Monday, April 20, 2009

Buat Hal!!

Aku baru lepas menangis.... Bukan nya sedih tapi geram!!

Geram kat maid aku tu...

The story goes like this...

Normally Rizq akan balik kindy around 11:45. Dan aku akan telefon dia around 12:00p.m. or else dia akan kol aku.

Today, as usual aku kol dia pukul 12:00. No answer.. Maybe kat toilet kut.. kol lagi pukul 12:15.. still there is no answer.. Hati aku dah start risau. Kol neber sebelah yang normally jaga Rizq tu. Tak ada jawab jugak.. Ooo... maybe fon rosak kut. Ini kes nak menyedapkan hati sendiri lah nie. Pukul 12:30, aku try lagi.. pun tak berjawab. This time try kol henfon neber sebalah. Rupanya dia tak ada kat rumah. Ke kedai katanya.

Asked her whether she has seen Rizq. Dia kata nampak Rizq balik sekolah pukul 11:45 tadi. So I asked her help to check on Rizq bila dia sampai ke rumah. Dia pun OK. Tak lama lepas tu dia kata dia dah sampai rumah... pintu, tingkap, curtain semua nya bertutup rapat! Dia panggil panggil pun tak ada yang jawab.

Now aku dah mula takut... aku mintak dia tolong round kawasan umah aku kalau kalau ternampak Rizq. After a while, still dia kata tak jumpa.

Aku kol hubby. Hubby dah mengamuk. Aku pun dah start menangis dah... Hubby try kol kawan kawan yang duduk dekat dekat umah aku... Nasib baik derang ni semua baik baik. Bersusah payah menolong we all. Hubby terus datang ke KL nak amek aku. Sambil tu aku kol sana kol sini.. cakap pun dah rasa tak tentu arah.

Hubby sampai around 1:00p.m untuk amek aku. Tiba kat jalan Tun Razak, hubby kol kawan dia lagi sekali. Last last kawan dia kata dia jumpa Rizq kat umah neber yang satu lagi. Rizq tengah main main kat bawah while the maid tengah berborak borak ngan maid yang satu lagi kat atas rumah. Mau tak hangin satu badan aku dibuatnya. Siap Rizq lunch sekali kat umah tu. Eee... tensionnya aku! Macam ler kat umah aku tu dah tak cukup nasi ker!

La la tu jugak aku kol agen aku... I have asked him to amek balik maid yang ini & tukar yang lain! I will not trust maid yang semacam ini... I am so sorry...!!

14 comments:

KV said...

hmm..alhamdulillah rizq tak pape. Ok gak tukar maid lain. Seriau eh baca ni.

PuteriSatu said...

aduhai...aku lak yang berdebar2 baca citer ko nih....nasibla tak de apa..hish...tak memasal buat kecoh satu dunia.....

pB said...

mau tercampak jantung , rasanya

NONIE AZIZ said...

aku setuju...minta jer tukarkan je yang lain!!!bahaya tu kalau dibiarkan org macamni!!

NONIE AZIZ said...

aku setuju...minta jer tukarkan je yang lain!!!bahaya tu kalau dibiarkan org macamni!!

aNIe said...

MR...cuak jugak akak baca di awal2 entry ni...takut2 ntah kemana di bawanya rizq...ntah2 ditinggalkan sendirian kat rumah tu...

Betullah Mr...maid yang camni bahaya...nanti kita marah dia...masa kita takde ntah aper2 dia buat ngan anak kita...takut bila tgk & dgr macam2 cerita pasal maid akhir2 ni

zino said...

memang tak boleh harap macam tu.. tak boleh di simpan lagi.. kami pun serik dengan perangai maid ni..

sya said...

Hish .. kak sya ckp menyampah kalau maid suka bertandang rumah orang kalau kak sya tak de rumah..

Zek Zek said...

bertuah betul laaaa....nak kena lesing agaknyer. Takper tukar ajer. Aku baca pun dah geram...eiii...sabar yer..jangan nangis kang aku beli eskrem

HappyIrfa said...

agaknya dia ingat ko x kisah dia jalan2 umah jiran kot.dah kena hantar balik kat agen baru ada akai..

Arena said...

Susahler maid sekarang nih terlebih berani dan selamba..

FaRrA DeeN said...

Awal story, x jelas sgt.. Then baru paham citer. Sape x sayang anak, kan?? Kite dok pat keje asyik rindu yg sorang tu jugak, kan??!~ X penah ada maid kat umah.. Tapi my son, I letak kat umah maid.. Siap dia buat pagar lagi dekat semua pintu.. Bagus dia jaga.. Kat luar tatau ada x maid gini, mostly maid yg agent, kan..? Yg lega hati, maid nie jaga anak I macam anak cucu dia jugak... Kat rumah, kalo nangis, nama maid dia jugak yang dipanggilnya... Huhuhue!~

Mommy Lyna said...

Mak ai beraninya maid 2. Agaknya kt tmpt keja dlu dia besa buat cemtu kot. Takut dgr cite2 maid camni.. Mujo maid i OK. Lgpn skg i tak keja, hari2 leh pantau dia.hahaha.

Alinlai said...

ohhh kisahnya ;) isk...haru sungguh buat orang risau je