Monday, October 08, 2007

First Attempt

Dah pun masuk minggu terakhir berpuasa. Dah ada staff yang mula bercuti. Aku akan bercuti starting this Thursday sampai lah the following Thursday. Buat yang kesekian kalinya, tahun ni aku akan beraya kat kampung aku di Teluk Intan.. Hee.. hee.. Cenonoknya. Aku akan berada kat Teluk Intan from Thursday sampailah Saturday, the first Raya. Then I'll be in Malacca from Saturday till Wednesday....

A happier note from me: Muaahaahaa.... I am now officially transferred to HR. Nampaknya email aku itu hari berkesan! Now, I have to draft my own transfer letter.

Responsibility aku kat Department ni besar. It is quite tough here. But it's ok. I'll be happy doing what I like!

Masak Memasak

Kat bawah ni gambar a couple of things yang aku masak last wiken.



Atas ni gambar biskut chocolate Nestum. Very crispy. Rizq like it and I like it too. Bake it on Saturday. After sahur, aku tak tidur & terus buat sebab aku tau once Rizq bangun, aku tak akan senang dah.. Hee.. hee..



Ni pulak my first attempt buat kuih lopes. Nasib baik menjadik! Kat atas tu gambar waktu aku dah salut dengan kelapa and put it nicely dalam piring untuk didistribute kepada jiran jiran...



21 comments:

Alinlai said...

perghhh ndap tu :) kuih lopis makan sejuk2 sedapppppppppppppppppp nak nak nak... apa2 pun tahniah sebab berjaya 'mengesankan' mereka yang berkenaan... dan tahniah sebab rajin buat biskut ke ke ke

Cat Cat said...

Mummy,
Selamat beraya kat Teluk Anson...
Mintak resipi kueh lopes tu, boleh???

mama ranggie said...

suka die dapat transfer ek??tahniah..sedap kuih lopes tu...

Mummy Rizq said...

lyn - mai datang buka umah achik.. hee.. hee..

cat - tak sabar nak balik ke teluk anson.. for the recipe, nanti i'll paste it in my masak memasak blog pkie!

mama ranggie - suka.. memang suka.. kuih lopes itu memang lazat (masuk bakul angkat sendiri)

cikdinz said...

sedapa nya....
nnt buat open house masak kuih lopes yeik...hehehee...

Aku Bukan Bidadari said...

wah rajinnya wat kuih lopeh!!!

Yours Truly ... XOXO said...

nak biskut rayeeeeeeeeeeeeeeeee............... ehehhe

blackpurple @ jowopinter said...

Nampak macam sedap biskut chocolate Nestum tu. Boleh buat tempahan tak tahun depan? he he he.

13may said...

selamat hari raya mummy..
maaf zahir batin

:)

Sastri said...

waaaa... kuih lopes... sedapnyer... sas dah mula bercoti hari ni... :D

esok baru nak mula bake...

Salam Lebaran Mar... Maaf zahir dan batin ye... Berhati-hati bila memandu pulang ke kampung nanti...

Yatie said...

nampak best aa kuih lopes ko tuh .. tak sabar nak balik Msia .. nak cari makanan yg aku idam2kan .. hehehhehe ..

apa2 pun aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri .. Maaf kalau ada salah and silap sepanjang perkenalan kita di alam maya nieh ye .. semoga gembira2 selalu di hari raya nanti:)

.:HalogAmora:. said...

Mar, first congrats sbb dah dpt apa yang lu nak kat HR.

second hang mmg rajin..kuih lopessss...n raya cookies tu nmpk sodapppp!

Mak Su said...

amboi..sedapnyer nampak dua2 kuih tu

Yours Truly ... XOXO said...

Sis! Selamat hari raye!!! kalau ade tersalah cakap ke terase hati ke..mintak maaf bebanyak k... ;P

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii, kuih lopes tu aku suka sgt laaa...ko ajor aku caner cara nak wat kuih tu...senang jer kan? tapi memang x penah aku wat seumur hidup aku tauuu...dikesempatan ni nak ucap slmt hari raya maaf zahir batin utk ko sekluarga....hepi selalu dia pagi raya....

PuteriSatu said...

muahaha..akak aku lagi cepat sampai blog ko dari aku...muahahha...apapun..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI - TERLANJUR KATA TERKASAR BAHASA MAAF DIPINTA...DARIPADA:- PUTERI1 SEKELUARGA

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cedapnyerrr...camamt hari ngayerr

The Singa said...

Salam aidilfitri untuk MB sekeluarga

Apple Pie said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin

simah said...

terliur tengok kuih lapis..caya la hang ina!

anyway... mesti masa ni hang dah ada kat teluk intan... tapi memandangkan raya sebulan.. so takkan terlewat aku nak ucapkan salam aidilfitri utk hang keluarga..maaf zahir dan batin yek kalau ada tersalah cakap terkasar bahasa terkasar laku... :0)

rafiqaheliza said...

U baked raya cookies?! Envy you lah...I semua kuih tunjuk this year. And congrats sebab berjaya transfer ke HR. Now mesti lebih productive sebab u r doing what u like best. Bestnye kan?! Selamat hari raya to u and family...