Monday, August 14, 2006

D Day...











Haaa.. lega. Company's annual dinner dah habis. Makanya banyak lah waktu rehat aku kat opis ni. So kat bawah ni aku summarisekan sket apa yang berlaku.

Saturday, 12 Aug 06

Pukul 6:30 pagi dah keluar umah ngan hubby, Rizq & bibik. Aku terpaksa ke hotel awal sebab banyak preparation yang terpaksa dibuat. Hubby hantar aku ke rumah kakak aku di Desa Pandan bersama Rizq and bibik. Then he is off to work.

Dalam pukul 9:00 aku keluar brekfes dengan kakak & abg ipar aku. First time brekfes di Ampwalk. One of the Kopitiam there. Not bad. Aku cam biasa kalo ke Kopitiam, mesti pekena roti bakar. Tapi tak sesedap roti bakar kat kedai cina hailam kat depan Sogo tu. Kat situ, roti stim dia pun best!

Abt 10:00 o'clock, aku amek cab ke hotel Royale Bintang. Rizq aku tinggalkan kat Desa Pandan coz aku terpaksa buat kerja. Sampai ajer kat hotel, terus cek in dulu.. and letak barang barang. After that aku turun ke ballroom tengok preparation yang tengah dibuat.

About 3:00 o'clock, aku naik ke bilik & rest a bit. 4:30 petang pulak, turun ke Coffee House sebab the committee kena amek early dinner. Malam kena kerja so mesti tak sempat nak makan. Time ni hubby baru sampai kat hotel. Baru abis miting... so member jez lepak kat bilik ajer.

7:00p.m. semua committee kena turun dah. Malam ni aku kena jadi usherer for the VIP. Ada Tan Sri, Puan Sri.. ada Dato', Datin and ada juga Encik -encik.. Payah gak kena jaga derang nie. Kena ada segala macam protokol. But thank god everything went well.

The MC for the nite was Raja Azura. Memang boleh dipuji coz she handles the nite very well. Actually the artist should be Afibah Noor. Tapi last minute we got to know that dia tak boleh datang. Nasib baik Hattan boleh. He brought his Group (that includes Man Kidal) and also farahdiya (kata org girlfren dia...) He was so humble and very nice. Lagu lagu malam tu pun sodap!

Malam tu everything finished at around 1:00 o'clock. PENGSAN!!


Sunday, 13 august 06

Alaa... Rizq. Pepagi dia dah bangun. Mummy masih blurr blurr lagi ni!

Siap mandi semua, aku, hubby & Rizq turun ke coffee house for brekfes. Banyak Rizq makan. Lapar lah agaknya tu. habis makan semua, we all bawak Rizq ke swimming pool. Kemain hepi dia. Walaupun the water was cold, and dia menggeletar... but he was so excited! After about one hour, angkat dia naik, and bersiap nak balik.

After checking out, we all bawak Rizq jalan jalan ke Sg Wang & Bukit Bintang dulu. Singgah Toy City and bought some toys for him.

(More pictures in my fotopage)

Monday, 14 August 06

And hari ni datang keje, rasa mata pun tak leh nak bukak lagi. Ingat nak amek coti, tapi tak boleh la coz next week aku dah apply 3 ari cuti, Monday to Wednesday sebab aku nak ke Penang. ikut hubby miting.

21 comments:

PuteriSatu said...

weh..mana baju dinner ko aku nak tengok....mueheeh

marlinabaharom said...

gi lah fotopage.. tadi try upload tak leh laaa....

alinlai said...

nak pi penang??? boleh ikut? achik yang anggun dulu kini dan selamanya :)

Wan Faziatul Amira said...

baru cun, macam ni, melaram habis nampak, tapi gambar Rizq lagi attracted kat i dari gambar u hahahah

marlinabaharom said...

lyn-meh mai penang!! hee..he... anggun?? janganler. malu lah. sekarang dah jadik mak orang...

WFA-melaram sekali sekala.. heeee... rizq tu dia tengah excited lebih!

kasutVINCCI said...

wah...glamer sungguh baju dinner hang. Rizq tu tahan sejuk ek.

Arena said...

wahahah..melaram sakan lu sis! hehehhe

marlinabaharom said...

KV-Rizq memang suka sejuk.. tido aircond pun tak nak selimut..

arena-hee..hee.. sekali sekala.. bila lagi kan!

ontahsapo said...

apa hadiah cabutan kau dapat?

Syikin said...

alhamdulillah, yg penting dah selesai tanggungjawab yg diamanahkan tukan MB..takde lah rasa susah hati camner perjalanan majlis, ok or k.o kan?

marlinabaharom said...

OS-aku tak bertuah laa.. naseb bos aku bg hadiah dia ke aku. dapat ler voucher jusco 200 hengget!

syikin-alhamdulillah.. semua ok. tan sri pun puas hati...

.:HalogamoRa:. said...

ha ha lina, bergaya sakan..u look gorgeous babe!

Zakiah said...

lega tak rasa?

Oh dulu masa company saya buat dinner kitorang panggil adibah nor jugak. Mmg best lar. Tapi tak pernah dengar hattan and friends lagik.

NZNM said...

Wow! glamour u! ;)

Kak Lady said...

marlina...rajinnya dia...balik dari penat2 lepas dinner pun ade energy untuk jalan2 bawak rizq...mesti rizq bukan main seronok berenang...

Ayu said...

waduhhh waduhhhhhhh kok anggun sekali :)

marlinabaharom said...

halogamora-mana ada gorgeous! camera trick jer tu.. heee..heee

zakiah-dulu keje mana?

nznm-emak org yg tak sedar diri sekejap..

k lady-tak leh tgk muka rizq.. kesian. so penat camner pon layan gak si bujang tu!

ayu-anggun? cam penyanyi tu ker? muaahhaahaa...

Sherin Almashor said...

la, yg mana satu MB ni? cerita la sikit. Syok tgk Rizq main air. My kids pun kalau dapat main air susah nak keluar pool. :) Bila nak pi Penang? I pergi saturday ni and balik monday

marlinabaharom said...

i gi penang this sunday-wednesday. will be staying kat equatorial. email me yr contact laa.. marlina@affinsecurities.com.my

jamri said...

hitam itu menawan

PEMBURU"air"WANITA said...

cute anak awk