Wednesday, December 27, 2006

SALAM AIDIL ADHA & SELAMAT TAHUN BARU

Sebelum terlambat aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Aidil Adha & Selamat Menyambut Tahun Baru kepada semua bloggers yang singgah di sini. Aku akan bercuti bermula esok sampailah ke 3 Januari 2007. Semoga Tahun Baru yang mendatang akan membawa semangat baru kepada semua. AZAM??? Aku tak pernah berazam! Setiap hari bagi aku, aku akan cuba make the best out of it...

Asal Usul CICAKMAN

Hujung minggu hari tu, baru aku dapat tahu mana Rizq belajar perkataan CICAKMAN. Waktu tu aku tengah bersarapan bersama hubby. Tetiba mobile aku berbunyi. Terpapar nombor yang tak dikenali. Bila aku jawab, perempuan diseberang sana tu kata nak cakap dengan Marlina...

Dia: Hello Marlina. Ini kak Huda.

Aku: Kak Huda? (sambil kepala ligat berfikir... aku tak kenal pun sesapa yang bernama Huda)

Dia: Ni haa.. akak duduk kat Lorong Mawar 1.. Rumah no 3 dari hujung!

Aku: Aaaaaaa..... Naper kak?

Dia: Akak nak cakap sket. Tapi Marlina jangan marah yea...

Ermm.. aku dah mula tak sedap hati.

Aku: Aaa.. cakap lah kak.

Dia: Akak nak kasik tahu. Orang gaji Marlina tu petang petang selalu datang umah akak bawak anak Marlina. Dia main badminton ngan orang gaji akak.

Aku: Laaa... yer ker! Saya tak tahu pulak!

Dia: Akak tak suka sangat lah dia datang sini main dengan orang gaji & anak akak. Akak dah tegur dah orang gaji akak... Tapi dia degil sket...

Time ni telinga aku dah berasap....

Aku: Terima kasih lah akak kasi tahu saya. Saya ni pegi keje awal pagi, balik pulak dah malam.. Tak tahu hal hal kat rumah ni sangat....

Then you guys know lah what happenkan...

Su rupanya Rizq belajar CICAKMAN dari anak kak Huda tu lah... Patut ler aku tengok lately ni kaki & betis Rizq dok calar balar... tangan luka... Rupanya si Tina syiok main badminton, dia biarkan anak aku entah main apa apa....

TENSION!!!!!!!!!!

14 comments:

Idham said...

:) marlina baharom...

selamat aidiladha jugak dari saya untuk puan sekeluarga..

wishing u a wonderful cuti2.

idham

Apple Pie said...

Selamat hari raya aidiladha dan selamat bercuti yach.

blackpurple said...

Lorong Mawar..?

Pantang jumpa cicak... nak lastik jer... he he he...

Salam tahun baru 2007 & Eidul Adha....

kasutVINCCI said...

salam adil adha utk hang jugek. Bagus gak kak huda tu bagitau hang, kan. Boleh hang cegah sebelum parah.

Zakiah said...

haiya aper pulak si tina tu...dier ingat boleh masuk piala thomas ker. sedara mara dier tuh alan budi kasuma kutttttt.....

mira said...

salam aidiladha

balik melaka ke??

Syikin said...

salam,

aduh, lain pulak jadinya.

hmm..dah pesan ke maid ke akan pesanan kak huda tu?

happyirfa said...

YA ALLAH..tulah yg tak sedap dengar psl maid dr indon ni yg suka usung anak kita dok merayau tak kemana2.ingat kat jiran sebelah,maid dia tolak anak jiran
irfa dlm stroller ke tapak pembinaan sbb dok megurat pekerja indon yg buat keje kontrak kat situ..angin dengar.last member tak tahan hantar balik ke indon semula.kalau nak keje betul2 takpe jugak in sibuk nak menggatal.

lindosh said...

pasnih kene ikat kaki maid tu kat gate umah.. ehehe kjam lak bunyi neh.. adeh

Ibu said...

waduh! kok gitu jadi nya? tapinya, mungkin juga bisa bawak pulang piala thomas tahun datang? bisa? nggak bisa? hehehe....

salam aidil adha,
ibu

Kak Lady said...

Marlina...SELAMAT hari raya Aidil Adha & SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2007...

Seb baik jiran tu beritau mar ye...kalau tak..kita pun tak tau apa yang dilakukan tanpa pengetahuan kita...

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet