Wednesday, April 02, 2008

Tak Faham Konsep

Aku selalu puji Rizq if he did something good. Aku akan kata Tuhan sayang kan dia.

Satu hari tu dia minum susu. Dia ni selalu minum susu tak habis. So aku akan kata.. kalau Rizq minum susu sampai habis nanti Tuhan sayang...

This time around dia minum susu sampai habis..

"Mommy. dah habis"..

"Good boy.." aku kata.

"Kalau Dizq minum abis Tuhan sayang kan...?" dia tanya aku.

"Iyer.. Tuhan sayang Rizq"

"Kalau Tuhan sayang Dizq.. nanti dia belikan apa?"

Ler... anak aku ni. Tak paham paham lagi rupanya dia...

25 comments:

pB said...

salam

bagitahu kat dia , kalau tuhan sayang , nanti tuhan bagi isteri cantik ....

hi hi hi


sora tu dah ok ker??

Mummy Rizq said...

pb, baguih jugak kalo isteri cantik.. tp aku tak kisah. nanti kalo dapat yg pandai hormat mak pak mertua pun cukup.. dah ler itu jer la anak yg aku ader (buat masa ini ler...)

ladys said...

Hahaha...apa Mummy nak jawap?

Sebab kalau mummy sayang mummy beli present...mummy puji dia...kalau Tuhan sayang?...hehehe...ikut kata PB...Tuhan bagi isteri cantik...akak tambah...cantik, baik, sayang dia & mummy dia...heheheh

N|i|N said...

hmmphh...pening la mommy macam ni...

Alinlai said...

he he he...haru juga tu

simah said...

ni mesti hang selalu belikan dia something ni...yea la anak kesayangan hang la katakan... tak pa...still ....plenty of time for him to learn stuffs kan? apa apa pun..anak hang memang geram aku tengok perangai dia!

simah said...

sebab comelllllllllll...:0)

Sastri said...

keskeskes... kecik lagi... mana la paham konsep... tapi memang kiut... :p

atehlaila said...

agaknya mummy always cakap ngan daddy..kalau daddy sayang,apa daddy nak beli kat mummy? Tu yg dia terikut2 tu...

Kalar said...

SECURITY CENTER: See Please Here

pakpayne said...

mummy rizq :-)

hehehe...satu soalan yang begitu cute tapi susah untuk dijawap...


pakpayne

Massagem said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Massagem, I hope you enjoy. The address is http://massagem-brasil.blogspot.com. A hug.

sya said...

cakap ngan dia.. kalau Allah sayangkan dia.. apa yg dia buat semua dpt yg baik

angah said...

rizq paham konsep tuh.. dia paham konsep cause and effect ehehehe

Marlinda said...

Alah comelnyaaa soalan dia heh...

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

susah gak nak terangkan kat die kan!

Mummy Rizq said...

kak lady - saya kata.. kalo tuhan sayang.. mummy yang akan belikan rizq apa apa yg rizq nak...

nin - semakin besar, semakin pening laa..

simah - hari 2 balik kerja kena belikan sumthing.. kalo tak bising jer asyik tanya "mummy beli apa?"

sas - budak2 memang apa yg dia buat kiut kan...

Mummy Rizq said...

ateh - hang memang bijak....

abg id - waktu anak kecik kecik dulu apa agaknya jawapan2 yg abg id kasik erk????

kak sya - yea lah kak sya.. boleh jawab cam tu kan..

angah - wei.. mana dia paham konsep cause & effect??? hee.. hee..

mar - tolong jawabkan...!

eira - derang ni slalu kuwar soalan bonus kat kita...

PuteriSatu said...

anak ko ni memang bijak tul la mar...memang bijak...

apapun aku suka telatah dia ...cukup menghiburkan..klu dapat anak cenggini...dapat pisah 1 hari pun cukupla leh sasau dibuatnya..huhuhu

zino said...

kata kat dia.. tuhan tak beli kan tapi dia akan minta mama yg beli kan apa yg dizq nak..

amacam boleh?

HAPPYIRFA said...

salam mr..
mcm2lah si rizq nih..layan jelah.

.:HalogAmora:. said...

rizq is green... kene habaq tang maksud y tersirat tu kat dia kan kan

Anis said...

Slm.please feel free to visit our website.Lots of authentic branded items and perfumes from US at very reasonable price.XOXO,aigner,Coach,9 West.TQ

www.dilzabiz.co.cc

TQ.hv a nice day ;)

NONIE AZIZ said...

huhuhuhu...selamatlah mejawab pertanyaan demi pertanyaan...muhahaha...dulu ko gelak kat aku...kakakaka

PuteriSatu said...

weh bila nak update..dah berabuk dah ni mama riz oi...