Wednesday, July 12, 2006

I CAN'T LIVE WITHOUT.....

1. First and top of the list should be my one and only hunny bunny Rizq. Eeee.. tak dapat nak bayangkan kalo dia tak der kat depan mata. Kalau pergi keje pun rasanya cam kejap kejap nak kol.. kejap kejap nak kol. Mesti si bibik tu tensi kalo aku asyik kol coz sometimes tu bila Rizq tido, aku kol, mestilah dia terbangun. Saper yang susah kalo Rizq terjaga? Bibik jugak yang tak boleh buat keje. He..hee... And of course lah, hubby pun penting.

2. Deodorant-Amatlah pantangnya aku kalo berselisih ngan sesaper tetiba.. berlesing.. bau badan dia. Atau lebih tepat bau ketiak! Yaarrkkss.. aku boleh termuntah kat situ jugak. That's why aku rasa deodorant ini amat penting untuk kesejahteraan hidup aku. Biarlah baju tak lawa asalkan tak ada bau bau yang kureng menyenangkan dari badanku ini..

3. Hairdryer-Ooo...This is a must for me. Tambah tambah bila travelling. Even tak travelling pun sama. Becoz aku ni jenis yang memang basuh rambut every single day. Never miss one. So dengan anak kecik.. kerja jauh.. Mana ada masa nak menayang rambut depan kipas untuk dikeringkan. Everything kena cepat! I don't have time to towel dry my hair. Nak dibiarkan kering sendiri pun tak boleh. Rambut aku akan jadik cam orang tengah gila meroyan kalo dibiarkan kering sendiri. Hee..hee...

4. Handphone-Fuiyoo... I'll be lost and rasa cam orang bodoh kalau tertinggal handphone bila keluar. Bukannya apa. All the numbers are in there. Then time boring boring tu aku normally will play with SMS. Average no of SMSes sent each month is around 400. So apa aku nak buat kalo tak ada handphone? Even my bosses will communicate with me thru handphone.

5. Shampoo-Disebabkan membasuh rambut itu satu kewajipan untuk aku lakukan setiap hari, maka tak boleh tidak, aku kena ada shampoo kalau kemana-mana. Kalau tak rasa gatal satu kepala nie. Eeeee....problem... problem

6. Toothbrush-Orang yang paling aku takut nak jumpa dan kalau boleh tak nak jumpa is the dentist. Ngeri..ngeri...!! bila ingat kan equipment derang ni. So untuk mengelakkannya, aku kena sentiasa memberus gigiku ini. Aku memang ada toothbrush kat opis. Then kalau malam pulak, aku wajib berus gigi sebelum tido. Kalau aku tertidur pulak, pukul 2:00pagi pun kalau aku terjaga, aku akan bangun untuk gosok gigi.

Setakat ni jer lah dulu rapuan aku petang Rabu ni. Ada masa aku akan merapu lagi....

22 comments:

alinlai said...

he he he...teringat jaman bangun2 pagi, cuci muka zasss ke dining hall...muka tak mandi semua tapi roti canai punya pasal layannnn... iye skrg kalau tertinggal HP macam tak lengkap je, dulu2 masa tak dak OK je kan...isk isk isk...

Syikin said...

wah..400 sebulan utk sms? MB keje tak apalah, kalau sayalah buat camtu, mau botak kepala suami nak cekau duit :), silap2 hp saya kena tarik balik :)

samalah MB, saya pun mesti basuh rambut hari2..kalau tak tu rasa tak selesa. tp saya tak pernah guna hairdryer, sbb tak de rushing nak kemana2.

Zakiah said...

kalau kena campak kat pulau macam cerita Lost tu...saya tak dapat bayangkan camner la agaknya keadaan puan MB kiter..

marlinabaharom said...

lyn-time tu kita cam kanak kanak ribena.. tak tawu apa apa lagi..he..hee..

syikin-400 sms tau. bukan 400 hengget. hee..heee.. kalo 400 hengget, saya pun botaks!

zakiah-i will be LOST too!

Sherin Almashor said...

hehehehe..lebih kurang sama juga dgn my list. I pun kena basuh rambut everyday kalau tak migraine.. :)

ontahsapo said...

dah berus gigi pagi ni...?

marlinabaharom said...

OS-eh! udah ke blom aaa?? lupa plak!

ontahsapo said...

wei pi berus gigi tu lekas...

Hot Mama said...

Ingatkan lepas anak, no 2 dalam list hubby.. Heheheh
HM lak hp list lagi tinggi dari hairdryer.. pentinh hp nie..

marlinabaharom said...

OS-erm.. baru lepas!

HM-hubby tu penting sangat sampai tak perlu dimasukkan dlm list.. hee..hee..

amira said...

boleh tahan jugak u sms, so lepas ni i tau laa sape boleh teman kan i kalau i tengah boring2 tak tau ape nak buat.. :D

i sekali ade penah terhilang hp, mati kutu dibuatnye, tapi tu mase tengah couple, bile dah kawin ni, hp asyik tertinggal je..

and of cos our dear son is top of our list.. wink!!

Syikin said...

haha..opps sorilah..lambat paham. masa saya faham 400 inggit tu dlm hati terdetik, wah..besarnya gaji MB..hehe

marlinabaharom said...

amira-kalo boring tu meh lah kita bersms..hee.. hee..

syikin-alaa.. shikin. MB ni kuliketif jer. mana nak carik duwet bebanyak bayar sms?? heeee...

Ayu said...

hp sgt la penting ek hehehe kalo tak bawak rasa mcm nak patah balik ej amik :) and kalo ilang aduhhhhh ralatnyaaaaaaaaaa

.:HalogamoRa:. said...

ni betul punya disiplin nih terbangun 2 am pun masih berus gigi? kalau i dah lupaaa kan sajeeeee tarik selimut dan tiduuuuurrr...

MAMARISYIA said...

hehehehe..mesti katau tekan keypad hp tu pejam mata jer kan?!!!muahahhaha

Kak Lady said...

heheh...kak lady pulak...sebab tak bekerja memang tak pernah guna hairdryer...

Handphone is a must...sejak hubby berjauhan...takut kalau2 dia call walau dimana jua...& penting sebab berurusan dengan anak2...& sebab jual sendayu Tinggi...


Deodorant & Toothbrush...is a MUST...sebab tak suka ada rasa kurang yakin bila besama orang lain...

Pencuci muka...mesti ade....kalau tak rasa macam tak syok aje...

marlinabaharom said...

ayu-dlm kehidupan sekarang ni, hp is a must kan ayu! even budak sekolah dah ada hp sorang satu..

halogamora-dah terbiasa laa.. kalau tak rasa kurang sesuatu. tak best!

MR-kalo ada lawan antar sms paling cepat.. aku rasa leh menang nie..heee..

kak lady-yea betul! lupa nak letak pencuci muka. itu memang penting!

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet