Thursday, January 11, 2007

Bakar Darah

Huh! Dah baper hari aku datang start keje kul 7:30 pagi, balik pukul 8:00 malam. Penat.. penat.. penat...

Kesian kat anak aku coz dah tak dapat melayan dia. Dan dah baper hari jugak la aku makan kat luar. Nampak gayanya malam ni aku balik lambat lagi. Lunch pun tak keluar. Ni saja bukak blog kejap tengok and update sket.

Tina (maid aku) buat perangai lagi. Tak sempat nak citer panjang. Cuma nak kasik tahu yang kepala anak kesayangan aku tu bengkak / benjol besar kat bahagian belakang. Dua hari lepas Tina kata dia main bola & Rizq jatuh terlentang atas lantai simen kat dapur.

Aku rasa cam nak sekel sekel jer si Tina tu! Ada lagi benda yang dia buat yang buatkan aku marah.. Tak sempat nak citer.. Nantilah...

Till then! Ni nak kena sambung keje. Kalo tak mau aku kena tido kat opis nie...

11 comments:

Zakiah said...

rayyan pun baru jatuh terlentang semalam. Ada benjol sket tapi alhamduillah okay takder apa apa. bebudak kalau jatuh mesti risau tang kepala tuh. Anyway selamat bekerja keras. Dah dapat bonus mesti kena rajin heheheh

simah said...

siap hang break bukak blog lagi..

*hugs*.. nak buat mcm mana lagi.. hang mencari rezeki.. anak mau tak mau kena tinggal (cepat rasa bersalah heheh)..

bila keja punya speed dah slow hang ambik la cuti sehari ka main main dengan anak hang.. dan lecture puas puas maid hang..

take care.. :0)

The Singa said...

budak jatuh tu biasa, tp try la tanya rizq kot2 kalo menda lain ker..
ko tak ugut tina tu potong gaji ker..?

Ayu said...

hmmm taktau nak kata camner tapi berhati-hati laaaa
Rizq tuh yang paling dirisaukan..
u take care..

Kak Lady said...

Kalau orang Melaka cakap...Bakau darah betul....

Bila dpt maid yang cuai dan mengakibatkan anak2 kita jd mangsa memang rasa nak sekeh aje...tu lah kan...bila ade maid yg camni kene banyak berastaghfar....kalau tak kita yang kene serang darah tinggi nanti...

Hehehe...sibuk2 pun sempat 'break' bukak blog jugak...mcm kata simah...

Take care Mar...

kasutVINCCI said...

memula aku tak paham. Apekebenda la bakar darah tu. Heheheh. Rupanya akibat si tina. Sabar yer, kesian rizq. Ko ckp la ngan maid ko tu!

jamri said...

bakar darah, bukan maksud bakar kolestrol ke? yea la dah kerja tak berhenti ni... hehehe....

apa pun kerja tetap kerja dan rehat pun kena tetap rehat kan... :-)

alinlai said...

hah ingatkan sapa2 kena bakar darah...sabaq la achik ... bila dah free nanti ambik cuti dan pantau aktiviti tina tu.

ontahsapo said...

ler, apsal camtu sekali maid ni, duk sebuk layan bawang merah ker...?

marlinabaharom said...

zakiah-kalo jatuh depan mata tak per. kita tau how serius it is.. ni kita kerja, budak terlentang kat umah! geram tul...

simah-hu..hu.. tu yang rasa nak berenti keje la ni jugak !

MS-alaa.. rizq tak pandai nak repot lagi laaa...


ayu-TQ.. lama dah tak melawat blog hangpa

kak lady-sometimes tu memang rasa nak berenti keje jer kak lady. tapi keadaan sekeliling blom mengizinkan.

marlinabaharom said...

KV-biasanya oghang melaka jer yang paham.. hee..hee.. dah ckp ngan si tina tu. tapi tu ler.. dia jaga anak kita sengsorang kat umah. tak berani nak tegur teruk teruk sangat

jamri-kalo bakar darah tu bakar kolesterol.. dah lama aku kurus! haa..haa..

alinlai-kalo kita kat umah, mesti dia pijak semut pun tak mati! kan.. kan...

OS-tak tau ler apa yang dilayannya kat umah tu...