Tuesday, September 04, 2007

Gambar + Cerita Sket From Jakarta

Memula nak citer ni dulu.. tak tahan nak gelak..

Mummy: Nanti bila Rizq dah besar nak jadik apa?

Rizq: Nak jadik toilet..


Actually dia nak kata jadi pilot.. dah banyak kali ajar, dia still nak jadik toilet jugaa... Dari mana ler dia dapat ajaran sesat nie....



Citer Jakarta-Bandung

Bertolak dari KLIA, Friday 31 Aug 07 @ 9:10am. Arrived in Jakarta 10:10am local time. Flight took about 2 hours.


Memang betul orang kata traffic in Jakarta is worse than KL. But we were lucky sebab sepanjang kat sana, ada police rider (2 cars) escort kalau nak kemana mana. So boleh lah cilok kat tengah tengah jem tu.


Sampai je kat Mulia Senayan Hotel terus check-in. I can say that the hotel was superb. Our room was upgraded coz my roomate tu committee. Bed dia type yang ada kat Westin Hotel KL (heavenly bed). Yang bila baring & letak kepala jer boleh terus lelap. Syiok.. memang syiok....
After letak barang terus turun for lunch. 8 course Chinese lunch set.


Teambuilding starts at 2:30pm. Its an outdoor activity, so tak ler boring sangat. habis teambuilding around 8:00pm. Naik bilik, mandi, solat & turun untuk dinner pulak. Habis dinner dalam pukul 12:00a.m. Erm.. tak kan nak tido pulak kan. Rugi lah datang jauh jauh nak tido awal. So a few of us amek Avanza satu, terus ke HRC Jakarta.


The next morning pukul 5:00a.m. dah bangun. Sempat tido beberapa jam saja. Siap siap semua, turun sarapan, & naik bas ke Bandung pulak. Bandung trip was hectic. The whole day dekat Bandung, we went for sightseeing, ke Tangkuban Perahu, & shopping. Adusss... fening kepala tengok barang banyak sangat. Orang pun terlampau ramai sebab wiken! Aku paling suka tempat dinner kat Kg Daun, Bandung. Cantikkk... sangat. Tak dapat nak aku gambarkan. Waktu amek gambar pun gelap. So tak dapat lah nak tunjuk kat blog nie.


Sampai ke Jakarta balik pukul 1:00a.m.


Ahad pagi pun bangun pukul 5:00a.m. sebab plan nak soping awal awal pagi. Tapi malangnya bila sampai ke Mangga Dua pukul 7:30a.m., semua kedai belum buka. So cecepat suruh Bapak cab drive ke Tanah Abang pulak. Sampai ke Tanah Abang dah pukul 8:00a.m. Baru ada kedai sesikit yang buka. Cuma sempat beli t-shirt untuk souvenir & alas meja untuk mak & MIL. 8:30a.m. bertolak ke hotel balik coz nak kena check-out at 9:00a.m.


So habislah percutian 3 hari 2 malam di Jakarta. Next time nak ajak hubby pergi lagi solely for shopping pulak. Blom puas rasanya. In the meantime, enjoy the pictures!




Dalam bas, sesampainya ke Jakarta



Scenery sepanjang perjalanan Airport - Hotel


Hotel Room

A colleague from branch office


First nite dinner


First stop at Bandung for lunch



Rumah Mode - Factory Outlet in Bandung.. ni semua pakaian


Second factory Outlet - Shoes & Handbag


Dinner @ Kg Daun, Bandung


Sebelum Check-out, lobby Hotel Mulia Senayan




Last stop before departure, Sundanese Restaurant - Resoran Raja Kuring






p/s - TQ for rakan blogger happyirfa sebab sudi berjumpa. Very sweet girl..!



22 comments:

Aidan's Mommy said...

Mar.. sorry i baru perasan ur sms..
I used the other no.

missed u at the party. takpe next time we meet up.

Ohh bestnyer dapat gi jakarta!!!
heaven place for shopping..

alinlai said...

bestnya...jenjalan :) hmmm bila la nak sampai situ... kena plan baguih2 ni...shopping macam best je

Yours Truly ... XOXO said...

syoknye dapat gi jakarta.... jeles ni jeles.... ;P

mummy blog da private...if nak bace bagi email add nnt plish... ;P

Mummy Rizq said...

dot - tu la. ingatkan nak gi awal coz ada hal. tp no reply from you. its ok.. next time we go out for lunch k!

lyn - shopping memang best tau. hang kena gi. abg bulat leh gi golf kat bogor while hang shopping.

xoxo - hee.. bw qis jalan ke sana. my email ina_kai73@yahoo.com

PuteriSatu said...

ya allah nak tergelak betul kat rizq ni..aku rasala..telatah dia ni mang tak jemu tul....

kasutVincci said...

mana barang yg hang shopping?

Mummy Rizq said...

puteri - dia memang ada ada sajer. tambah bilah dah pandai cakap nie, memang tak kering gusi dibuatnyaa.

KV - tak tangkap gambar pun brg soping. dah penat sangat...

kakLuna said...

indonesia ni kawasan hijau dia cantik2 gak kan..

.:HalogAmora:. said...

raja kuring? dulu pernah gi tp nama restaurant indah kuring... dah tukaq nama kot.

ittew budak hemsem rizq kasi byk practice lagi....nk jd pilot x bleh pelat tauu

idham said...

:) amboiii......so happy2 nampak mummy ina gi jalan2....best best!!!
best tu kompeni bawak ke seberang for team building....cayalah!

RED suits u...:)

idham

Cat Cat said...

Mummy,
3 hari 2 malam, mana cukup Mummy.
I like your BIG smile in "First nite dinner" picture. Happy sangat. Great smile.

Cat Cat said...

Mummy,
3 hari 2 malam, mana cukup Mummy.
I like your BIG smile in "First nite dinner" picture. Happy sangat. Great smile.

Mummy Rizq said...

luna - aa.. derang masih kaya dengan hutan hijau...

halo - ermmm.. dah tukang ajar nya dr indon.. cemana?

abg id - hee.. he.. ni nak kena shopping baju merah banyak banyak nampak gayanya..

cat - memang tak cukup cat. kena pergi second trip nie.. i memang kuat ketawa...

Mak Su said...

arramaakkk!! nak jadik toilet?

13may said...

lawak betoi la Rizq...

hahha hahha hahha

Ibu Emir said...

manyak duit habis? i bet mesti giler shopping kat situ.. anyway, this is a compliment, u look stunning with ur red shirt :D

mommyA said...

bila nk lajak ke miri plak?

Kak Lady said...

Banyak tak memborong kat sana?...seronok dpt jenjalan dengan duit company plak tu...heheheh

Mummy Rizq said...

mak su - haru.. haru...

13may - budak tu memang pak lawak!

mira - tak sempat sangat nak membeli.. tp yg peliknya, duit abis jugak! haa.. haa.. nak menambah koleksi baju merah lah!

kak lady - seronok jenjalan free tapi penat laa...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ooo...ko la rupanya yg jumpa ngan irfa tu ekkk, ingat sape, tadi duk masuk blog irfa, tertanya gak sape tuan empunya diri, waaaaaa, sakan melencong ker jakarta yerrkk, huhuhuhu...x lame lagi ridz leh bwkkan ko gi jakarta lagi naik flight sbb dia nak jadi toilettttt...ekekekeke....

blackpurple @ jowopinter said...

Toilet? He he he..

Mana ole-ole dari Jakarta untuk kawan-kawan blogger? :D

Mummy Rizq said...

RM - kalo bleh aku tak nak rizq jadik "toilet" sebab nanti dia selalu tinggalkan aku. aku nak dia sentiasa kat depan aku..ermm.. bleh tak rasanya cenggitu??

BP - ada.. tp ko meh ler dtg kat tmpt aku.. hee.. hee..