Monday, August 07, 2006

DONDANG SAYANG...

Tajuk diatas meggambarkan keadaan aku hari ini!! Bos dua dua tak ada. Kena attend course kat luar. Makanya aku seperti kucing tak ada, tikus bebas berlari-lari.. hee..hee...

Pagi tadi sampai opis, kol kengkawan ajak makan roti canai kat mamaks.. isshh.. issh... sodapnyer! Kena lak ngan faveret dring.. teh o ais limau, limau lebih! Memang kaw!

Pas tu masuk opis, baca pulak suratkhabar.. 3 suratkhabar aku kena abiskan. THE EDGE, NST & THE SUN.. Khatam semua. Abis membaca menambah ilmu pengetahuan, aku ditugaskan tok membalut door gift dinner we all ujung minggu ni. Balut.. balut.. balut.. eh! eh! Dah kul 12:30 ler. Kena plak kuwar makan. Hari ni gi jalan Sg Wang & Bkt Bintang. Cari cari benda yang blom cukup tok dinner. Dapat ler subang sepasang. Hee.. heee... Itu ler pompuwan namanya..

Sampai opis sambung pulak membalut hadiah lagi. Ni ha baru abis. Tu yang ada masa nak mengupdate blog. Pas ni apa nak buat eh! Ada 2 jam lagi ni nak ke 5:30p.m.

Cerita Ujung Minggu

Nothing much. Hari Sabtu breakfast kat rumah jer. About 10:30a.m. we all pun kuwar bawak Rizq gi The Curve. Tujuan utama nak carik baju dinner. Blom sempat sampai, Rizq dah zzzzzzzzz.... dalam khete. Sampai The Curve, angkat Rizq masuk stroller. Errmm.. mami ok ler. Lagi seronok sebab boleh memilih & menerai baju dengan jayanya. After lebih kurang beberapa helai baju dah diterai, akhirnya dapatlah satu yang berkenan. Kena alter sket. Tapi kira ok gak baju tu. Nanti bila hari dinner aku akan update gambar yer kengkawan...

Tengahari tu after The Curve, we all gi makan kat Muhibbah Restaurant kat Damansara tu. Sedap hingga menjilat jari... nyum! nyum!

23 comments:

.:HalogamoRa:. said...

Oooo berdondang sayang ye...hip hop x leh ke? he he

marlinabaharom said...

halogamora-kang kalo hip hop bergegar opis ni kan payah...

Hot Mama said...

Ohh dah dekat ngan rumah kita tuu...
Wow bestkan makan kat Muhibbah tuu, order lauk aper? tak order sotong crispy..

alinlai said...

wah dah dpt baju dinner lip lap ka? Sedap tu roti canai mamak, kat sini tak banyak pilihan la...kalau pi kedai yang sama je boring gak, tak pun org ingat ada share beberapa lot plak dengan kedai mamak tu kui kui kui....

marlinabaharom said...

hot mama- sotong crispy tu sesuatu yang wajib.. heee.. plus the sambal udang petai! SUPERB!!

lyn-mamak sini pun dah kenai ngan geng. main signal signal jer ngan tukang buat roti tu. dia mesti bagi roti canai spesel.. tebal & garing.

Zakiah said...

boss takder...syok tuh. Hahahah...

dulu kalau takder boss baru berani g lunch ke bukit bintang/sg wang.

alinlai said...

sure dapat diskaun kalu pi makan situ :) tapi mamak bisnes memang bagus, kalu jadi regular cust. setakat seringgit dua tu dia kira halal je...lepas tu dia boleh ingat apa fav kita...

marlinabaharom said...

zakiah-memang best kalo ke sg wang / bkt bintang. macam macam adaaa.....

Ayu said...

itu bukan dondang sayang tuh hahahaha
syiok ek.. tak sabo plak aku nak nengok kome nya dinner hehehe nanti ko letak gambo tau!

ibuVouge said...

kekkeke
kite sama
aku buat buat tak nampak kl tower doc atas meja, siap round blogland je, xpe MB sesekali nak enjoy
p/s:nak tengok baju dinner la :D

MAMARISYIA said...

hishhhhh...apalah nak jadi ngan si Mar ni????huishhhh...*jeling jeles..makan tak hengat kat aku yang nak marah ni!!!

PuteriSatu said...

wah....vogue ni baju diner ko nih....tak sabar aku nak nengok dresing ko nih...

marlinabaharom said...

lyn-satu hal ngan mamak nie.. kengkadang tu biar sekerap mana kita gi kedai dia... sekupang pun dia tak akan kurangkan harga!

ayu-aku gelek gerudi sebenarnya.. nanti aku letak gambar k!

IV-keje banyak mana pun tak akan abis abis.. sekali sekala tak per.

MR-saper kata aku tak ingat?? aku sentiasa ingat kat ko tau...

puterisatu-isshh.. mana ada vouge. biasa jer. sesajer cerita nak menghangatkan blog..heeee... hee...

Syikin said...

salam..MB, sori ya lama tak jenguk blog awak. saya baru start blogging ari ni.

bestnya nak p dinner nanti, lengkap dah ya persalinannya? saya pulak terexcited dengar awak nak p dinner ni. blh bawak suami seklai ke?

ontahsapo said...

bestnya ader dinner....

marlinabaharom said...

syikin-welcome back! suami tak leh bawak ler. kena lah jaga diri sendiri...

OS-ko demam kan. dok diam - diam...

Arena said...

Joli katak nampak nya ko yer.. sori lama tak singgah..

simah said...

lepak lepak..dinner bila?

marlinabaharom said...

arena-jolly.. bukan selalu. eh! so sad to hear yr story laa..

simah-dinner this coming saturday. i committee so dr pagi dah kena ada tok preparation!

Sherin Almashor said...

MB, I must ave missed you at the Curve.. hahahaha.. sorry dah lama tak blog cos dok bz.. but I am back now. Wah kalau bosses masa tu la syok blogging sakan!

marlinabaharom said...

sherin-tu laa.. i pandang pandang juga kut kut ternampak u & family. but i think i will only recognize yr son & daughter kut....

atehlaila said...

Belah la..pakai cantik2 gi ofis..gaji ribu2..kerjanya balut hadiah jer? Kalau aku jadi Boss kau..nak attend course jer, aku tinggalkan assignment bebanyak...

marlinabaharom said...

ateh-wei... ko jgn jeles. sesungguhnya aku pekerja serba boleh! kalo satu hari aku kena lay-off, bleh aku minta keje kat fajar balut hadiah!