Tuesday, September 18, 2007

Dua Citer

Dalam sebulan dua nie, kawasan umah aku boleh dikatakan every week ada pencuri / perompak / penyangak yang masuk ke rumah. Derang macam ada jadual pulak untuk menyamun umah orang. Tak kisah rumah tu berpenghuni atau kosong habis dimasuknya.

Last wiken, selang tiga umag kat belakang umah aku kena pecah masuk. This time they were quite unlucky. Dari 4 orang, 3 orang dapat lari & sorang dapat ditangkap polis.

Tapi cerita kelakar yang aku tak boleh lupa ialah bila sampai di balai polis. Henfon si pencuri ni berbunyi. SMS masuk...

Polis ni pun amek fon tu and baca SMS yang masuk tu. SMS nya berbunyi begini...

"MAS.. MASUK KE RUMAH ORANG ITU HATI HATI YAAA... AMBIL EMAS BANYAK BANYAK"

Rupanya isteri si pencuri tu berpesan supaya suami dia buat kerja elok elok... Yang dia tak tau suami dia ada kat balai polis dah time tu.. Kesian..

Rizq version of lagu tepok amai amai....

"TIPUK AMAI AMAI"
"BELALANG KUPU KUPU"
"TEPUK RIZQ PANDAI"
"MALAM MINUM BRRR (susu)"
"SUSU LEMAK MANIS"
"TANTAN TANTAN MUDA"
"RIZQ JANGAN NANGIS"
"NANTI MUMMY BEAT RIZQ"

Nampak sangat aku ni selalu pukul anak kan... hee.....

Notti ya amat!!

24 comments:

Sastri said...

LOL... aduh Mar... gelak gilos baca lagu tepuk amai2 versi Rizq nih... especially part Rizq jangan nangis nanti mummy beat Rizq... LOL... adeh... kelakar sangat...

Arena said...

siap pesan hati2 ya.. brengsek sunggoh diorang nih.. hahhha. lagu rizq tu kiut sangt..

idham said...

:) mar...mummy rizq....
hehehehe

what can i say....u made me smile awal pagi menunggu fajar...

very prihatin punya bini itu penyamun....hehehe.

and ur rizq....he does not lie hehehehe....:)

selamat berbuka bersama rizq dan suami....

idham

Cat Cat said...

Mummy,
Eh, betul ke sampai 2-3 kali seminggu penyamun masuk rumah..??? Takut Cath dengar.... Mummy take care ya... Kasi mangga itu pintu elok elok.. Kalau boleh, pasang alarm.

Luna said...

kalau aku jadi polis, mesti aku reply sms tu 'jgn risau, mas ada bawak gelang besar..kok dua2 belah tangan bisa pakei nya.. (gari)' hehe..

Mummy Rizq said...

sas - bleh katakan every nite i beat or cubit dia. tak nak dengar cakap langsung!

arena - derang punya wife jd spy waktu siang, carik umah mana yg kosong or ada org.. pandai kan...

abd id - tu ler.. kids dont lie.. cuma i harap dia tak nyanyi lagu tu depan in law i.. NAYA.....

cat - its that bad... u know. ni i tengah panggil org utk pasang alarm lah nie...

luna - hee.. hee.. ermm.. white gold lagik kan!

Mak Su said...

apa ler punyer sms.. kacau dawun je

Yatie said...

doa seorang isteri utk suami mithali .. hahahaha ..

nasib baik la dah duduk jauh kat negara org yg kurang % jenayahnya nieh... cukuplah umah kat Ampang tuh kena masuk 3 kali .. serik betul, harta tak banyak mana tapi asyik kena masuk aje .. walaupun dah berkunci bagai, siap brg2 bleh hilang time tido .. lagi tak paham .. just take care ok ..

cikdinz said...

pergi balai pastu pelangkung paler pencri dia..
orang penat-penat keje, dia senang je nak amek free....

Yours Truly ... XOXO said...

ehehhe lawak tul rixq...

tgh pose ni lagi ramai penyangak..isk menakutkan...
;S

blackpurple @ jowopinter said...

Dera anak nanti kena masuk penjara tau...he he he...

zino said...

patutnya polis tu tolong jawabkan..

abang dah dapat dua gelang besi yg bersambung hehe

Kak Lady said...

Mar...ehehehe...macam2 aje bebudak ni kan....

Lagi kelakar bila baca SMS Tu...HAHAHAHA....ada hati nak pesan2 lagik...

Mummy Rizq said...

mak su - elok gi tangkap bini dia sekali.. bersubahat!

yatie - hee. hee.. ko ada pesan kat laki dak soh buat keje hati2? aku sendiri pun tak der ler antar sms cenggitu kat laki aku!

cik dinz - tu ler.. nak duit senang...

xoxo - bulan poser tak de setan.. org lain plak amek tempat tu.. hee..

BP - aku dera sebab nak mengajar...

zino - yea betul! tp canggih kan. pencuri pun laki bini pakai henfon..

kak lady - bebudak sekarang. otak berjalan jer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kurang asam punyer mak indon, dah duk negara org jadi penyangak lak, chehhhhh.....pelat lagi dak rizq tu yerkkkk...huhuhuhu...mama suka babab rizq kerrr, jgn sampai masuk part dera udah ler puan marlina.....

simah said...

hahahahaha ni memang mak brutal ni... siap nanti mummy beat rizq lagi hahaha

biasa la tu...anak lelaki memang nakal....:0)

iskh.....nak kata lawak pun ada nak kata kesian pun ada bab sms bini pencuri tu... tapi boleh lak dia redha laki ida jadi pencuri... pelik betoi..

salam ramadhan utk hang n family... sori la aku lama tak mai sini.. cutiiiiii...tapi dah balik dah....so u will see more of me heheheh sampai hang nak muntah ..

mama ranggie said...

puaslah bini die tggu kat umah padahal laki die dah kena pakai gelang silver besar punya..kelakar betoi..salamat berbuka puasa 2 mummy,rizq n hubby..

13may said...

adessss.....lawak punya sms...

hahha hahah ahhha

Aku Bukan Bidadari said...

ekekeke nk tepon teledera ar...hihihi,
anyway memukul untuk mengajar menjadi insan berguna tak salahpun..kan kan kan

Zakiah said...

hahahha...nasib baik dier tak pesan suruh baca bismillah sebelum masuk umah orang! cam gitu punyer orang pun ada kaa

Mummy Rizq said...

RM - aku bukan bermaksud mendera... cuba mengajar jer.. geram sgt dia tak nak dgr cakap....

simah - aku memang brutal hee.. hee.. derang ni tengah umur cam ni memang notti sungguh! amboii.. cuti sakan hang yea simah.. apa apa pun.. selamat kembali ke alam blogging!

mama ranggie - selamat berpuasa jugak kat kau & family..

13 may - yea.. memang lawak di bulan poser...

ABB - betul tu. bebudak ni semakin kita manjakan dia, semakin tak nak dengar cakap!

zakiah - betul lah tu. tak pun baca doa masuk umah lg baguih!

Alinlai said...

hebatlah dapat moral support tu :) eiii tatut la...mummy garang noooo :)

Apple Pie said...

kesian mas itu ahahaahahaha lawak sungguh la perompak neh.

dan rizq sungguh kreatif sehingga terpecah belang mummynya akakakakkaakakakak *laarikkkkkkkk*

Mummy Rizq said...

lyn - selembut lembut achik, bila dah berdepan ngan bebudak.. garang jua akhirnyaaa....

apple pie - anak aku sungguh kreatip. jgn tembelang terpeach kat atok atok & nenek nenek dia cukup... kira aku selamat!