki,. tapi ye la sekarang ni budak2 tadika lagi dah ade homework, i heard siap ade spelling bee tetiap minggu.. kite dulu pergi dan balik je kan

Zek Zek said...

cepatla masukkkk rumah..bleh la kita berjiran. Hang rajin masak kan..bleh hantar sket umah aku ni ha.

Semua sama la kaler pokok macam hulk. Dari atas sampai bawah hijauuuuu ajer. Rayyan aku dah tak kisah kerja rumah. Nak biar dia enjoy dulu sebab dia ada 3 tahun nak belajar all those things before masuk 7 tahun. Tahun ni bagi dier kenal sket2 okayla...

Umie said...

bestnye nak masuk rumah baru... kite nie lambat lg la agaknya nak ade rumah sendiri.. mr.hubby nak settle study dulu..huhuhu..

mmg paling best time nak refurnish rumah... rasa rambang mata tgk perabot, tiles, wall paper, curtain...etc yg sangat2 cantik tu...huhuhu

Pp said...

which area d shah alam to marlina?
bila nak pindah?

mabrook!!!

rizq, cute beraksi dalam gambar2 tu..

:-)

Pp

aNIe said...

Perangai Rizq tu serupa si kecik akak...buat kerja 'rajiiin sgat' mengaler pun sama pesyen ngan rizq...

Seronok ye bila nak duduk rumah sendiri...besar master bedroom tu and akak suka bathroom dia besar...

Mummy Rizq said...

nonie-setiap kali soh dia wat homework, my blood go upstairs!

lyn - lawatan blom dilakukan... tengah kumpul budget.. hee...

mira - betul tu mira.. dulu tadika best jer nak gi. mak kat umah pun tak heran nak cek beg sekolah kita kan...

kiah - hang nak makan hang kena mai umah aku.. angkat semua askar hang sekali. bleh main dengan rizq.. ok!

pp - kat sunway kayangan, shah alam. housing estate after bukit jelutung. nak beli kat bukit jelutung rasanya blom mampu.. hee.. hee...

kak anie - besar master bedroom.. bleh main kejar kejar.. haa..haa...

umie - bags lah gi habis study dulu... cam kita ni ha. dah tepu dah!

HappyIrfa said...

SAMA CAM HERO AKU.MUKA PUN KALER ITAM..EEE BYK KALI CAKAP,RAMBUT JE HITAM,MUKA KALER COKLAT KE PUTIH KER

Mak Su said...

yeaa.. tahniah, bila nak masuk ke umah baru tu?

IBU said...

Mommy Rizq,

dah lama tak ke sini. ghindu pulak...kwang, kwang, kwang!

Comey nyer rizq! standard la tu 'orang' memanjang satu kaler dari hujung kepala sampai hujung kaki. hehehe...

wah..nak berubah angin dah ke? from beruntung ker kayangan pulak... alahai, belom puas 'berjiran' kat rawang ni pun!!
hope everything goes well as planned, ya?

Salam
Ibu

Mummy Rizq said...

irfa - agaknya memang budak lelaki tak berseni kut kan....

mak su - tengah kumpul budget.. hopefully dapat beraya di rumah baru...

ibu - kita ni dikira berjiran.. tp baru sekali berjumpa! tp rizq memang suka gi umah u. sampai sekarang dia masih ingat lagi.. hee.. hee.. nanti kalo i masuk umah baru, kita makan makan okie!!!