Monday, July 24, 2006

Weekend


Mummy & daddy yang selalu tertido atas nie


Even ada katil sendiri, he only used for lepak lepak & minum susu


Rizq with his favourite toys





A pretty boring weekend. Nasib baik ada Rizq. Boleh lah main lama lama.

This weekend banyak dok kat rumah ajer. Saturday morning hubby pepagi lagi dah kuwar umag.... menoreh! Haa..haa... idak ler menoreh getah. Member kena masuk jogathon. Haa..haa... buat sakit kaki jer.

Aku kat umah dah boring. Lepas Rizq mandi & makan, aku bawak dia keluar. Nak gunting rambut. Dia ni memang lah terkenal budak yang tak suka gunting rambut. Mesti nangis meronta ronta. As expected.. memang pun . Baru masuk kedai dia dah keraskan diri dia dah. nak bawak duduk atas kerusi member dah berguling guling melentik lentikkan badan. Si amoy tu pulak hulur kopiko kat dia. Rizq ni memang aku tak pernah kasik makan gula gula. Tapi Amoy tu suruh gak bagi supaya Rizq senyap. Aku pun gigit sikit kasi kat dia takut tercekik. Ler... rupa rupanya pandai dia makan gula gula... terus senyap waktu Amoy tu potong rambut. Now I know the secret.

Malam tengok AF4 jer. Nothing much.

Pagi Ahad keluar gi breakfast kat kedai mamak. Si jantan tu makan roti telur. Berselera pulak tu dia makan.

Tengahari aku seperti biasa memasak... Now aku ada routine baru. Aku akan masak tiga lauk. Then aku freezekan. Member aku pun akan masak tiga lauk dan difreezekan. Come to Monday, we all akan bertukar tukar lauk untuk makan seminggu tu... Lega aku. Now bila balik rumah dah tak payah nak terkocoh kocoh masak untuk dinner dah. Cuma defrost & panaskan...

26 comments:

kasutVINCCI said...

wah..cantik rumah baru.
Hik hik hik..kesian mama dan papa tertidur tunggu anak main.

marlinabaharom said...

Umah baru hasil kerja tangan orang lain..hee..hee..

Tu pun nasib baik kalo dia main sorang sorang.. kalo tak dia akan tarik tangan we all main ngan dia sekali!

alinlai said...

ehhh kamarul buat part time job ka skrg ni kwang kwang kwang... ntah apa2 la konsert AF tu kan...boringnya.... cepat2 la habis musim :)

marlinabaharom said...

lyn-eh! hang dah balik! cemana coti coti bersama abg bulat? banyak soping????

mira said...

tau tak kali ni punyer AF memang tak dapek nak nengok, sebab astro atas rumah, and satu family forbid me dari naik tannge, nasibbaik this season mandom sikit die nyer AF, so tak de laa rase tertinggal sangat, cume arini i tak daapt nak tengok Miss Universe live :(

eh ur Riza same macam anak i, tak suke baby cot die, seminggu je die duduk dalam baby cot, sekarang dok tido sebelah mak ayah die je

NZNM said...

wah..saya suka tul umah warna ijau2. Hakimi pulak nak 'abah'=husband bbsitter dia je yg gunting rambut. Kalau kat kedai jenuh kena pegang, siap meraung bagai.

Baguh tu tuka2 lauk cegitu kan. Tak yah nak tekeja2 msk bila balik dr opiskan.

marlinabaharom said...

mira-rizq has never liked his baby cot. meman dia tak nak tido dlm tu. sedih jer auntie dia sebab belikan mahal mahal tapi tak guna. till now he's still on the same bed with us.

nznm-dah tak larat nak terkejar2 masak & also tak larat nak beli lauk kedai....

ibuVouge said...

great idea ni...
tukar tukar lauk..
kite sama MB..Jlo le yg tukar skin, kalau tak tak tertukar la..hehhehe

.:HalogamoRa:. said...

i can see the pooh bear n banana in pajamas hehehe....cute la rizq.

pasal hair cut i think u shld learn the know how. x la si rizq liat sgt.

MAMARISYIA said...

weiii...cantik siut katil anak bujang ko!!!Kamarul tak cerewet tak...aku baba tak nak makan makanan yang aku panaskan balik..kan senang kalau aku dapat buat mcm ko tak payah terkocoh nak pikir lagi nak masak apa malam ni...

marlinabaharom said...

MR-dulu Kamarul cam baba gak. Tapi semenjak dok kat bukit beruntung, & selalu sangat sampai umah lambat.. dia prefer lauk dipanaskan rather than aku bebel sebab penat or kena beli kat kedai. Cantik katil anak bujangku??? Apa guna cantik kalau dia tak nak tido sendiri!

alinlai said...

Achik,
shopping??? erk...udah pokai banget... tunggu gaji je ni kwang kwang kwang...

ontahsapo said...

riqz kena tidur sini, takleh tidur dgn mama dgn abah, sian mama dgn abah 'sempit' jer.....

marlinabaharom said...

lyn-ari ni gaji masuk.. YES!!

OS-ko gi psycho anak aku tu sket....

blackpurple said...

Budak lelaki pun ada yang minat Winnie the Pooh gak ekk...

Tengok kat link tu..ingatkan blog MR...hehehe

Kak Lady said...

Riqz..comel sungguh...
Rumah...cantik sungguh...

Suka akak tengok...

Ayu said...

MB, aku kene upah si MR jugak le nih hahahaha.. tapi la nih takut dia uwek2 plak masa nak buat hehehehe sori na MR aku mengata hang hahaha

bAiTi said...

comei la Rizq ni. nama pun sedap.

hehehe.. x nak tido sendiri ek? xpe slow2.. hehehe..

blog hopping.. ;)

Anonymous said...

Get a good psychologist. [url=http://www.bestonlineblackjackuk.co.uk/]blackjack[/url] blackjack online If you play low and try to rattle 'the flow of the cards' I'll go into 'card flow' and all the other blackjack superstitions at another time more often than not one of two things will happen. http://www.bestonlineblackjackuk.co.uk/

Anonymous said...

Micro insurance can be transacted by life insurance onlynon life insurance only Both the life and non life insures Only by specially created insurers28. [url=http://www.mmp-lifeinsurance.co.uk/]life insurance[/url] life insurance quotes Why should I buy a traditional plan? http://www.mmp-lifeinsurance.co.uk/

Anonymous said...

It is advisable to carefully weigh up your options, instead of rushing off to pay for the first desirable item that springs to mind. [url=http://www.fde-ppiclaims.co.uk/]ppi claim form[/url] http://www.fde-ppiclaims.co.uk/ These are experts who know the legal aspects of mis sold PPI. http://www.fde-ppiclaims.co.uk/

Anonymous said...

But, given their reviews, etc. [url=http://www.mr-reversephonelookup.com/]reverse cell phone lookup[/url] reverse phone lookup And when you receive unsolicited or nameless numbers, thats when these handy devices come in. http://www.mr-reversephonelookup.com/

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet