Wednesday, January 30, 2008

SATU HARI DI TEMPAT KERJA

Memang lah kerja ni memenatkan & memboringkan…

Tapi sekali sekala, kerja ni boleh jadi sesuatu yang melucukan jugak!

Macam semalam….

Ada lah sorang mamat ni (quite a high position in my company) suka mengusik aku.. tak kira lah thru fon atau pun bila terjumpa dengan dia..

Late 30s dah kawin & ada anak.. Tapi saja suka suka.. without apa-apa niat..

Location: At my workstation

My boss nak kol this mamat sebab ada benda nak cakap.. instead of using her fon, she use mine.

We are using this fon yg ada panel and can see who the caller is.

Tetiba jer dia angkat fon… and jawab dengan suara manja & mengada.. HELLO BABE!!!

Kah.. kah.. kah… satu department leh dengar dia cakap.. and boss aku…

“Ooo…. Cam ni rupanya you yer.. baby.. baby konon.. ni baby lain yg kol tau!”


Aduhhh.. pecah tembelang..!

15 comments:

Apple Pie said...

ahahhahahahaha..kesian mamat tu. lepas ni sure dia saspen nk pick-up call dari line ko lagik hhaaaha

mama ranggie said...

muahhahahaa...

kesian die!

sekali bb besar col...(bb-big bos)

N|i|N said...

Kih kih kih!! Syiok mengena orang kan?

Cat Cat said...

Kekeke... Terkena mamat tu, Mummy.... Bukan main manja lagi ya...

kasutVincci said...

ahahahaha

zino said...

padan muko hehe

Alinlai said...

ambik kau ha ha ha....sure seriau dia nak angkat telefon kalau Achik call dia lain kali :)

- pB - said...

kesian kat dia ...


nak manja , tapi salah timing

Anonymous said...

Muahahha,

giler kelakar sis..

~arena

Ibu Emir said...

kwang kwang kwang.. silap laa mamat tu.. hee

Zakiah said...

ahahhahaha...tak pepasal ajer

idham said...

kasik saya direct line mummy tu hehehe.....nak call my babe jugak nie hahaaha

:)

idham

atehlaila said...

Pesan kat mamat tu..berhati2 bukan kat jalanraya jer...kat semua tempat...

Mummy Rizq said...

apple pie - saper soh dia carik pasal kan...

MR - biarkan dia rasa!

nin - dia selalu mengenakan achik, now sesekali dia terkena.. br padan muka!

cat - heee.. manja tak bertempat!

KV - mari bergelak bersama sama

zino - tak dapek den nak nolong...

Mummy Rizq said...

lyn - seriau.. memang seriau...

pb - itu lah akibat bermanja dengan bini oghang!

arena - sesekali akibat boring kat opis...

mira - hari malang buat mamat tu!

zakiah - itu namanya carik pasal!

abg id - you got my number babe! hee.. hee...

ateh - seharusnya berhati hati di semua tempat & disetiap ketika...