Tuesday, May 27, 2008

Balik Kampung

Erm... lately ni macam aku kekurangan masa nak update blog dan jugak nak melawat ke blog kengkawan. Tak tahulah... its whether aku terlampau banyak kerja sampai tak ada masa or diri aku sendiri yang dah lemau.. hee.. hee...

Last week balik ke kampung aku kat Teluk Intan. Best sebab semua abang and kakak aku pun balik sama. Mak aku pulak dah semua anak anak ada dirumah.. macam tak menang tangan nak masak. Kalau boleh segala galanya dia nak masak nak tamu anak, menantu & cucu yang balik tu. Puas aku makan rasanya.

Tak cukup dengan makan kat rumah, hari Ahad sebelum balik ke rumah aku... mak masak kan bekalan untuk we all semua. Ada kari daging, masak lemak ketam, sambal udang etc... Seronok aku coz lauk lauk tu aku boleh freezekan & makan untuk minggu nie.. Dasar.... dasar pemalas kan!

Kalau dah balik ke kampung tu yang paling jadi perhatian ialah anak aku Rizq. Dia cucu yang paling bongsu.. so semua orang akan jadikan dia tumpuan.

Waktu nak balik tu, macam biasa semua orang akan suruh dia salam & masing masing nak cium dia.

Boleh dia kata" Eee... kenapa nie nak kena sayang banyak banyak sangat nie?"

Lepas tu abang aku saja usik dia hulurkan duit kertas seringgit... dia balas "Rizq tak nak yang ini.. Ini one only... Rizq nak one zero!"

Hee.. hee.. budak budak pun dah kenal duit kan...

Lepas tu malam tadi pukul 2:40a.m... tetiba jer aku dengar suara dia..

"Mommy.. cepat lah... ni dah kular dah ni.. ceparlah mommy.. dah kular dah nie"

Ingatkan apa benda nya yang dah keluar... aku raba raba rupanya member dah terkencing atas katil.. ermmm.. parah lah mommy ari nie...

17 comments:

PuteriSatu said...

rizq tu memang bijak...ada je tau idea dia nak cakap kan...kelakar sungguh...anak ko ni memang petah kan bercakap...nanti dah besar jadi budak bijak ye rizq...

wah seronoknya ko balik kg ye...mak-mak kita ni sekali anak2 dapat balik...sekali tu la dia nak buat seme kan...hepy sangat anak2 dapat balik kg...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mesti sonokkann

zino said...

tentu dia seronok jumpa sedara maea di kampong..

KV said...

hohoh..penant nak ngangkat tilam tu

Alinlai said...

opsss....ada sesi mengangkut tilam plak... layannnnnnn!!! :)

Sastri said...

hai mar... i pun tak sempat nak singgah ke blog kawan2... mcm2 benda la sebulan dua nih...

macamana tak jadi perhatian, Rizq tu dah la cute, kelakar lak tu... :p

ngompol ek dia malam tu...

mama ranggie said...

hehehe...de terkencing gak ke mommy?

en_me said...

rizq teww aktif sangat, sampai kencing malam kat katil..

een said...

la..koncing la pulaks..sian mummy rizq..

Ayu said...

hahaha rizq ngompol :P

pakpayne said...

alam mummy rizq :-)

give him another year he will be saying "one zero zero!"
tapi kan...dia memang cute - susah nak resist tu nak cium cium dia tu....

last nite also, luqman wet his matress...ntah kenapa...mungkin tensen exams kut.

from airport lounge,
PP

sya said...

he he terlalu aktif kat kampung sampai accident memalam.. sian mummy dia

kak ilya said...

hai dik

akak one of silent reader u ..
selamat berkenalan

jemputlah singgah ke blog akak

http://ibuadam.blogspot.com/

13may said...

gambaq tadak ker mummy???

atehlaila said...

Ateh pun baru balik dr kampung..

Em..ada banyak benda yg ateh rindukan kat T Intan tu..tapi, tak tau apa benda..Kalau rindukan suasana di tahun 86-90..boleh dapat lagi tak?

Mummy Rizq said...

heloo..

tq seme seme orang.. tq sebab meninggalkan comment. tak sempat nak balas satu persatu.

yea.. sepanjang bulan lepas 2 kali rizq TER'ngompol' atas tilam... maybe sebab lately hujan dan sejuk. mommy tak boleh angkat tilam & jemur sebab mengalami sakit sakit pinggang and belakang. so tina jer lah yang kena buat segala galanya...

ada jugak silent reader yg dah muncul... welcome ibu adam...

gambar?? hee... hee... coming soon.. coming soon...

Mummy Rizq said...

ateh - aduuhh.. time tu kalo makan KFC kat teluk intan tu dah kira cam GRANDDDDD sangat kan...