Tuesday, December 26, 2006

Sunyinya Opis Hari Nie...

Apa aku nak merapu pagi nie?

Boring teramat coz office sunyi.. department aku pun sunyi sebab semua org gi cuti.. aku nak mengular tak tau nak kemana pulak nie!

Esok aku akan kerja lagi sehari.. lepas tu aku akan bercuti starting Khamis sampai lah ke New Year. Tahun ni aku balik beraya kat rumah in-law di Melaka. Aku tak balik ke Teluk Intan.. sob..sob... sedihnya! Tapi nak buat cemana kan.. Ikut jer lah hubby.

Apa aku buat last wiken?

Hari Sabtu tu, pagi tak kemana. Kat rumah jer coz in law and adik ipar semua ada. Derang sampai sehari sebelum tu. Saja jer jenjalan. After makan tengahari, derang pun balik sebab nak rush ke Melaka.. khete baru adik ipar dah kuwar. So excited nak pick-up khete laaaa...

Petang tu pulak, we all bawak Rizq kuwar gi jalan jalan dekat The Curve. I was so impressed with the Christmas decoration.. especially yang macam bazaar kat tengah tengah tu. Rasa cam kat oversea pulak..haaa..haaa... We had dinner dekat Marche. Food was good. Environment dia pun best jugak. Sesiapa yang blom pernah try, I recommended this place! Very the best and the cozy... Ada amek gambar, tapi cable ni tak leh nak download pulak kat PC...

Hari Ahad.. firstly ingat nak gi wedding kat Putrajaya. Tapi hubby balik lambat dari servis khete. So tercancel lah plan. We all bawak Rizq gi jalan kat SACC Mall kat Shah Alam. Pi makan kat Nandos pulak. Hee.. hee.. asyik makan luar jer. Tak yah lah masak. Best nya kalo hari hari cam nie!

Petang tu balik.. hubby nak gi range, memukul pulak. So me & Rizq ikut gi club. We all gi swimming jer semntara hubby memukul.

So.. Misteri CICAKMAN yang Rizq cakap tu aku dah tahu mana dia belajar. Kalo ada masa aku akan tulis petang nanti...

UPDATE

Sekarang ni Rizq, after mandi dia akan cakap "Nak tomen.. nak tomen.." Memula tu aku blurr jugak. Last last aku paham. Hari tu waktu kat SACC aku belikan dia **spender** Ultraman. So dia sekarang asyik nak pakai mender tu ajer.. Hee..hee...

15 comments:

kasutVINCCI said...

eh, karang rizq pakai spenda kat luar lagi haru. Hahahhaha... kiut jek dia.

Kak Lady said...

Baik nak jadi Utraman bukan Superman...hahaha...betul tak KV...?

Kawasan deretan restoran kat The Curve tu memang cantik...tu lah dulu masa amik2 gambar kat situ terasa macam kat oversea...masa krismas ni mesti lagi hebat kan?...makanan kat Marche tu sedap ye?...errmm...ntah bila boleh try ye...heheheh...

marlinabaharom said...

KV-Rizq sekarang dah lasak sangat.. tapi perangai dia selalu buat we all ketawa..

kaklady-tu laaa.. saya pergi waktu dah nak malam.. plus the lights and the deco.. memang cantik! nanti kak lady gi makan kat marche ok....

Syikin said...

salam,

heheh..lawaklah rizq tu..nampaknya kena beli banyak helai tomen tu cukup utk ganti hari2 hehe.

oh, MB org teluk intan ya..mak sedara ipar sorang tu pun asal drp sana.

pandai dah rizq berenang ya

happyirfa said...

sonok bila anak baru nak pandai cakap kan?anak irfa baru pandai sepatah 2 kata yg pendek2..tp bila iklan DIGI..dia akan sebut 'ma mu'maksudnya
'bersamamu'sambil menari2
.kelakar sangat

Apple Pie said...

ko rasa kalo semua spenda dia kena cuci dia nk tak pakai spenda lain??

kalau anak buah aku dulu masa umo 2-3 tahun suka sgt seluar jeans, basah pun paksa ambik kat ampaian nk pakai. seluar panjang lain takmo pakai, sure menjerit meraung nkkan jeans tu jugak.

harus ko standy yg kering kang meraung jugak tak dpt pakai hahahahaha

PuteriSatu said...

muehehehe...tomei nyer rizq...sambil angkat2 tanganla tu yek sebut nak tomen-nak tomen tuh...muehehehe..seronok ye tengok anak membesar....

simah said...

hang tak record ka masa dia cakap mintak spender dia? mesti ciut miut mamat tu..

apa apa pun.. selamat menyambut hari Aidil Adha..maaf zahir batin... berhati hati di jalan raya.. takut betul dengar citer sana sini banjir kat mesia..

yus said...

hihi..nak tomen yer rizq...

Ada berapa helai tu...kalau satu aje, teruk jugak ni kalau hari2 nak yg tu jer.

Dgr budak2 cakap pelat mesti rasa nak ketawa kan.. Alia anak yus kalau dia nak susu, dia cakap.."Bu..nak totol"..maksudnya dia nak air botol..susulah tu..wakaka.

alinlai said...

wah dah jadi ultraman anak teruna achik, ni ke ultraman nexus yang dok iklan kat TV tu...ke ke ke...

marlinabaharom said...

syikin-rizq baru ada 3 helai tomen..hee..hee.. berenang? dia blom tahu.. main air pandai ler.

irfa-yer la.. kengkadang tu jenuh nak pikir apa dia cakap kaannn....

apple pie-hee..hee.. kalo semua dah cuci aku kasik pakai spender daddy dia ler..

puter-your time will come sooonnn...

simah-sepatutnya aku recordkan.. tapi tak sempat! selamat menyambut aidil adha.

yus-at the moment dia cuma ada 3 helai tomen! kena carik lagi nih!

lyn-spender tomen ler....

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet