Monday, July 17, 2006

Gambar gambar jer...







Monday blues lah pagi nie. So tak tawu apa nak update. Tu gambar Rizq waktu gi The Curve for the first time. He is so happy sebab boleh berlari kesana sini without we all being bising. Nice place to go. Hubby pun suka.

Malam tadi tak tahu apa hal, Rizq menagis meraung raung. Sampai satu jam. Suara tak keluar dah menjerit. Badan menggigil gigil. Hubby plak jenis yg tak bleh dengar budak nangis cam tu. Sian Rizq kena marah ngan hubby. Last last tengok Rizq cam tu aku yang nangis sebab tak tawu buat apa.

After one hour, badan pun dah berpeluh peluh, aku cuba kasik nenen... terus dia lena. Pagi ni bangun, bengkak mata dia....

19 comments:

Kak Lady said...

Alahai sian nya rizq...hehehe...agaknya malam tadi dia kurang selesa tu...sebab tu lah dia buat hal

MAMARISYIA said...

siannya Rizq..mummy rizq kememeh lah rizq..keskeskes...kalau aku pun aku nangis...ko ada bawa rizq pegi mana2 ker...lama tu tu sampai satu jam menangis!!!

alinlai said...

isk...ntah2 dia nampak apa2 pun achik? Biasalah budak2 dia boleh nampak benda yang kita tak nampak... atau dia saja nak test suara tu...berlatih utk AF kwang kwang kwang....

marlinabaharom said...

kak lady-malam tadi memang super duper hot lah. tu yg daddy pun hangin jer!

MR-mummy Rizq memang kuat kememeh.. dah tak tawu nak buat aper..

lyn-nanti 18 tahun lagi, hang tengok TV tengok achik pegang banner AFUNDI rizq!

alinlai said...

he he he...apa konsep yang sesuai gamaknya????

ontahsapo said...

wah wah, muka cam mak dia la..hahahha cam tahu jer...

Hot Mama said...

Ala cutenyer.. Patut pun familiar jer tempat shopping tuu.. The Curve rupanya!

apsal nangis? Demam ker??

marlinabaharom said...

lyn-ROCK STEADY!!!!

OS-ko silap ler.. muka sebijik bapak dia!

HM-first time kesana... tak tawu naper nangis. kesian sgt kat dia.

Ayu said...

test power kot.. ataupun mcm yg Alin ckp tuh.. ikut le petua kak syikin baca bismillah yg kak syikin bg tuh

marlinabaharom said...

ayu-menguji keimanannn.....

Syikin said...

MB, takut2 dia sakit perut sbb angin tak? cubalah sapu perut dia ngan minyak angin yu yi oil or minyak telon.

ada tanya tak dia sakit kat mana2? kalau dia kata tak, pujuk lagi.

tp kalau masih tak kebah, barangkali takut dia nightmare atau pun kena 'usik'.next time, kalau dia menangis more than 10 minit, cubalah baca ayat kursi dekat dia or baca agak kuat, 3 Qul tu, fatihah, then cuba hembus kat dia. Lagi satu, cuba azan perlahan kat telinga dia. cubalah ya.

lagi satu, kalau kerap sangat dia kena camtu, amalkan utk dia,sebelum tidur tu, baca 3 Qul kat dua tapak tangan MB, mcm menadah baca doa tu, then hembus kuat kat tapak tangan tu, then tapak tangan tu usapkan ke seluruh badan rizq drp hujung rambut sampai hujung kaki, tangan semua kenalah.

oh ya..amalkan baca Bismillah 21x before sleep. Dia dah pandai cakap sikit2kan..so, sambil MB baca full bismillah tu, ajak dia sama baca..pelat pun pelatlah..nanti lama2 jadi habit dia.

marlinabaharom said...

syiki-thank you for your tips. appreciate it. ada gak cuba baca ayat ayat tu. hubby pun buat. semakin baca semakin kuat dia nangis. meraung raung. malam tadi ok. hopefully jgn jadik lagi. we all yang kelam kabut...

.:HalogamoRa:. said...

U...rizq dah x chubby cam dlm photo kat atas tu la, dah lasak yek? where r u staying? if u don't mind telling me.

Sherin Almashor said...

comelnya Rizq..... Ikut muka siapa agaknya Rizq ni ye? kekadang budak-budak macam tu la MB

marlinabaharom said...

halogamora-rizq dah susut coz dia tak makan nasi since umur setahun. now he's only on gerber & cereal. staying kat bukut beruntung.

sherin-tu lah sherin. sesekali dia buat.. mummy & daddy yang takut.

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet