Thursday, August 24, 2006

I'M BACK!!



Muka budak hepi nak kuwar jalan



Rizq & daddy dinner @ Batu Uban



Sebelum ke Gurney Drive, at hotel lobby...



Sabtu

Hee.. hee... Ari Sabtu lepas tak der buat apa sangat. Dok berkemas umah jer coz esok dah nak ke Penang. Bukan ler aku yang kemas. Si bibik tu laaa. Aku jaga Rizq ajer. Then petang tu hantar bibik ke Desa Pandan umah kakak aku sebab dia tak ikut ke Penang. So aku kasik dia rest. Lagipun dia nak bershopping sempena cuti raya dia tu. Aduss... masak aku! 5 minggu si bibik tak ada. Cemana la aku nak survive nie!

Ahad

Plan nak bertolak awal. Kong kang kong kang... kul sepuluh baru keluar umah. Pergi brekfes dulu kat Bukit Sentosa. Pagi ni ke kedai kelantan sebab hubby nak makan something heavy. Takut lapar katanya.

We arrived Penang at 1:00p.m. or so. Gi check in then makan kat Kayu Nasi Kandar. Erm... besnya. Harga pun murah. Habis makan, we all round Penang. Petang tu pergi ke Gurney Plaza. Jalan jalan... then bila time dinner, we all pi pekena kat Gurney Drive! Fuiyoo... ramainya owang. Pening aku sekejap.

Isnin

Arggh.. pagi ni hubby start dah course dia. Aku kena bagun awal sebab aku kena mandi sebelum hubby keluar. kalo tak, tak terlayan anak bujang yang sorang tu. 9:00 a.m. or so, bawak Rizq ke coffe house. Brekfes kat sana. memang best! Memang kenyang! Aku lepak lama lama sebab tak der plan apa apa hari ni. Abis makan bawak Rizq tour the hotel. Kul 10:30a.m. naik bilik.. Hee..hee.. bukannya apa. Nak tengok cik eh! datin CT bernikah. Tengok sampai pukul 12:30p.m. Rizq pulak tak nak tido tido. Asyik main & melompat kat dalam bilik tu ajer. dah pukul 2:30p.m. baru nak lelap. Apa lagi. Mummy pun lelap lah sama. Sampai petang pukul 5:30p.m. member blom bangun bangun lagi. Aku gerak dia. Nasib baik tak mengamuk. Bawak gi swimming.. sampai lah ke petang.

Then naik bilik. Siap siap, we all gi kuwar dinner ke Batu Uban. Makan ikan bakar.

Selasa

Macam biasa, awal pagi aku bersiap. Rizq bangun.. mandikan dia & we all gi turun brekfes kat coffee house. Hari ni plan nak amek hotel shuttle ke Bukit Jambul shopping complex. Tapi tetiba hubby tak kasik. Dia ponteng course separuh hari and bawak we all keluar jalan jalan. On the way balik, Rizq dah tido dalam kereta. Singgah Kayu Nasi Kandar (lagi!!) & tapau lunch jer.

Petang ke swimming pool. Kali ni berendam sikit punya lama.

Ingat nak dinner kat Gurney Drive lagi. Tapi tukar plan (sebab sesat) and tapau balik makan kat hotel...

Rabu

Uhuk.. uhuk... ari ni dah nak kena balik. Pack everything.. brekfes lama lama sebab nak buat bekalan waktu di jalanan. Then naik ke bilik, and panggil bell boy suruh bawak turun barang.

Bertolak dalam pukul 10:30a.m. Then we stop kat Tapah R&R beli jambu & minum minum. Sampai rumah dalam pukul 2:00p.m.

Sementara tu, pada kengkawan, enjoy the pictures here. More pictures on my fotopages!

12 comments:

kasutVINCCI said...

wah...best nya jalan jalan cari makan.

alinlai said...

ke ke ke mcm mana bleh sesat nak pi Gurney Drive tu? Isk nyum nyum ikan bakaq, bestnya Achik :)

marlinabaharom said...

KV-alaa.. dah terlanjur hubby ada course tu, kita numpang lah sekaki.. hee..hee..

Lyn-tak tau lah lyn. Pusing pusing carik last last jumpa jalan ke Bayan Lepas balik! Jawabnya balik hotel jer laa...

Arena said...

It's been a while.. dah lama tak ke penang. kalau gi sana asyik makan jek..sabar jelah..tak pergi makan mee udang ke?

maR said...

Amboi...
Dengaq makan ikan bakaq kat batu uban tu tak tahan. The only one time saya penah makan situ was in 1996 hehehe... Pastu balik in 2004 dulu, pi twice. tapi both times depa katup... kiciwanyaaa.... awat tak ambik gambaq ikan bakaq? Bulih la mengubat kiciwa ni sikit kehkeh

marlinabaharom said...
This comment has been removed by a blog administrator.
marlinabaharom said...

arena-we all tak familiar ngan jalan kat penang. just makan apa yang ada depan mata jer.. hee.. hee...

mar-u cook much better than ikan kat batu uban tu.. so tak payah la i tampal gambar erk!

MAMARISYIA said...

bukannya mandi awal pasal hemhem semalam ker...kahkahakah lariiiiiiiiiii....

Sherin Almashor said...

MB, sorry tak dapat jumpa u masa u kat sana. Ramai betul orang kat sana kan?
I dah sampai Gurney drive, finally after lama cari parking but there was nothing yg anak-anak boleh makan so terpaksa go somewere else.sedih juga tak dapat makan kat gurney drive.

Syok la Rizq main kat pool ye? I like the picture of u & Rizq. Now that I know what you look like(btw, you look pretty & sweet),I will be on a look out for u. :) MB, i am still hoping to see u one fine day!

marlinabaharom said...

MR-isshh.. ko ni macam tetau jer! (senyum tersipu sipu)

sherin-tak ada rezeki nak jumpa. he..hee.. its ok. we'll meet in KL pulak insyaallah...

ailin...in aalborg said...

from the looks of it, you were in EQ. hahaha... weih

marlinabaharom said...

ailin-eeehh! how come u know????