Monday, December 18, 2006

Wiken Semalam..

He..e..leh! actually ari ni aku coti. Tapi terpaksa datang keje gaks sekejap...
Hancur harapan nak gi mengurutsss pagi nie! hee...heee..

Tak per.. tak per.. jap lagi nak gi KLCC tengok CINTA show pukul 10:45am. Ada sesaper yang nak ikut? Jom! Pas tu petang nak ke SOGO area pulak. Beli apa yang patut dibeli.. yang tak patut dibeli pun kalau nak beli bleh gaksss.....

Ari Sabtu itu hari sedang aku bersyok syok diurut kepala kat salon, kakak aku kol.. katanya abang aku yang kat kampung tu masuk hospital. So aku pun bergegas lah nak balik ke kampung. Kena pulak hubby tak der. Dia ke Medan ngan kengkawan nya. So aku pong suruh la kakak aku & abang aku pick-up aku dulu sebelum balik ke Teluk Intan.

Derang sampai ke rumah aku pun dah dekat pukul 4:00 petang. Amek aku, then drive back... about 8 kms lagi nak sampai ke rumah tetiba khete kakak aku buat hal. Tetiba jer bergegar.. slowing down & terus berhenti! Alamak... haru.. haru... Pahal lah pulak khete ni buat hal? Rupa rupanya kakak aku lupa isi minyak.. dia isi minyak RM30 tiga hari yang lalu... Now dah berapa ratus km dia travel! Sajer jer... We all terpaksa mintak tolong India seberang jalan tu gi belikan minyak. Sementar tu we all duduk la kat tempat bas tepi jalan.. Rizq suka sangat dapat lepak kat situ. Kesana sini dia berlari! Dekat sejam baru lah India tu sampai bawak minyak 2 tong...

Abang aku tu doctor suspect minor stroke.. Pas sembang itu ini kejap, we all balik singgah umah emak. Lepas makan (nasi, durian, rambutan, satay etc).. we all pun berangkat balik. Sampai Bukit Beruntung lebih kurang pkl 12 malam.... Pengsan!!

Itu lah kisah wiken aku...

18 comments:

alinlai said...

hmmm dah ok ka abang achik tu? hmmm 30 ringgit tiga hari sblm tu ke ke ke...tapi banyak km juga la kereta tu bergerakkan? sempoiiii la :) selamat berCINTA ...

happyirfa said...

emm..hubby saya smlm pun kena camtu..sib baik dah sampai depan stesen minyak.kalu keta manual rasanya buleh jalan lg kot tp kalau auto terus stop enjin yer?
hui takut akak nak bawak keta tapi malas berenti isi minyak..
harap abg u cepat sembuh yer..

Syikin said...

salam,

moga abang MB cepat sembuh ya

wah, pakai tablet ke kakak MB utk minyaknya tu

eh, asben MB nangis tak lepas kena ngan MB pasal citer DUA HATI tu? hehe..apapun kita doakan linda n her new asben happily married everafter kan.

simah said...

wei..apasal semua orang amok berC─░NTA ni??

gamaknya filem ni dah tipple box office ka belum?

marlinabaharom said...

lyn-meter minyak tu rosak.. tu yg dia ingat minyak tu banyak jer...

happyirfa-erm.. khete auto. memang stop terus!

syikin-tima kasih... dia nak nangis?? heee..hee.. dia cuma nangis sekali. waktu tengok citer TITANIC! Kelakar..

simah-sekarang CINTA tengah bersaing ngan CICAK MAN.. semalam tengok pun even tho hari keje, show tu 3/4 full tau..

PuteriSatu said...

aku follow citer dua hati tuh... memang geram kat si Nadia tuh...sebab dia dok tikam kawan dia dari belakang...tapi si Jue tu dalam citer tu nampak baik jek ek...nampak sopan santun...kesian je tengok dia...kiranya berjayala diorang tu bawakkan watak2 tu seme...

Aku doa abang ko cepat sihat...

Si Rizq tu jarang dok tepi jalan itu yang seronok sakan tuh...

Apple Pie said...

moralnya : lenkali buat2 lupa isi minyak lagi yach. barulah boleh duduk2 kat bus stop sambil cuci mata muahahhahahah.

semoga abg ko cepat sembuh.

ibuVouge said...

YA ALLAH ,leh lupa, seb baik ada rescue.aku suka part makan, tu..bagai bagainya

The Singa said...

semoga abg ko cepat sembuh..

keta akak ko tu ada magik ker..30inggit leh tiga hari..

marlinabaharom said...

apple pie-yer ler tu! berpeluh ketiak aku tau!

IV-kalo makan umah mak... benda yang tak sedap bleh jadi sedap kan...

singa-aku rasanya memang kosong terus minyak dalam tangki tu..!

Anonymous said...

.

how's your brother?

dudaesimboyo

.

Kak Lady said...

Marlina...so camaner abang tu? Dah okay tak? Harap2 dah okay ye...

Jelesnya akak...sana sini orang cerita tengok cinta...jelesnyaaaaaa....

Syikin said...

salam,

MB cayang..bilalah nak update blog ni..

eh, tak de annual dinner ke ujung taun ni?

rizq apa citer?

marlinabaharom said...

dud-bro still under medication. hopefully he'll be ok soon

kak lady-bawak ler cik abang tengok CINTA.. best...

syikin-eh! blom update yer! haa..haa.. petang karang lah erk!

ninest123 said...

ray ban sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, nike air max, louboutin shoes, louis vuitton, nike free, oakley sunglasses, burberry, louis vuitton, tiffany and co, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp pas cher, nike free, replica watches, cheap oakley sunglasses, prada handbags, chanel handbags, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin, air jordan pas cher, oakley sunglasses, gucci outlet, nike roshe run, ugg boots, nike air max, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, oakley sunglasses, air max, ugg boots, kate spade outlet, jordan shoes, replica watches, longchamp, louboutin pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac longchamp, christian louboutin outlet, louboutin outlet, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

converse pas cher, burberry, michael kors outlet, ugg boots, tn pas cher, michael kors, hollister pas cher, ugg boots, ray ban uk, kate spade handbags, new balance pas cher, coach purses, burberry outlet online, hogan, mulberry, michael kors, sac guess, nike blazer, michael kors outlet, hollister, nike air max, true religion outlet, michael kors outlet, vans pas cher, vanessa bruno, nike air max, oakley pas cher, lacoste pas cher, nike air max, ray ban pas cher, hermes, coach outlet, true religion jeans, air force, abercrombie and fitch, nike roshe, north face, north face, coach outlet, lululemon, replica handbags, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, true religion jeans, timberland, michael kors outlet, ralph lauren uk, true religion jeans, michael kors

ninest123 said...

hollister, babyliss, iphone cases, chi flat iron, giuseppe zanotti, nike roshe, oakley, herve leger, bottega veneta, new balance, abercrombie and fitch, wedding dresses, nike air max, reebok shoes, vans shoes, mont blanc, hollister, timberland boots, hollister, iphone 6 plus cases, longchamp, iphone 6 cases, jimmy choo shoes, louboutin, mac cosmetics, baseball bats, p90x workout, ralph lauren, insanity workout, north face outlet, beats by dre, instyler, soccer shoes, north face outlet, iphone 6s plus cases, nike huarache, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, ferragamo shoes, ipad cases, asics running shoes, lululemon, iphone 6s cases, celine handbags, valentino shoes, ghd, iphone 5s cases, s5 cases, mcm handbags, birkin bag, soccer jerseys

ninest123 said...

links of london, toms shoes, juicy couture outlet, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, canada goose, moncler outlet, moncler, canada goose, thomas sabo, karen millen, sac louis vuitton pas cher, replica watches, pandora charms, gucci, louis vuitton, converse, pandora charms, ugg pas cher, vans, juicy couture outlet, swarovski, bottes ugg, moncler, montre pas cher, doudoune canada goose, barbour jackets, canada goose outlet, ugg boots uk, louis vuitton, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, moncler, moncler, lancel, supra shoes, canada goose outlet, hollister, pandora jewelry, canada goose, marc jacobs, swarovski crystal, moncler, ray ban, converse outlet