Tuesday, January 15, 2008

Salam 2008

Ragam Rizq

Ermmm.. Rizq is better now in terms of his sleeping patterns. Paling lewat pun around 10:30pm dah belayar dah. Memberikan mummy & daddy lebih masa untuk berborak-borak.. Hee.... Thanx for all your tips!

Tapi ragam perangai dia yang asyik nak melekat dengan aku blom solve sepenuhnya.

Contoh, kalau aku tengah masak kat dapur & dia elok elok tengah main dengan daddy dekat luar or depan. Tetiba jer bila dia teringatkan aku.. terus berlari laju.. then stunt & terus buat slide terus terbaring kat pintu dapur. "Nak mummy.. nak mummy".. Selagi aku tak pergi dekat dia & dukung dia akan terus menjerit kat situ. Kalau aku suruh dia jalan sendiri dia akan cakap.."Rizq tak boleh bangun... Rizq tak boleh jalan. Nanti kalau Rizq penat macam mana???"

Macam tu lah dia selalu nya. Then kalau main toys pulak... segala apa yang ada dia akan serak kan kat living hall. All.. I mean ALL his toys!! Bayang kan lah. Bila suruh kemas, dia kata dia penat. Then bila kita nak kemas, dia kata dia nak main lagi.. Pening.. pening...

Kalau kata nak antar pergi school pulak... "Rizq tak nak pergi school. Rizq nak work.. Rizq nak work dekat TNB.."

Then we all akan kata kenalah lah pergi school dulu, nanti baru boleh work..

"Rizq nak work TNB dulu.. nanti baru pergi school.."

Aku pun dah tak tau nak cakap kat dia cemana....

Kisah Kerja

Ingatkan awal tahun boleh tarik nafas lega sikit.. Tapi itu semua hanya mimpi.. hee.. hee...

Heads of Departments ramai nak staff baru... so aku kena call agency, call kengkawan tanya whether derang ada CV ke tak ada..

Tahun Baru, so EA Form kena get ready. Incentive untuk dealers kena ready.. dan segala jenis payroll punya benda aku kena buat. Adusss... bila lah nak abis keje nie?

Lepas tu tak lama lagi ada increment, insyaallah ada bonus. Staff punya particulars kena update untuk reflect gaji baru.

Reporting structure pun dah tukar. So kena print transfer letters untuk staff lagi. Arrgghhhh..... Aku nak rehat.. aku nak rehat.....!

Walaupun sibuk, aku tetap berkejar balik keje awal petang sebab nak tengok SPA Q... Hee.. hee...

15 comments:

mama ranggie said...

mama tgk spa q online ajer....

maklumlah bz la ni...

ngalah kan pm...

hehehe....

Mummy Rizq said...

MR-bleh tgk online ker? cemana tu??

Aidan & Adnans' Mommy said...

huhu! Spa Q nie memang ramai giler org minat..
tak sempat sgtnak ikut balik dari ofis dah dekat nak abis criter

happyirfa said...

SALAM MR..
kalau hero kenit aku pulak lain citer.kalau aku kata nanti umie hantar adik school yer..di ckp
'amat x nak school.amat kan boy'..
laaaaaaaaa sapa ajar boy x yah school.

atehlaila said...

Amboi..kecik2 dah pandai nak pakai kroni yer...Lama tak tengok Rizq..teringin nak dengar dia bercakap...

cikdinz said...

peminat spa Q rupanya...hehehee...

Mummy Rizq said...

dot - same goes to me.. sempat tengok yg ujung ujung sajer..

irfa - agaknya budak lelaki memang liat sikit nak ke school kan!

ateh - aku pun blom tengok lagi perut hang.. hee..

cik dinz - tak tau lah cemana leh ter'hook' dgn citer ni plak..

cikdinz said...

tadi baru tengok episod semalam kat online.
tak sempat nak tengok sbb balik lambat...

Mak Su said...

hihihi, sabar-sabar aje ler melayan karenah orang bujang kenit tu ya... cool...

Kak Lady said...

Mar...lah...sabau ajelah ngan si kecik tu...memang anak2 ni macam2 ragamnya untuk menguji kesabaran kita...lebih2 lagi bila dia tau dia sorang je... :)

Mar...akak pun banyak tgk cerita kat TV online jugak...especially SPA Q...memang dah mula tgk dari mula balik...heheheh

idham said...

:-) ... di rumah dan di pejabat banyak tanggung jawap ...sebab itulah syurga itu di bawah tapak kaki ibu...sbb itulah, saya risau bila LiL sakit...satu rumah tak berfungsi....
jaga kesihatan mummy rizq...!

idham

Mama Risyiariana said...

hehehe..kenapa dia nak keje kat TNB?

kasutVincci said...

rizq = danish. Asyik semuanya nak mama buat kan. Pagi2 kalo kejutkan suh mandi nak gi skolah, pasti terdengar raungan dia. Hmm...kena buat pemerintahan kuku besi dulu baru ok.

aa...napa dia nak keje tnb?

Mummy Rizq said...

cik dinz - hee.. hee.. now pun dah start tengok spa q on line...

mak su - terpaksa mengcool kan diri...


kak lady - best kan citer tu.. suka tgk qistina!

abg id - so far ok laaa.. sihat la. kalau kak Lil sakit, pekata abg id amek alih buat semua kejer?? hee.. hee..

MR - sebab BAPAK dia keje TNB...

KV - dgr raungan yg tak sanggup tu... jawapan utk soalan kedua atas kat atass...

PuteriSatu said...

weh..ko tak de staf ke nak print transfer letter tu...mai sini aku tolong print kan..huhuhu...

aáh..spa-q leh tengok kat online je... www.tv3.com. anytime leh tengok.