Thursday, December 21, 2006

A Quick Update

Dah hari Khamis.. last posting aku is Monday, 18 Dec.... Lama jugak kan. So below are some updates from me

Aku

Senyum aku makin lebar. Malam tadi TV aku yang dihantar repair (rosak 2 weeks ago because of lightning) dah siap. Derang dah hantar ke rumah. So tak payah la aku nak berjegil mata nak tengok TV spare kita orang tu lagi.. Hee..hee..

Senyum yang ke dua... Set bilik tidur yang baru pun dah dihantar semalam. Penat menegmas bilik blom habis lagi. But believe it.. Rizq yang biasa bagun pukul 5:30 pagi... pagi tadi pukul 8:30pg baru terjaga.. Gara gara katil baru lah tu! Hee....

Senyum yang ke tiga... Bonus aku + gaji sudah masuk tengahari nie. Isshhh... tu yang tak boleh tak senyum nie!

Rizq

Dia baru baik demam pagi nie. Even though hari tu dia demam.. keaktifan nya tetap terserlah. Now dia dah pandai buat ayat. Kalau dia duduk atas kerusi komputer tu dia akan cakap kat aku..."Mami tolak Rizq".. kalau dia makan apa apa dia akan cakap.. "Ni mam dap nie..." Tapi yang paling meng surprise kan aku malam tadi, bila dia tetiba cakap "Cicakman!" Pelik aku. Aku & hubby tak der pulak cakap mender tu. Nak kata si Tina (maid) yang ajar, mana pulak dia tahu sebab memang TV is a no no kalau we all tak der kat umah! Budak budak ni pandai ajer....

So. itu ajer lah update aku untuk hari nie. Nak gi kuwar makan nie... Bye....

19 comments:

Arena said...

Phewitt dapat bonus tuh..hahahha

.:HalogamoRa:. said...

LINA!!!! manyyyyyyyyyyyyyyyyyakkk syiooooooooooookkkkk aarr..... bertambah lena la tidur malam nnt ye... congrats.

The Singa said...

huih..makin lena la ko mlm karang..senyummmmmmm...

PuteriSatu said...

wah..wah...aku pun tumpang senyum gak la di atas kedapatan bonus ko tuh....muahahaha...

wah set bilik tido baru....bestnyee....sonok....

marlinabaharom said...

arena-tunggu setahun baru dapat.. hee..hee..

halogamora-mana pernah tido lena dengan anak besar rizq tu....

singa-tido dgn senyuman..

puteri-mari senyum beramai ramai..

MAMARISYIA said...

aku pun dapat duit lebih bulan ni..penyelarasan gaji+ back dated from 2003-2005 + saguhati....muahahahha alhamdulillah!!!

marlinabaharom said...

wei.. kalo backdated setakat 2 bulan tu aku bleh paham.. ni 2 tahun! mana aci...!!!! apa2 pun tahniah..

Hot Mama said...

Mar.. Cicakman.. pandai maid u ajar!haaha!!

Bahayakan tv kena lightning dh laa now musim hujan

Apple Pie said...

ko dah buat list ke nk buat apa dan shopping apa dah dpt bonus tuh?

bonus aku dah abis masa raya tu hari huhuhuhuhuhu

Aku Bukan Bidadari said...

wahh bestnyaa... dpt bonus!!!

aku pun dpt bonus tapi 3 January 2007 heheh bonus ASB :)

ummi said...

boleh tanya skit? brp caj betulkan tv tu? i have one tv yang tetiba tak mau 'on'. takut anto kedai kang, upahnya boleh beli tv baru pulak.

alinlai said...

bleh la belanja kawan2 :) mujur dia sebut 'cicakman' kalau sebut 'cinta' hmmm payah gak nak explain tu...

Ibu said...

wah! wah! siap beli 'set bilik tidur baru' segala? Kena lightning jugak ke? ZAPPED !!! :D

Sweet dreams,
ibu

Zakiah said...

banjer wei banjer...beringat sebelum berbelanjer...ngeh ngeh ngeh. Bestkan dapat bonus.

marlinabaharom said...

HM-erm.. i dah tau mana asal usul cicakman tu.. nanti i citer!

apple pie-tak payah list... hee..hee. tak per. at least ko dah beraya sakan dengan bonus tu.

ABB-muaahaahhaaa.. aku pun nunggu bonus yang itewww...

ummi-ari tu derang charge around RM300 sebab major kerosakan...

lyn-mai la datang KL kalo nak merasa acik belanja! CINTA?? itu moskelll..

ibu-ooppss... set bilik tido tu sebab kena lightning lain..hee...

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet