Thursday, January 24, 2008

Aku Hidup Laa....

Kah..kah.. aku nak tergelak dengan komen Simah dalam entry aku yang lepas...

Ada ka patut dia kata aku la nie dah keje kat PD kaa?? Aku tau la aku dah lama tak update. Tapi aku masih setia di sini.... Masih ditimbusi kertas kertas atas meja aku nie ha.

Nothing much has been done in PD, Rizq yang enjoy.. asyik ke swimming pool & laut jer. Daddy sibuk meeting & mummy sibuk melayan Rizq.

Below are some pictures yang sempat diambil. Camera tak bawak, so snap guna henfon jer...








Malam kelmarin, sedang aku mandi, terdengar Rizq berbual dengan daddy dia.


Daddy: Rizq.. nanti Rizq pergi sekolah yer..


Rizq: Dizq (dia ni tak leh pronounce 'R' & 'S') tak nak.. Dizq nak work dulu..


Daddy: Mana boleh work.. kena gi sekolah dulu..


Rizq: Nanti kalo Dizq tak work, Dizq tak der duit.. Kalo tak ader duit, Dizq nak beli cokelat macam mana? Haa... Kesian kat Dizq....


Masih belum berhasil nak pujuk Rizq kesekolah.. Ada jer alasan dia.....

18 comments:

pB said...

Salam ...

canggih ler hp u nie.
cantik gambor yang diambik tu.
macam ambik dgn kamera ...


mesti hp mahal nie

alinlai said...

nak keja dah anak bujang sorang ni, isk isk isk senang la mami & daddy tak payah bagi belanja sekolah dia nanti ke ke ke... biar je dia keja :)

.:HalogAmora:. said...

ala la sweet dizq.... nk keje beli cokelat ek.... x payah biaq mummy je pi beli...dizq bleh sekolah kasi pandai dulu ok..

happyirfa said...

SALAM MR..
hero aku pulak bila aku cakap nak hantar dia sekolah.tahun ni baru 3 tahun.mgkn tahun depan kot.dia buleh cakap'amat x nak school.amat kat boy'...apa dia ingat boy x payah school kot

Apple Pie said...

hadoi la bebudak skrg ni kan, terlebih bijak ok.

boleh la ko dok umah rehat2 kalo rizq dah nak work ahahhahaahahahah.

Aidan & Adnans' Mommy said...

Wow altho snapped pakai hp tapi gambar memang clear...

cikdinz said...

pergi pd lagi. tak singgah umah pon...

Sastri said...

clever Dizq... pandai dia bikin alasan ek... keskeskes...

Anonymous said...

.

ok lah tu...

dudaesimboyo

.

kasutVincci said...

alahai..makin hensem dizq tu. Nak cunit pipi sikit!

Mummy Rizq said...

pb - mana ada mahal.. biasa biasa jer..hee. hee..

lyn - yea.. keje & bg achik duit bebanyak kan!

halo - hang bleh tlg kasi brainwash anak aku sket tak??

irfa - hee.. hee.. agaknya girl jer kena belajo kan.

Mummy Rizq said...

apple pie-bila la time aku 'boleh berehat' itu akan sampai?

dot - itulah kelebihan sony.. hee.. hee..

cik dinz - tak ajak pon!

sas - wait & see sehingga u ada baby nanti.. then u know! haa.. haa..

dude- memang OK!

KV- adus! auntie KV.. jgn lah cubit.. cakit laa..

atehlaila said...

Ko tak citer kat school ada awek cantik kutt...anak kawan aku cukup excited skolah, sebab ada awek cantik...seronok aku melayan dia..

idham said...

mummy dizq....:-) errppp, mummy rizq..!

1. nak tahu gak apa jenama henfone tu....sungguh cantik gambar2 nye. kalahkan gambar2 dari my n95.

2. rizq so clever...suka berbual dgn anak2 yg cheeky dan keletah mcm tu... :-)

3. mummy bz sungguh naa....seminggu sekali jer update nampaknya...

4. lama tak nampak mummy di blog saya....rindu la pulak...hehehehe


idham

Mak Su said...

panjang akalnyer

Mummy Rizq said...

ateh - tu ler.. tp dia paham ker ada awek cantik tu apa???

abg id - 1. sama ngan husband saya punya henfon lah abg id guna.. saya guna sony ericsson k800i.. tak lama lg nak upgrade ke k850i pulak...

2. adusss.. tak larat nak melayan dia bercakap dr pg ke malam..

3. yer la.. rasa macam tak cukup sehari semalam 24 jam..

4. i'm alwiz there.. cuma tak meninggalkan jejak jer.. mana boleh kalo tak melawat blog abg id kan..

mak su - terlebih panjang mak su..

Kak Lady said...

Mar...masa baca tajuk tu...suspen rasanya...ingatkan apalah jadi pada u sampai u kene declare masih hidup...

Si Rizq makin besar makin comel...hehehe

Mummy Rizq said...

KAK LADY - LIFE AND KICKING KAK LADY...