Thursday, October 12, 2006

AKU & LARUT

Ari ni sibuk sket.. Eh! Bukan sket.. banyak...

Lagu kat bawah ni is LARUT by DEWA 19. Tengah syok giler dengar.

So aku tak der masa nak tulis at the moment.. Petang karang insyallah aku update...

mungkin aku pernah juga..
merasakan cinta..
tapi tak pernah..
seindah ini..
mungkin aku juga pernah
merasakan rindu..
tapi tak pernah..
sedalam ini
mungkin kamu takkan pernah..
percaya..
bahwa sesungguhnya..
aku telah terjatuh?
reff:
KUAKUI..AKU..TELAH LARUT..
LARUT KE DALAM..
KAMU..
YANG KU CINTAI


***********************************************************

It's now 3:40p.m. Tak tau lah kenapa kepala ni tiba tiba sakit.. sampai ke tengkuk rasdanya.. Aduss cepatlah pukul 5:00 ni. Nak balik rumah jumpa Rizq...

Tadi baca blog 'Life-Worth-Living' pasal persiapan Hari Raya.. (yeay..yeay.. nak raya!). Bestnya.. banyak preparation.

But for me, tak der benda sangat la yang nak disiapkan. Setakat beli baju tok diri sendiri, hubby dan Rizq. Biskut.. semua main order jer la. Dengan kanak kanak ribena yang tak boleh duduk diam tu, aku memang tak boleh nak buat biskut. Sedangkan aku nak buat air minuman pun.. kena dukung dia sebelah tangan, sebelah lagi bancuh air! Mungkin nk buat sejenis jer hari Sabtu ni after sahur..hee..hee..

As for rumah pulak.. tak ada beli apa apa yang baru pun.. budget ciput sebab kena bayar agen for the new maid. Fuh! Agency fees betul betul mahal! Cekik darah betul lah..

Lastly pasal the lauk lauk for pagi raya.. itu aku tak akan amek tahu sebab semua mak yang buat.. maklumlah.. anak bongsu!

Pengumuman Penting

Untuk kesekian kalinya (rasanya ni dah tahun ke-5) aku akan beraya kat rumah ibunda & ayahanda terchenta kat Teluk Intan. Muaahaahaa... Tima kacih hubby!

13 comments:

Anonymous said...

.

this year alone i have jatuh syok with at least 5 lagu indonesia. that's more than the last 20 years

dudaesimboyo

.

marlinabaharom said...

really? i feel that THEIR songs are much better than OURS.. don't you think so?

Sherin Almashor said...

Promote blog saya ke? hehehehe.. :)

MB, takda la grand persiapan raya I. Biasa aja. Langsir pun last year punya. Pasal bab makanan je yg meriah. I suka tengok orang makan masakan I tu yg I masak banyak.

Syok dapat raya ngan ur family ye? Very understanding hubby. Bila balik KL semula? We must meet!

Aku Bukan Bidadari said...

OItt naper tak gilir2 syoknyaaaaaaaa

marlinabaharom said...

sherin-after kat Perak, balik umah MIL kat Melaka.. rasanya shud be back in KL on Saturday....

mesti.. kita mesti jumpa!

ABB-kah.. kah.. kah.. sayang bini..!!

Sherin Almashor said...

Ok, sms me when u are back in town.:) So I can bake the cake before jumpa u...:)

alinlai said...

balik 'KL' juga raya ni? ke ke ke... dkt Teluk Intan pun ada KL juga kan Achik ...ehh anak buah achik dahlia tu dah besaq mana skrg ni?

marlinabaharom said...

sherin-anything for your butter cake!

lyn-yaa..yaa.. achik balik "KL" raya nie. eh! hang ingat lagi Dahlia? Now tengah buat degree kat UITM Perlis.... pak dia ngajaq kat situ...

.:HalogamoRa:. said...

lagu ni wa x pernah dgr la lina tp lyric cam best jek.

anak bongsu? muaaahaaaa senangkan goyang kaki huhu

Anonymous said...

ralat lg ko dukung rizq tu..tak berat ker..?

kasutVINCCI said...

wah..best nya hubby hang. Bagi jek peluang kat hang beraya rumah mak sendiri. Kv jgk kena beraya rumah hubby belah pagi, tgh hari baru balik rumah mak. But still raya pertama kan? Heheheheh

Syikin said...

salam,

haii...anak sorang, itulah dikendong2kan MR, saya ni kalau saja2 mmg takkan dukung anak, kecuali kalau menangis..selebihnya JALAN sendiri hehe..tak larat nak dukung lama2 n MALAS nak biasakan, nanti payah nak buat kerja.sesekali kena gak dukung time memasak msa dia tgh mengamuk, ya Allah, lelah rasanya.

saya lum pi shopping lagi hehe..

thn ni, thn ke 8 brturut2 saya raya rmh mil dulu hehe

marlinabaharom said...

halogamora-HARUS... ko gi denngar lagu ni.. tangkap lentuk wa cakap lu..

mamasinga-larat tak larat aku terpaksa laa.... kalo tak dia bergayut kat kai. lagi haru!

KV-hee..hee.. tu lah. MB pun tak minta. ikut dia la mana dia nak beraya. MB berserah...

syikin-dia tu terlebih manja.. bukannya apa syikin. kalo sesajer memang malas & tak larat nak dukung. tak per lah. MIL pun macam mak kita jugak kan!