Monday, April 28, 2008

Kedai Runcit

Dari kiri & pusing ke depan: Kacang Koah Kae chicken flavoured, Twisties cheese flavoured, Danhua Cake, Twisties (ni tak ingat apa flavour), Chocolate Merci Petits, M&Ms plain, Rocky strawberry flavoured, Chipsmore & Mamee.


Ni pulak: Kit Kat, Cadbury yang dah bukak sarung, Cadbury yang blom bukak sarung, Ferrero Rocher, etc...


Hi! bertemu lagi di minggu yang baru.. hee.. hee....

Sure you guys are wondering ape hal lah si mommy rizq ni tunjuk gambar makanan banyak banyak kan... Bukannya apa... Kengkadang aku rasa rumah aku tu dah macam mini kedai runcit gara gara anak bujang yang sorang tu... Tu baru yang nampak. Yang dalam tupperware kat belakang tu penuh jugak.

Pe'el si Rizq ni, everyday kalau aku balik kerja aku harus belikan something untuk dia. Kena..kena.. beli jugak! Sampai kadang kadang tu aku dah tak tau nak beli apa dah. Bukannya dia habis makan pun. Tapi buat syarat.. kena ada benda yang kita beli untuk dia...

Agaknya anak anak you all pun cam ni jugak ker????

Satu hari Rizq and Tina bersembang...

Sambil Rizq pegang kaki dia and picit picit..

Rizq: Kakak.. boleh tolong Dizq tak??

Tina: Boleh... apa dia?

Rizq: Boleh tak kakak? Boleh tolong Dizq tak???

Tina: Iyer lah.. kakak tolong.. Rizq nak apa?

Rizq: Tolong tengok.. kah.. kah... kah...

Tak ke loyar buruk anak aku yang tak cukup umur 4 tahun tu lagi?????

11 comments:

Alinlai said...

ke ke ke Tina pun dah kena buli dgn dia... sakan sungguh

HAPPYIRFA said...

salam..
aku pun penah kena dgn budak 3 tahun kat umah tu
'umie..boleh tolong tak?
'tolong apa?
'tolong diam/tolong tido'..

sabar jelah......

pB said...

yang kat umah tu , bawak balik mestos hari hari pun tak per ....

Zakiah said...

happy birthday!!!! (belated la kut..)
Lama tak merewang rewang...ni dah start balik la niiiii...

NONIE AZIZ said...

kakakakaa...aku suka Rizq!!!bakat loyar buruk tu dari sapa eik Mar muahahahhahaha

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

byknyer mkanan ringgann

PuteriSatu said...

wakakaka..aku nak gelak jap...anak bujang ko mang loyar buruk...rizq dah besar nanti jadi lawyer la ek...wekekke...

KV said...

alah, anak bujang aku pun sama. Siap kol lg mintak beli kan apa2 kt dia. Keropok la, donat la. Mcm2.

Kaklong Syikin said...

salam,

heheh..kalau bab kedai runcit ni, rmh mil syikin mcm tu la. kalau mil tau kami nak balik, mmg dia beli itu ini. kat rmh ni mmg kami jarang belikan saja2, kecuali kalua time keluar beli barang dapur. biasanya petang2 kami beli kuih muih ajelah..

hehehe rizq pandai loyar buruk dah..

ajzie said...

Amboiiiiiiiii banyak nyaaaa jajannnnn..(org jawa ckp nih)

Mummy Rizq said...

lyn-skang ni semua org dah kena buli dgn dia... memang sakann...

irfa - agaknya derang ni banyak sangat tengok tv la....

pb-cam tui senang.. tak payah nak susah susah pikir kan..

kiah - ambooiii.. kuwar nona nampak.. mana 2 hero tu ko campakkan??

nonie-ni laa.. waktu dapat rizq aku start berblog.. and kenal kengkawan yg loyar buruk cam ko ni laa.. jangkit kat dia terusss..

LC - nak join makan dgn rizq takkk???

puteri - rizq besar nak jadik toilett..(pilot)

KV - derang skang memang banyak demand kan..

sikin - ni kalao boleh memang tak nak beli. tapi dia pesann.. then bila kita balik erja berlari nak sambut depan pintu. tak sampai hati kalau tak belikan..

azzie - yok mangan....