Wednesday, September 26, 2007

Update Petang Rabu

Sungguh... aku sungguh tak ada masa sekarang..

Works are piling on my table. Nak berblog pun tak ada masa. Tapi bila dah kerja banyak cenggini, aku rasa kan duit gaji yang aku dapat every month tu berbaloi! Tak der lah macam makan gaji buta.. Hee.. hee...

Hari ni siksa sikit rasanya. Pagi tadi waktu bangun sahur, leher dah tak boleh nak pusing. Salah bantal tidur agaknya. Sampai ke petang ni, rasa cam bertambah teruk.... kalau tak kurang, maybe nak jumpa doctor lah malam nie...

Rizq's Update

Sambil cucuk cucuk perut daddy dia " ni buntit!" Haa.. haa.. tension jer hubby aku Rizq kata dia buncit.

Kalau kita tanya "Rizq notti tak?" "No... rizq no notti.. Rizq kelam kabuut ajer!", balas dia...

Rizq tu memang kelam kabut. Kalau kat dapur tu, kita cuci pinggan, dia akan tarik stool, tolong cuci pinggan sekali. Kalau kita bukak fridge, dia tarik stool, panjat fridge pulak. Bebaru ni tangan dia tercabut kulit sikit sebab terkena toaster waktu tengah bakar roti. Dah penat dah mulut ni bercakap. Tapi dia still ngan perangai dia tak nak dengar cakap orang!

Hari tu, bangun jer dari tido dia terus tanya.. "Mila mana mummy? Mila mana?" mat sorang ni tengah giler Mila AF5.. Sampai termimpi mimpi.... Dia tanya tak apa.. kalo hubby yang tanya, itu aku mosykil.. haa.. haa.. haa...

16 comments:

Yours Truly ... XOXO said...

hahahaha Milla pulak dah... camne nak buat tu...? ehheehhe

Cat Cat said...

Dulu, ada kawan sepejabat Cath nama Mila... Lawa orang-nya. Slim menyelim... Sekali lalu, can kill 10 lelaki... Hmmmmm..??? HAHAHA.

Aku Bukan Bidadari said...

ekekekee..minat mila? ekekekeee

pB said...

kah kah kah ...

sib baik sebut Mila ..

kalau dia sebut

Angelina Jolie...

pengsan MR

Mummy Rizq said...

xoxo - rizq tu memang suka ngigau...

cat - mila malaysia nie kit miut.. cam budak kecik jer. sebab tu agaknya anak i sukaaa...

ABB - aa..aa.. mila & mawi!

PB - kalo angelina jolie, aku bukan pengsan, aku buat kenduri terus!

Alinlai said...

perghhh achik ni nak dpt menantu anak mami ni... :) tungguuuuuuuuu anak MILA la kata kat Rizq

mama ranggie said...

bz betui mummy yo!x per,janji gaji tu sah halal..

Mas said...

Salam perkenalan.Aiseh..sedih ler dgr bab makan gaji buta tu. Aku memblog waktu lunch hour je.

Zakiah said...

hahahah kelakar la rizq tuh. Ala bebudak mana semua suka nak 'tolong' aka kacau!. Jadi nak tak nak layankan ajerla. Aku ni siap beli vacuum kecik untuk rayyan so dia tak ngacau mak dia masa vacuum. ko beli la rizq satu toaster. dapur kecik ker kasik dier main. Heheheh.

Sastri said...

uisk... kecik2 dah giler awek nih... abis laa, dah besar kang... LOL...

13may said...

hahha...hubby penah tanya ker pasai Mila???

hahha hahha :D

blackpurple @ jowopinter said...

Minat Mila tak apa...Jangan minat lain.. he he he...

Kak Lady said...

hohoho...Rizq dah pandai bertanyakan anak dara orang ye...belum besar lagi...kalau besar nanti tentu penin pala mak ntah mana2 nama anak dara yang disebutnya...heheheh

Ibu Emir said...

Mila??? oh my, lagi ok kan dari die tanye mane Dafi ker .. heheh

Mummy Rizq said...

lyn - tak kisah ler anak siapa pun... tapi lama nya lagi nak dpat menantu!

mama ranggie - gaji yang halal terasa keberkatannya.

mas - lunch hour aku selalu mengulau ler...

zakiah - kang beli kan alatan memasak, besar jd chef wan plak.. tu yg aku risau!

sas - tu ler... nanti kekecik dah mintak nak awek pulak!

Mummy Rizq said...

13 may - hubby tanya pasal mila sengaja carik pasal ler tu.. hee.. hee..

BP - naseb mila tu comei!


kak lady - memang fenin kak lady. ni pun macam macam kerenah dia yg memeningkan!

mira - dafi??? eeuww.....!