Tuesday, May 19, 2009

Update Sket

Lamanya tak update blog.. actually tak lah sibuk sangat. Cuma tengah aktif kat facebook. Haa..haa..haa.. tak ada keje kan aku ni. Bukannya tak ada keje, aku cuma buat benda benda ni time pepagi aku datang keje (normally akan sampai ofis around 7:20am) or after work. Tak baik kan kalo nak curi curi tulang nie.. (yer ker???)
Legaa... maid aku dah suruh agen aku amek balik last wiken. And now life's back to normal.. sibuk kat rumah pulak. Maid aku tu dulu memacam perangai yang aku kurang setuju. Bab bab cuci umah memang lah memang tak bersih langsung. Selalunya aku kena buat second round punya cuci on wikens. Sampah bawah carpet, bawah kerusi.. semua dia tak sapu. Cuci mana yang nampak dengan mata kasar jer. Meja.. almari.. kabinet semua dia tak lap. Habis lah berhabuk sakan. Itu aku tak berapa kisah lah. Aku boleh buat.
Bab bab jaga Rizq tu yang aku very particular. Dia dah pandai main henfon & berpakwe dengan sorang mamat yang dok betul betul sebelah umah aku. So dia asyik ajak Rizq main kat luar rumah tak kira la pagi ke tengahari ke, or petang. Bukan ke now memang panas? Kesian kat Rizq. Then a few of my nebers pun dah komplen pasal dia. Dia sembang dengan maid belakang umah.. Rizq dibiarkan main sorang sorang tepi longkang or tengah jalan. Got one time, Rizq nearly kena langgar kereta. Eee... aku betul betul geram!! Nasib tak jadik apa apa.... Syukur alhamdulillah..
Next week ada family day kat Sunway Lagoon. Tapi I heard ramai staff yang dah cancel their attendance sebab kan kes H1N1 ni. As for me tak sure lagi. Tengok lah keadaan cemana.
Kesian kat anak mommy ni haaa.... Ni wikens tengah main kat rumah

Ni dok tengah boring tengah tunggu daddy shopping kat Panwest Warehouse Clearance @ Glenmarie

This is what Rizq did for mommy on Mothers Day. Luv U!
Till then. Cau cin cau...


7 comments:

Ibu Emir said...

dah tak de maid ni, sure u lagi kurus lepas ni hehehe

NONIE AZIZ said...

haiyooooo...tapi itulah yang aku selalu nampak para maid yang ada kat kaw. rumah aku...depa dok sembang sakan anak majikan tak dak depa hirau.....ko pun dah gila FB!!hehehehe...cantiklah beb card baju tu..psttt..Rizq dah sebijik ikut muka daddy sekarang eik!!

Alinlai said...

perghh kad pun ala ala dress... pandai Rizq, cantiklah baju tu eehhhh kad tu... kreatif ;)

sya said...

Kak sya dah berbulan tak buka FB.. baru arini bukak balik sbb dpt notice Inbox dah banyak email tak bukak.. hu hu hu

pB said...

saya nak adikkkkk

Sastri said...

sian rizq... sib baik tak ada apa-apa yang tak baik berlaku... err... next kat atas tu bermaksud rizq nak dapat adik ka?

Mummy Rizq said...

mira - itu yg masalhnya! dah keje kuat tp tak kurus2...

nonie - aku rasa maid2 ni ada persatuan sedunia lah.. banyak nak membincang masalah2 ekonomi.. hee..hee.. sebab muka rizq mcm daddy dia lah itu dua ekor tarak bleh ngam punya!

lyn - kretip ikut mak dia tu...

kak sya - dah aktif FB nampaknya...

pB - awak nak adik cakap ler ngan mak awak.. hee..hee...

sas - Next tu still qustion mark la sas.. tah bila la tu...