Monday, December 24, 2007

Kembali Ke Ofis Dah...


Rizq @ Melaka River Cruise..

Sepinya ku rasa.. hee.. hee.. tapi syiok sebab boleh blog hop!

Dah kembali ke opis after 5 hari berhari raya kat Melaka. Apa lagi.. kalo balik ke Melaka, aku & hubby tak lekat dok kat umah. Ke Mahkota Parade, Dataran Pahlawan, Jusco, tengok wayang & berjalan jalan.

Salah satu tempat yang we all gi is Melaka River Cruise. Very interesting! Cruising along the Malacca River is a very unique experience for us. Dah cantik dah kawasan kawasan tu.. Terasa macam kat Venice pulak.. chewaaaahhh.. Tapi seriously! Sesiapa yang ke Melaka, pergilah cuba. Adult RM5 and child below 5 pulak RM2 only!

Tapi tempat tempat lain cuma aku & hubby yang pergi. Rizq tinggal kat umah.. hee.. hee.. mummy & daddy nak berdua duaan..

But, Saturday itu hari kesian sangat kat Rizq. Me & hubby ke Datarn Pahlawan gi jalan jalan. Balik jer umah, Rizq tengah tido. Then derang citer... Tekak Rizq sakit coz dia cucuk dengan ermm.. you all tau tak yang flag kecil boleh pegang dengan tangan tu? Si Rizq ni gi amek main then masukkan batang flag tu dalam mulut dia sampai tercucuk dalam tekak. Geram tul aku dengan si Tina.. cemana lah dia jaga anak aku sampai boleh jadi cenggitu? Nak minum susu pun tak boleh! Alhamdulillah now dah ok....

Tension tu tension jugak. Tapi siapa suruh aku & hubby dok tinggalkan Rizq kat umah kan!

3 comments:

atehlaila said...

Ibuk...jgn marah2, kadang2 kita pun terlepas pandang..Apa2 pun,jalan tetap jalan...

Kak Lady said...

Sian kat rizq...nasib baik dah ok...

Jelesnya kak lady sebab Mar dah dpt naik River Cruise tu...kak lady hari tu nak lah jugak naik cruise tu...tapi tak berkesempatan...

Mummy Rizq said...

ateh - memang laa.. tp we all semua kena marah ngan pak mertua aku!

kak lady - tak apa kak lady.. next time kak lady balik melaka jgn luper bw aeez naik river cruise tu...