Thursday, May 25, 2006

Hadiah untuk diri sendiri


Korang ingat lagi tak posting aku bulan April dulu? Pasal aku komplen susah nak bergerak kemana mana kalo hubby tak der.

Then waktu birthday aku aku dah belikan diri aku hadiah. Ni ler dianya. Amacam.. cun tak????

So sekarang ni aku dah rasa ok sket. Walaupun I don't drive to work, but then khete ni still akan bergerak. terutama untuk bawak Rizq jalan petang petang waktu balik kheje. Me & hubby akan alternate car to work. Seminggu khete hubby, and seminggu khete aku. So now aku nyer expenses pun dah naik sebab kena isi minyak... kena antar servis. Tapi tak per. janji hati puas.

Rizq pulak sekarang ni dah macam routine pulak. Everyday we all balik kheje, kena amek dia bawak round round. Selalunya hubby yang bawak coz aku kena memulakan tugas sebagai isteri mithali... iaitu memasak. Hee.. hee....

Pagi tadi Rizq terkezut jaga pukul 4:30 pagi. Bangun jer dia terus duduk. "Wiwi"... alahai.. takkan ler pukul 4:30 pagi nak tengok TV anak ooiii...
So aku pun bebuat tukar topik.. "Rizq nak susu?" Then dia kata 'Nak!" and terus turn kat daddy dia pukul pukul suruh bangun bancuh susu.. Hee..hee.. Selamat mummy bleh sambung tido.

15 comments:

human book said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Arena said...

huhuhu kereta baru..yey!

MAMARISYIA said...

MUAHAHAHHA..LEPAS NI LEH LE MERONGGENG YER CIK MAR...APA? DAH TAK HERAN ' ORG TU ' NAK PI MAIN GOLF KA HAPA? LAGU TU KALU...MAI LAH PUNCAK PERDANA KITA RONGGENG SAMA2....TANDUK MASUK DALAM BALIK...

alinlai said...

perghhh best ni...bila la nak nak balik KL ni :) Tahniah Tahniah :) senang nak ronda2 ...

marlinabaharom said...

arena- yeay jugak utk diri sendiri!

MR-ko buat house warming.. nanti insyaallah aku datang. masak sedap swedap naaa....

lyn-mai la balik semenanjung lyn... tak kan dah dapat org sabah, lupa terus member kl..

alinlai said...

kwang2...mano bleh lupo kenkawan den...tadak masa je nak balik ni, tapi kalau tiba2 dpt call tu jgn tak angkat phone, kadang2 impromtu balik KL...terasa nak blk buka website cari tiket je :)

Hot Mama said...

Fuyoo! Kete baru!! Boleh tumpang? Hehehe
i dah naik dah kereta cousin i, memang best naik keta nie.. Syg hubby u kay u!

kasutVINCCI said...

wuhuu....kereta baru tuuu...

marlinabaharom said...

lyn-achik bab bab jwb fon tu insyaallah.. memang cepat!

hotmama-meh ler tompang. hubby memang sayang.. tapi tak ler sampai nak belikan khete tok bini..hee..hee..

KV-dah jadi kkhete lama sebab dah nak masuk 2 bulan.. heee...

Kak Lady said...

wow...! kete baru lah...jom pegi beronggeng...hehehhe

atehlaila said...

apa lah erti dua khete untukku...cewah,,kalau jadik ke damansara..ko bawak aku yek..

marlinabaharom said...

kak lady-ronggeng no problem.. cakap jer bila dah dapat green light nanti.

ateh-harus... boleh gi makan sesama.

Syikin said...

wah..sporty nampak kete..senanglah nak JJCM lepas ni MB :)

marlinabaharom said...

syikin-JJCM? ermmm.. masak kat umah cam biasa jugak syikin.. what to do???

azah said...

eloo bestnya..keta apa tu..? cam honda tapi ntah heheh