Tuesday, December 04, 2007

Citer Bali Sesikit....

Aku dah muak dengan perkataan 'bz' tapi that is how I am right now. Start masuk kerja pagi sampai lah nak balik waktu petang, workload tu tak pernah berkurang. Rasa macam aku dah buat kerja banyak sangat.. tapi tak jugak abis abis....

Post Bali

Tak sempat lah nak bercerita satu persatu pasal keadaan aku kat Bali. But overall it was a good trip. Rizq has been behaving super duper good. 2 THUMBS UP for my baby!! Naik jer flight, dia terus tido, dah nak sampai bary terjaga. Balik ke KL pun macam tu jugak. Tak meragam or menangis kat Bali. Makan pun senang. Tak banyak songeh. So hubby kata boleh pergi jalan lagi! Hee.. hee.. bestnya...

Our travel agent kat sana pun ok. Weather was good. Panas, tapi berangin. Cuma tak sempat nak shopping even hotel we all is in the middle of Kuta town. Betul betul bersebelahan dengan SOGO and CENTRO.

Malam malam boleh jalan jalan kat sepanjang jalan dekat hotel. Hubby memborong DVD banyak. Murah jer.. Dalam RM4.00 satu. Tapi bukan lah ori kan. Paham paham jer lah. Quality were good.

Tak dilupakan jugak perkara yang paling penting. Massage! Sempat massage 2 kali sepanjang berada kat sana.

Really hope to make another trip ke Bali, but totally for shopping. Enough of sightseeing already.

Rizq

Last Sunday evening hubby brought Rizq for a walk kat kawasan sekitar rumah sambil aku masak. Kelakar lah mamat tu..... Ada ke patut tengah tengah hubby bawak dia jenjalan, lalu lah kat seekor anjing ni. Punyalah anjing tu menyalak nyalak pandang kat Rizq. Rizq pulak dengan muka selamba, dan cakap bahasa baku dia tu pi tanya kat anjing tu...

"ALLLOO... SAPA NAMA?"

Hubby tak boleh tahan dok gelak dengar anak bujang dia tanya soalan tu kat anjing yang tengah menyalak garang kat dia!



25 comments:

Cat Cat said...

Haha... Nak tergelak kat Rizq.... Sib baik si anjing tu tak jawab, "Nama saya Brownie". HEHE!!

PuteriSatu said...

bukan je hubby ko tak tahan gelak aku pun sama...hahahahha...anak ko memang pak lawak...

wah rizq dah ada aweks la kat bali...syiokla tuh jenjalan...wah..kat bali cun ko...cam anak dara lagi tuh...sapa sangka dah ada anak sorang...muehehhehe...

Alinlai said...

mujurlah anjing tu tak jawab.....kalau tidak lagi haru. lawak sungguh :) ** anak sapa la tu? ** ke ke ke

cikdinz said...

gambar belum donload ye.
sampei 2 kali gi massage. best tak...

kasutVincci said...

kv mmg risau kalo nak bawak danish berjalan jauh. Risau takut dia meragam. Nak2 pulak ada dina ni, lagi la kena 'puasa' jenjalan tu lbh lama.
Good boy sungguh rizq tu.

Kak Lady said...

Hahaha...sabau ajelah rizq tu...siap bahasa baku lagik...

Cantik2 gambar kat bali...yang best tu dpt massage...bestnyaaaa....

Kaklong Syikin said...

salam,

hehe..lawaklah si rizq ni.ramah tul dia.

mak aii..cantiknya tpt massage tu. err, langsir yg berikat tu boleh diturunkan tak? kot2 pelanggan nak tidur sambil diurut.

Sastri said...

Rizq ni memang selamba... LOL... mana lagi best Mar, shopping kat Bali ke Bandung?

Mak Su said...

mak su pun baekkk, mak su nak itut

Ibu Emir said...

bertuah nyer si rizq tu, buat nyer kalau anjing tu jawab "nama saya doggy" dengan bapak rizq sekali pengsan

Mummy Rizq said...

cat - that's what we call kids kan cat...

puteri - cun erk! isshh.. jgn lah ckp cam tu. malu aku!

lyn - kalo anjing tu jwb... achik CABOTTT.....

Mummy Rizq said...

cik dinz - massage tu heaven! nak key chain tak???

KV - ada anak kecik memang susah nak kemana mana kan...

kak lady - rizq memang banyak benda yg dia baku kan sebab dia tak boleh sebut 'e' proper...

syikin - boleh.. langsir tu boleh diturunkan. tp we all biar jer sebab cuma we all dua family yg ada kat situ..

Mummy Rizq said...

sas - prefer bandung for shopping sebab banyak factory outlet..

mak su - next trip ok!

mira - yer betul! hee.. hee... bapak rizq pengsan kena ngap ngan doggy lah jawabnya..

mama ranggie said...

dog tu jawab x?pandai lah anak mummy tu...hehehe...at least die cuba berbaik ngan dog yg garang tu...

Sastri said...

yeay yeay... sas pun plan nak ke bandung semata2 untuk shopping sahaja tapi bilakah akan tercapai hasratku ini? huhuhu...

cikdinz said...

eihhh... ada ke. bleh gak...heheeee... camno nak hantar ni. post bleh....

sorilah tanya pasal gambar. tak perasan makcik dah n3 sebelum ni....hahahaaaaa....

Zakiah said...

cayalah Rizq behave pergi BAli. Kalau bawak Rayyan tak tau la aper citer...

.:HalogAmora:. said...

tabik springgg to anak teruna hang...

happyirfa said...

salam mb..
wah baguslah rizq.anak aku pun yg si kakak tu x kiralah naik apa kenderaan mesti tido jer tp yg kenit ni..mak aih,kalau dlm flight dia buleh berdiri atas seat tu.
malu kat org.
kelakarlah..buleh tanya anjing'apa nama?'kung kung kung

13may said...

hahha hahha ....pastu apa yg dah jadik ngan anjing tuh???

hahha hahha :D

Ajzie said...

hihihi.. kalau anjing tu jawab entah mcm mana ler rupa ayah Rizq tuh kan..hihihihi..

Cute aje Rizq kan...

The Singa said...

rizq pegi bali bawak awek cun,mestila super duper good..hehehe.. berani yek dia dengan anjing menyalak.. kalo aku sure dah kecut perut..

simah said...

wei... anak hang ni brutal berani gila! mcm ni bila dah sebar nanti boleh la jadi yg best bodyguard!

kalau laki hang dengaq hang nak pi bali lagi purely for shopping mesti dia tak mau bawak hang lagi dah! hehehe

Mummy Rizq said...

MR-naseb baik tak kena terkam.. hee.. hee..

sas - gi lah bandng.. tak rugi punya...

cik dinz - bagi address nanti saya poskan..

zakiah - try ler dulu, mana tau rayyan behave.. blom cuba blom tau seh...

Mummy Rizq said...

halo - tabik lah kat mummy yg mengajar anak teruna tu.. hee.. hee..

irfa - si adik kecik lg sebab tu blom paham bahasa sangat... tunggu besar sket...

13may - lupa plak nak tanya apa terjadi ngan anjing tu. hee.. hee...

ajzie - rizq memang suka buat lawak selamba laa...

mama singa - hee.. hee.. betul lah! tak pernah terpikir plak naper dia boleh behave sebegitu rupa...

simah - betul lah tu! body guard yg baik..

laki aku tak apa. sebab dia pun suka soping. dia sanggup tunggu aku menerai baju dlm fitting room & kasik komen... tapi bayar sendiri laa...