Monday, December 10, 2007

JATUH CINTA!

I was here last wiken..

The first time I stepped into the room, I've already fall in luv with it.
Would surely come again.......
LEGEND WATER CHALET, PORT DICKSON


2 QUEEN BEDS IN THE CHALET... NI KAT TEPI WINDOW. ANOTHER ONE IS IN THE MIDDLE OF THE ROOM



VIEW AT 7:00PM FROM THE ROOM


VIEW FROM ROOM AT 6:30PM

DEKAT LUAR NAMPAK MACAM BIASA. BUT ONCE YOU STEPPED INTO THE ROOM, YOU WOULD KNOW THE DIFFERENCE!!


32 comments:

Alinlai said...

perghhhh cuti2 M'sia plak ... ke ke ke sakan sakan... caya la achik :)

happyirfa said...

salam mb..
aku cuma mampu memandang dr luar jer lah.hari tu lalu aku ada cakap kat hubby..'mesti best kan lepak kat sini'..dia kata'rega pun buleh tahan'..tumpang gembira utk kengkawan

Frankensteina said...

Wow cantiknya tak tau pun Port Dickson ada tempat macam ni. How much was the room? Rasa nak bawak hunny pegi lah dah lama tak holiday

mama ranggie said...

la mummy,nape dtg sini x habaq?kalo x boleh kite jpe2,borak2...memang cantik tmpt tu tp berbaloi lah ngan sewa nye...

zino said...

nampak menarik je.. zino nampak chalet ni dari hotel yg zino duduk kat sebelah tu.. tak tau pulak dalam nya bagitu menarik..

Alex Lacey said...

memang cantik...kat dalam bersih tak? hehehhe

Anonymous said...

Baru balik dah pergi lagi...em..best best...

New blog

http://atehlaila.blogspot.com

datang le

Mummy Rizq said...

lyn - alaa.. sekejap saja ke sana...

irfa - hubby ada kerja kat sana. kita tumpang sekaki..

frank - water chalet tu around RM450 (promotional rates)

MR - awak kat PD ker? tak tau lah pulak. tak per. saya selalu jugak kesana. next time kita contact2 k!

Mummy Rizq said...

zino - zino pi glory ker? ermm... memang dekat sesangat!

AL - dalam bersih! pemandangan cantik.. memang berbaloi..

ateh - ala.. PD dekat jer lah ateh!

ves said...

hoho early xmas for lil rizq!!!~ neat n tidy aje ur chalet,btw nxt time pls include tiara beach resort teluk kemang as ur wiken destination,am sure lil rizq akan kata "apa nama tempat ini?" in standard malay language :) wsz

Yatie said...

nampak cantik aa tmptnya .. eh, 450 ek reganya? lebih kurang ngan nexus karambunai yg aku pegi kat sabah ari tuh laa .. kira ok la ngan rega kalau tmpt nice cam tuh ..

Cat Cat said...

Fuyoo Mummy, cuti2 jalan2 lagi... Memang cantik water chalet tu... Nak ajak hubby pergi next time.

kasutVincci said...

masa tgk drama kat astro (masa dlm pantang) lakonan rosyam nor dan nasha aziz, mmg kv teruja nak pegi resort ni. Entah bila la kv nak sampai. Kena tunggu dina besar skt.;)

cikdinz said...

fuyooo, baru balik bali dah pegi holiday kat PD plak...
that place the best lar....

Mummy Rizq said...

ves - thanks for yr suggestion.. surely would consider that.

yatie ermm mmg dgr kata karambunai tu cantik. tp blom pernah kesana..

cat - yea lah cat.. come back and ask hubby to cuti cuti malaysia!

KV - nak tunggu dina besar harus setahun dua lagi tu KV! hee...

cik dinz - alaa.. cik dinz. gi kejap jer laa.. teman hubby. rizq pun tak ikut..

Zakiah said...

wa bestnyer...sakan minah ni jenjalan

blackpurple @ jowopinter said...

Wah! Atas air ekk. Itu kalau lantai bocor terus jatuh dalam air tu.. He he he!

Mummy Rizq said...

zakiah - memang syiokkk...

BP - ko jgn ler main lompat lompat dalam chalet tu.... memang la boleh bocor lantai tu!

.:HalogAmora:. said...

heard abt this place...mmg best! i aje y blom lg nk tersampai kat sini...

Aku Bukan Bidadari said...

MR, cantik banget sih!!!!

Aidan & Adnans' Mommy said...

ramai org kata tempat tuu best.. ni kena pergi nie..

Sastri said...

waaa... nak p gakkkk... cam best jer...

atehlaila said...

Achik...sorry silap bagi blog address lah..

Should be

http://atehlaila07.blogspot.com

Kak Lady said...

Wow...cantiknya tempat ni...kat PD ke?...

Mummy Rizq said...

halo - bawaklah anak anak kesana.. mesti derang suka...

ABB - memang seh....

dot - yes.. yes.. bw aidan & adnan ke sana. you pun bleh rehat rehat sekali!

sas - bleh buat tempat honeymoon tau sas!

ateh - tu ler.. jenuh aku buka. asyik ke blog lama jer..

kak lady - kat PD lah kak lady. sebelah glory beach..

PuteriSatu said...

weh..aku nak tunggu aqilah besar sikit...leh bawak aqilah round de world....huhuhuuu...rizq story...rizq story....windu aar kat hero sorang tuh..!

Mak Su said...

aiyo.. mak su gayat ler nak tido atas air tu

13may said...

cantik!

cikdinz said...

pergi honeymoon ke....heheheeee...

Kaklong Syikin said...

salam,

amboi..org ni jenjalan honeymoon lagi..bestnyaaaaaaaaaa, itulah namanya rezekikan :)?

simah said...

aku ada satu soaln..

chalet or hotel yg atas laut mcm ni la kan.. toilet depa mcm mana? mcm bila hangpa mandi atau hangpa buang air kecik or besaq... the waste /air kotor tu dia pi mana?
ke soalan ni gross sangat? hehehe

sempena aidiladha yg dah nak mai dah..aku dan keluarga aku kat sini nak mengucapkn salam aidiladha..maaf zahir dan batin

Mummy Rizq said...

puteri - eheehh.. citer rizq? tunggu....


mak su - best tau tido atas air...

13may - memang klas!

cik dinz - lebeh kurang la tuu...

syikin - honeymoon untuk yang kesekian kalinyaa.. tak sedar diri lg nie!

simah - ishh.. idak nya waste tu jatuh dlm air.. camtu harus semua ikan mati! hee. hee.. ada saluran cam hotel biasa gak ler... salam aidil adha utk hangpa sekeluarga jugak!