Tuesday, July 29, 2008

Aftermath...

So.. did you guys read my previous post on shopping tak hengatt dunia waktu Jusco Members Day Sale?


And the result of that???


I LOST my Sony handphone... huuaaarrggghhhhhhhhhhh BIG TIME!!!!


I dont care much about the henfon ( even bengkok jugak kena beli fon baru) tapi aku sayang banget coz banyak gambar Rizq dari kecik sampai besar kat dalam tu.


Memang penyamun... penyangak betul lah siapa yang ame fon tu!


So kat bawah ni gambar fon yang aku baru beli last wiken..


Sony Ericsson G900

19 comments:

HAPPYIRFA said...

salam..
sayang betul ek.gambar2 masa kecik dulu bukan buleh dapat balik.
inilah satu benda yg aku x suka pasal kamera hp ni.kita ambik gambar simpan dlm hp..kalu ilang ginilah jdnya.beza ambik gambar ngan kamera dolu2 kena cuci..pastu buh dlm album.tp susahlah nak simpan album byk2.he he.takpelah dapat hp baru

KV said...

sayang nya. Tak de rezeki kan. Sabar ek. Dlm pc takdak simpan ke?

Mummy Rizq said...

irfa - lately ni kalo guna kamera digital pun dah jarang cuci.. main download jer.. hee.. hee..

kv - tak der simpan dalam pc laa.. sayang sgt!

Kak Lady said...

Mr...alahai sayangnya...sebenarnya biar pun phone kita dah lama dan tak seberapa tapi kita tetap sayang sebab kadang banyak kenangan di dalamnya...kenangan yang tak dpt diganti

Tu le akak kalau amik gambar kat mana pun simpan sampai 2-3 tempat...takut hilang...heheheh...kenangan tu...sayang kalau ilang

Ibu Emir said...

oh man, macam mane tu, sure shoping tak hengat rizq ni :p

sya said...

Hilang hp bermakna hilang segala jenis data.. gambar dan banyak lagik kan.. terasa mcm kehilangan a small part of ourself.

Mummy Rizq said...

kak lady - bagus cam kak lady ada backup. as for me leart from the mistake la nie...

mira - aa.. aa.. punya syiok soping sampai org seluk bag pun tak perasan...

kak sya - naseb tak ada gambar sensored! haa.. haa..

Alinlai said...

tak pe make sure beli telefon yang ada memory card... bleh transfer gambar2 kat komputer :)

ibuVouge said...

xpe mar dpt phone baru..eheh
bab gambar tu mmg terkilan sgt..

PuteriSatu said...

adoiyaii...sama cam aku dulu la mar....last year hphone ilang kat JJ gak...JJ wangsa maju...hampeh je masa tu aku baru sebulan pakai hphone tu...aku geram...petang tu gak aku suh laki aku beli hphone sebijik cam yang hilang tuh...pehtukan....Yon kata...pasni jangan pi lagi JJ wangsa maju...sampai la ni aku tak pernah jejak kaki kat JJ wangsa maju dah...JJ lain je aku terjah...hiks...

cikdinz said...

shopping tak hengat, jadi handphone tu cicir pun tak hengat lah kan....

Sastri said...

isk isk... tensen kan bila hilang gambar-gambar yang sangat berharga pada kita... cantik la fon baru tu... :D

maR said...

Kak MB haluu

Bestnya shopping. Tapi sesak tu nampak tak tahan.

Tak best hilang phone since the gambaq kat dalam tu yg valuable.

Tapi, the new cellphone comey.
The color, especially.

And tak lewat lagi kot utk ucapkan selamat ulang tahun! 10 tahun tu :)

pB said...

agak agak kalau tak guna hP , buleh hidup tak ???

Mummy Rizq said...

lyn - dulu pun ada memory card, tp tak transfer semua laa...

IV - memang sayang sangat.. banyak gambaq rizq!

puteri - suka sangat si pencuri henfon tu menebeng kat JJ kan!

cik dinz - jgn gitu cikdinz... terasa.. hee..

sas - fon baru tu canggih la.. payah plak nak get use to it..

mar - wei.. ni banyak komen all in one nie! hee.. hee... tq for the wish..

pb - aku tak leh hidup tanpa henfon.. huwaa..!!!

IBU said...

Salam marlina, lama x ke sini.

aiseymen....cam mana bleh hilang? alahai.... but ur new toy tuh, cun sungguh! hmmm...ibu pun tgh craving nak tengok2 phone baru ni.

u take care dear!

13may said...

adess....simpati ngan mummy...

hmmm....

Mummy Rizq said...

IBU - CEMAN BLEH HILANG?? SEBAB TENGAH MACAM ORG GILER BEREBUT2 BELI HANDBAG 80% OFF! PADAHNYA.. HENFON HILANG .. HEE.. HEE..

13 MAY - TERIMA KASIH ATAS SIMPATI YG DIBERI.. SOB.. SOB...

Pp said...

salam mummyrizq....:-)

cantikkkkk henfon baru tu...!!

pP