Tuesday, November 13, 2007

JANGAN TAK UPDATE

Satu Hari Di Dalam Kereta....

"Ku menyintaimu lebih dali apa pun"

"Kelana ekau kekasih gilapku...."

Rizq dah pandai nyanyi lagu kekasih gelapku.. Ni mesti pengaruh dari Tina!

For the first time Saturday, 10 Nov 07, aku & hubby bawak Rizq nak tengok wayang 'BEE MOVIE' kat GSC Mid Valley.

Masuk jer panggung Rizq dah kata.."ee... gilap"

Tunggu iklan jer dah dekat 20 minit.. member dah boring. Citer blom start Rizq dah macam tenggiling, merengkuk atas riba sambil muka ditekupkan kat badan aku...

Citer start dia still camtu, tak tengok screen langsung.

Last last aku, hubby & tina yang dok tengok citer tu. One hour passed, Rizq dah start menangis. Memula slow.. slow.. pas tu dia start meraung! Parah anak aku nie!

nak tak nak terpaksa lah we all keluar panggung dengan rela hati sebelum kena halau..

Hee.. hee..

Itu lah pengalaman pertama bawak Rizq tegok wayang!

20 comments:

Cat Cat said...

Slow slow babe... Esok2 pasti Rizq suka tengok movie in movie theater. Lain kali ingat beli popcorn ya.. HAHA.

Mak Su said...

tatutttnyerrr gilapler.... mak!!! lampu suluh ada tak?

cikdinz said...

nasib baik anak sy yg 2 orang tu ok tengok wayang.
cuma yg tak best dia, dah stengah citer dua-dua lelap...

mama ranggie said...

die tkut gelap kot!

N|i|N said...

That's why la i garu pala je when my sis-in-law bawak anak dia yg 6 bulan (1st time bawak at 3 months ok...) tu pi tengok wayang. Yg peliknye budak tu diam je... no sweat like that altho memula tu tersentak gak dia dengar bunyi kuat hehehe...

My kids are still too young for wayang (wow! it rhymes!!)...tunggu aa besar sket... Mama die pun dah rindu dah nak tengok wayang ni...

simah said...

lain kali cuba hangpa masuk lambat sikit..ngam ngam mcm time advertisement dah habis n movie nak start...

ala kecik lagi.. nanti bila dah dia gila tengok movie... kang hang lak naya... :0)

anak aku lagi best masa first time..... orang dok tengok movie.. dia lari satu cinema.. nasib baik masa tu hanya ada aku, halil,hatice dan baddin dalam movie tu..lantak ko la nak lari! hahaha

Sastri said...

suka laaa Rizq nyer pelat nih... LOL... cute sangat... :p

Mummy Rizq said...

cat - pop corn pun tak sempat dah cat...

mak su - lampu suluh banyak kat umah daa.... hee..

cik dinz - lelap lebih baik dr memekik!

mama rangie - takut gelap & bunyi kuat!

Mummy Rizq said...

nin - alaa.. kalo u nak tengokwayang, tinggalkan lah derang kat mana mana.. gi lah dating ngan hubby...

simah - jangan hang ngan halil yang main kejar kejar dah.. NAYA!

sastri - kalao dengar dia cakap secara live lagi kelakar..!

Alinlai said...

perghhh....lagu Indon tu wa cakap lu :) sikit hari lagi dia lebih kenal Letto, Ungu, Sheila on 7, Dewa etc... ke ke ke sabaq saja le

kasutVincci said...

mar, kalo kv rasanya mmg tak sanggup nak bawak danish tgk wayang. Dah tau akibatnya. Huhu..mesti parah!

atehlaila said...

Masa tengok KIng Kong..Liyyah dgn suara kuat tanya aku..Mama, apsal hidung dia besar sangat...

Masa tengok Pirate of Carribean..dia bising gak..apsal Jack tu tergedik gedik..segan aku bila org dlm panggung gelakkan dia..

The Singa said...

kelakar baca komen atehlaila..

budak2 ni tak penah lagi pegi tengok wayang..agaknya kalo pegi mesti mcm rizq jugak sbb si kakak takut gelap ngan tak suka bising sangat..

13may said...

kah kah kah :D

Kak Lady said...

Hahahaha...dulu masa memula kak lady bawa Huda tgk wayang...siap bawak botol susu & bantal bucuk dia...satu plastik makanan...senyap le dia dpt bantal bucuk tu...

Tapi sikecit Fareez akak ni tgk wayang sebab nak makan popcorn...abis je popcorn...dia dah nak tido...rugi tiket aje...

.:HalogAmora:. said...

lain tali mummy bwk rizq g theme park je la hehe

at their age, they don't really know how to appreciate watching movie in the cinema.

Anonymous said...

anak buah tengok wayang katun2 ok jelah.. tapi 4 tahun ke atas baru reti appreciate..

~arena

Kaklong Syikin said...

salam,

alahai..ni mesti kes takut gelap ni. nampak gaya kena pakai flat screen tv besor kat rmh, pas tu pasanglah citer movie kat rmh tu, adalah ala2 kat cinema sikit..

sya said...

Dia rakut tu tenguk panggung yg GILAP

happyirfa said...

salam mb..
anak aku tgk wayang ,melalak xdelah pulak tp xduk diam.ke hulu kehilir dan yg pasti selipar kakak dia mesti ilang kena campak bawah kerusi.