Friday, December 28, 2007

I Luv U!

How often do you or your spouse whisper the magic words I LUV U?

Some will like to do it often and some will not.

As for my hubby, he will say it every day to me (and Rizq), at least twice a day.

And for myself, I am not the luvvy duvvy type yang akan cakap I LUV U selalu selalu. Cuma at certain ocassion, I will say it. Not that I dont luv them, but just that I am not the type yang akan meluahkan apa yang aku rasa. Even kalo aku marah, aku tak akan luah or tunjukkan pada orang...

So, how about you guys out there my fellow bloggers?

15 comments:

angah said...

Me and hubby jenis expressive. Memang akan cakap dan tunjuk dengan perbuatan. lagi la plak dok berasingan dekat 3 tahun ni.

Jadi kalau jumpa tu memang dok meleseh jer la ekekekeke..

Cat Cat said...

My hubby pun gitu jugak... Lebih2 sikit... Over the phone, mesti ada ILY... Cath cam Mummy... LOVE LOVE YOU tu kurang sikit...

atehlaila said...

He..he..I luv U achik...

Hari2 anak yg cakap "I Luv U mama..."..

Suami? Heh..kalau dia cakap, aku yg termalu2..

mama ranggie said...

jarang mama cakap mcm tu...
tp kalo mama sayang papa,hari2!
ngan anak2 pon mama akan cakap hari2...dah terbiasalah dr awal..

Arena said...

I'm expressive type.. cakap jek.. ed akan cakap tapi tobatt takkan layan aku sangat kalau depan orang.. hampesss... tapi when we are alone, takkan ler dia tak cakap sayang aku.. hahhaha..

blackpurple @ jowopinter said...

Tak suka meluahkan sesuatu itu kalau terpaksa, atau keadaan memaksa, atau kerana diminta... :)

N|i|N said...

Love? I don't say it, I make it. Ada paham? :-P

simah said...

nak dengar tiap hari tapi dia selalu jawab..... eeemmmemmmemmemmemmm in place of i love u too.. cisss

eh apasal lak topic ni keluar ari ni?

13may said...

Wishing you a happy and prosperous new year..

Aidan & Adnans' Mommy said...

i suka ckp i love you to my my boys.. dulu slalu ckp kat hubs. now dah tak terlarat dah nak cakap i love you... huhuhu

Mak Su said...

tak pandai ler nak cakap2, macam malu malu kucen plaks

Ibu Emir said...

my hubby, emm i love you payah sikit kot.. die cakap bahasa melayu.. mari mendaulatkan bahasa melayu.. SAYANG IBU.. hhehe

Sastri said...

i like hear it every now and then but i want it to be said becos the person mean it... not say it becos the person has to... :D

IBU said...

Muaahahahaha... lama tak ke mari. Mummy rizq semakin comey!

Ibu pun cam tu jugak lah, suka dengar hubby cakap tapi diri sendiri mumble to myself jer. hehehe... Well... Let's hear it from the song, "More Than Words ..." by Extreme.

HAPPY NEW YEAR & GOD BLESS!!

kasutVincci said...

hehe...kv pun tak suka ckp la. Ntah, ego dan malu. Tp hubby selalu ckp, tp bukan depan org la. Hehe