Monday, July 03, 2006

8 Tahun Tapi Rasa Macam Baaaarruuu.. 8 Minggu!

Sabtu bebaru ni balik kampung aku kat Teluk Intan. Dah lama sangat rasanya tak balik. Tu yang rindu semacam jer kat kampung. kena pulak sekarang ni tengah musim buah manggis & rambutan. Even kat umah tu cuma ada sebatang pokok manggis, tapi buahnya lebat sangat. Dalam sehari tu boleh lah dapat 30 or 40 biji. Pas tu mak pulak dah peramkan dari beberapa hari yang lepas. So memang puas lah makan buah manggis tu...

Kat umah mak tak der Astro. So malam tu aku bersetinggan kat umah abang aku.. about 7 minutes drive from mak's house. Ingatkan after konsert (yang memualkan) tu nak balik.. dah hubby pulak stuck nak tengok bola. Nak tak nak terpaksa lah tido kat umah abang aku malam tu. Sunggoh lah tak selesa nya seba aku tak ready nak tido kat sana. Baju tak bawak tukar.. berus gigi pun tak ada. Pas tu anak aku nyer bebarang pun tak lengkap. Ada susu & botol jer. Tapi tak kan pukul 3 pagi aku nak mengangkat anak aku yang tengah tido tu bawak balik umah mak. Eeee.. seram aku. Kang aku jadi kak lady pulak dah..terdengar benda yang bukan bukan...yaaa.. AMPUN!

8 tahun?? Apa yang 8 tahun tu? Aku dan suaniku lah. Esok genap 8 tahun kami kahwin. Walaupun dah kenal lama (7 tahun.. Alinlai tahu kat mana & macam mana aku kenal dengan hubby) tapi kita orang lambat kawin. Mak kata belajau dulu. Jangan nak gatal kawin cecepat.

So semoga perkahwinan aku kekal bahagia abadi selamanya.. AMIN...

31 comments:

alinlai said...

Hepi Anniversary Achik Tahniah...semoga berbahagia ke akhir hayat insyaAllah :)

ye betul chek tau cite depan dua :) he he he siap pesan belikan rojak ayam lagi kalau depa dating kat seksyen 2....(mengganggu privasi orang dating je kwang kwang kwang...)

Moon® said...

Happy Anniversary... semoga berkekalan hendaknya..

Zakiah said...

eh eh...lama nyer kenal. Cam cerita saya ajerk ni. ehehheeh.

cerita kak lady tu rasanya mesti akan menerjah kepala biler balik kampung...huhuuhuh...ya ampun!!!!

marlinabaharom said...

lyn-rojak ayam.. he..hee.. achik rindu nak makan. tak tawu ada lagi atau pun tak!

moon-TQ and AMIN...

zakiah-tu ler.. muda muda lagi dah nak berchenta.. nasib baik sampai gak kemenara gading..hee..hee...

PuteriSatu said...

alhamdulillah ya..8 tahun kawin.. tahniah..tahniah...mesti bahagia kan....

Sherin Almashor said...

Tahniah MB & suami.. So, what is the plan? Romantic getaway ke? romantic dinner? Romantic bola dinner ke? :)

marlinabaharom said...

puteri satu-so far so good. setakat gaduh gaduh biasa tu ada laaa...

sherin-romantic getaway?? mungkin tidak.. hee..hee.. pergi dinner jer petang karang after office. cam biasa, rizq kena tinggal!

atehlaila said...

Tiba2 aku teringat nasik lemak daun pisang...mmg aku rindukan Teluk Intan ..tersangatttt...tapi, aku mmg tak tau bila lah aku nak sampai ke sana..last aku pergi pun, 8 tahun yg sudah..sama dgn anniverssary kau...sebab time tu aku tengok kau kawin le..waa..Apa2 pun HEPI ANNIVERSARRY...

yus said...

Saya pun berkawan 7 tahun sebelum kawin..dari sama2 tunggu SPM..heheh.

Happy Anniversary...semoga akan terus kekal selamanya.

Sherin Almashor said...

MB, betul tu. kalau bawa Rizq tak boleh romantic dinner, kan? hehehehe.. Enjoy ur anniversary.

marlinabaharom said...

ateh-dah macam macam perubahan kat teluk intan. ko patut gi sana satu hari nanti. aku akan make sure ko dapat makan nasi lemak daun pisang k!

yus-kalau dah jodoh tak keman kan.. hee..heee.

sherin-TQ. But still x tawu nak makan kat man nie..

angah said...

happy anniversary... semoga mawaddah dan rahmah dalam perkahwinan dipelihara Allah.

Hot Mama said...

Happy 8th Anniversary!
wow dah lama bertahan! Salutelaa...

Sherin Almashor said...

Suka makanan apa? I selalu opt for Italian or any other Mediteranean restaurant kalau nak romantic.. :)
A nice Indian restaurant like Bombay Palace etc pun ok.. Ikut selera u guys la.. Good luck!
U know kat the Curve ada byk restaurant-Italiannies, TGIF, La Gourmet, Thai Xpress, Vivo, Cafe 1952, Little Penang Cafe dll...

simah said...

happy aniversary!! Semoga Allah memberkati dan u berbahagia sepanjang hayat..eh section 2? ni mesti budak either itm or aust matriculation ni..

Idham said...

HePPy annivessarY..puan Marlina Baharom....
*clap clap*
more more more...years of happiness until the end of time.

Idham

marlinabaharom said...

angah-thanx for the wish.

HM-baru 8 years.. loooonnggg way to go kan! insyaallah..

sherin-first plan nak gi la bodega kat BSC. but we ended-up makan kat coca!


simah-tak lain and tak bukan we are the great ex ITM-an..

idham-insyaallah & TQ..

ibuVouge said...

waaa!!!lamanya..MOga bahgia hingga akhir hayat..
moga mawwaddah dan rahmah bersama MB dan hubby

Ayu said...

happy annivesary semoga kekal bahagia hingga ke akhirat kelak.. aminnnnnnnnnnnnn

ontahsapo said...

wah lapan tahun dah...isk aku kawan 8 tahun, kawen baru nak masuk 3 tahun....

mira said...

happy anniversary !!! sori terlambat sikit, tapi kire tak outdatd lagi kan, semoga berkekalan hendaknya..

send me a kiss to Rizq

Sherin Almashor said...

Coca ke La Bodega ke mmg sedap both places tu..Yummy.. I'm glad u had fun

marlinabaharom said...

IV-tq. insyaallah..

ayu-itulah doa kami everyday.

ontahsapo-3 tahun??? tak per.. pray for another 30++ years and forever..

mira-never too late for a wish. will kiss rizq for u!


sherin-thanks sherin!

MAMARISYIA said...

happy Anniversary Mar. Semoga ko sekeluarga dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu...aku ingat 8 tahun tak balik kampung!!

alinlai said...

itu rojak ayam...rasanya ada lagi, sebab last time jumpa cik lee dia kata dia rajin pi makan kat situ lagi...bawa suami dia pi la cari Achik kot-kot ada lagi :) yummy ...

marlinabaharom said...

MR-8 tahun tak balik kampung? mau aku nangis golek golek tu. sebulan tak balik pun aku dah start MUNCUNGGGG..anyway TQ.

marlinabaharom said...

lyn-semenjak jd penghuni bukit beruntung.. teramatlah jarangnya gi shah alam. cam jaauuhhh sgt rasanya! tp kalo dpt makan memang sodap!

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet